JCI Türkiye, albinizmli bireyler için farkındalık yürüyüşü yaptı

Dünya çapında faaliyet gösteren Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği sosyal sorumluluk misyonuyla ürettiği projelerine bir yenisini daha ekledi. 13 Haziran’da Kadıköy Boğa heykelinin önünde başlayan Albinizm farkındalık yürüyüşü, Moda parkında son buldu.

 JCI Türkiye, albinizmli bireyler için farkındalık yürüyüşü yaptı

Son iki senedir Albinizm genetik bozukluğuna ve kişilerde yarattığı çeşitli problemlere farkındalık yaratmak amacıyla Albinizm farkındalık projesini hayata geçiren JCI Türkiye, yürüyüş sonunda verilen iftar yemeğiyle katılımcılarla bir araya geldi.

Dünya çapında faaliyet gösteren Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği sosyal sorumluluk misyonuyla ürettiği projelerine bir yenisini daha ekliyor. Albinizm Derneği işbirliği ile başlattığı “Rengimiz Aynı” projesiyle albinizmli bireylerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla Kadıköy’de albinizm farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdi.


13 Haziran saat 18.00’de Kadıköy Boğa heykelinin önünde buluşan JCI Türkiye, Albinizm Derneği ve gönüllülerin katılımıyla gerçekleşen yürüyüş Moda parkında sonlandı.

JCI Türkiye Başkanı Özge Özkan Kızanlık, JCI Türkiye Albinizm Ulusal Proje Direktörü Hasibe Bağ, Albinizm Derneği başkanı Pınar Koşar, Albinizm derneği yönetim kurulu üyesi Moti Romi proje hakkında basın mensuplarını bilgilendirerek açıklamalarda bulundu. Yürüyüşün ardından iftar yemeğinde bir araya gelen katılımcılar “Beyazlar içinde” konsepti çerçevesinde, “Rengimiz Aynı” diyerek Albinizmli bireyler ve dostları ile keyifli anlara tanıklık ettiler.


Şafak Pavey’den projeye destek

Projeye sosyal medya hesapları üzerinden de önemli ölçüde destek geldi. “Rengimiz Aynı” projesini desteklediğini belirten Şafak Pavey, yayınladığı videoyla albinizm ile ilgili destek çağrısında bulundu.

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği, Albinizm Derneği işbirliği ile birlikte toplumsal farkındalık yaratma çalışmalarını bu yıl “Rengimiz Aynı Albinizm Farkındalık Projesi” ile gerçekleştirdi. JCI Türkiye 2016 Albinizm Ulusal Proje direktörü Hasibe Bağ ve ekip arkadaşları liderliğinde yürütülen projeye Kadıköy Belediyesi de destek verdi.

Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği hakkında


Junior Chamber International (JCI), dünya çapında 114’ün üzerinde ülkeden yaklaşık 169.000 gencin (20 – 40 yaş arası) yaşlarındaki üye genç liderlerin bir arada bulunduğu küresel bir platformdur. Amacı üyelerine liderlik vasıfları ve toplumsal bilinç kazandırarak yaşadıkları toplumda pozitif değişimi sağlamalarına destek olmak ve yerel, ulusal, küresel proje ve aktiviteler aracılığı ile JCI üyelerinin know-how’larını paylaşmasını sağlamaktır. “Aktif gençler için önde gelen küresel network olmak” vizyonuna odaklanan JCI üyeleri, “Gençlerin yetişmesi için fırsatlar sunarak toplumun pozitif gelişimine katkı sağlamak” misyonunu gerçekleştirmek için çalışmaktadırlar. JCI’ın proje ve aktivitelerini destekleyen milyonlarca üyesi bulunmaktadır.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.