Ana Sayfa Sosyal Sorumluluk JCI Türkiye, albinizmli bireyler için farkındalık yürüyüşü yaptı

JCI Türkiye, albinizmli bireyler için farkındalık yürüyüşü yaptı

Dünya çapında faaliyet gösteren Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği sosyal sorumluluk misyonuyla ürettiği projelerine bir yenisini daha ekledi. 13 Haziran’da Kadıköy Boğa heykelinin önünde başlayan Albinizm farkındalık yürüyüşü, Moda parkında son buldu.

JCI Türkiye, albinizmli bireyler için farkındalık yürüyüşü yaptı

Son iki senedir Albinizm genetik bozukluğuna ve kişilerde yarattığı çeşitli problemlere farkındalık yaratmak amacıyla Albinizm farkındalık projesini hayata geçiren JCI Türkiye, yürüyüş sonunda verilen iftar yemeğiyle katılımcılarla bir araya geldi.

Dünya çapında faaliyet gösteren Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği sosyal sorumluluk misyonuyla ürettiği projelerine bir yenisini daha ekliyor. Albinizm Derneği işbirliği ile başlattığı “Rengimiz Aynı” projesiyle albinizmli bireylerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla Kadıköy’de albinizm farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdi.

13 Haziran saat 18.00’de Kadıköy Boğa heykelinin önünde buluşan JCI Türkiye, Albinizm Derneği ve gönüllülerin katılımıyla gerçekleşen yürüyüş Moda parkında sonlandı.

JCI Türkiye Başkanı Özge Özkan Kızanlık, JCI Türkiye Albinizm Ulusal Proje Direktörü Hasibe Bağ, Albinizm Derneği başkanı Pınar Koşar, Albinizm derneği yönetim kurulu üyesi Moti Romi proje hakkında basın mensuplarını bilgilendirerek açıklamalarda bulundu. Yürüyüşün ardından iftar yemeğinde bir araya gelen katılımcılar “Beyazlar içinde” konsepti çerçevesinde, “Rengimiz Aynı” diyerek Albinizmli bireyler ve dostları ile keyifli anlara tanıklık ettiler.

Şafak Pavey’den projeye destek

Projeye sosyal medya hesapları üzerinden de önemli ölçüde destek geldi. “Rengimiz Aynı” projesini desteklediğini belirten Şafak Pavey, yayınladığı videoyla albinizm ile ilgili destek çağrısında bulundu.

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği, Albinizm Derneği işbirliği ile birlikte toplumsal farkındalık yaratma çalışmalarını bu yıl “Rengimiz Aynı Albinizm Farkındalık Projesi” ile gerçekleştirdi. JCI Türkiye 2016 Albinizm Ulusal Proje direktörü Hasibe Bağ ve ekip arkadaşları liderliğinde yürütülen projeye Kadıköy Belediyesi de destek verdi.

Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği hakkında

Junior Chamber International (JCI), dünya çapında 114’ün üzerinde ülkeden yaklaşık 169.000 gencin (20 – 40 yaş arası) yaşlarındaki üye genç liderlerin bir arada bulunduğu küresel bir platformdur. Amacı üyelerine liderlik vasıfları ve toplumsal bilinç kazandırarak yaşadıkları toplumda pozitif değişimi sağlamalarına destek olmak ve yerel, ulusal, küresel proje ve aktiviteler aracılığı ile JCI üyelerinin know-how’larını paylaşmasını sağlamaktır. “Aktif gençler için önde gelen küresel network olmak” vizyonuna odaklanan JCI üyeleri, “Gençlerin yetişmesi için fırsatlar sunarak toplumun pozitif gelişimine katkı sağlamak” misyonunu gerçekleştirmek için çalışmaktadırlar. JCI’ın proje ve aktivitelerini destekleyen milyonlarca üyesi bulunmaktadır.

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.