MHP Kurultayı’nda son durum

MHP Kurultayı toplandı. Çağrı Heyeti’nin topladığı ve MHP Genel Merkezi’nin yasadışı ilan ettiği MHP Tüzük Kurultayı, Akyurt ilçesindeki Büyük Anadolu Oteli’nde bir araya geldi.

MHP Kurultayı'nda son durum

Salt çoğunluk bulundu, toplantı yeter sayısına ulaşıldı

MHP Genel Başkan Adayları Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ, Koray Aydın, Mustafa Sait Gönen ve Süleyman Servet Sazak salonda. Salt çoğunluğun bulunduğu, imza atan delege sayısının kurultayın toplanması için yeterli sayıya ulaştı. Kurultay kısa süre içinde resmi açılışının yapılması bekleniyor. Öte yandan genel başkan adayları Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan, diğer genel başkan adayı Meral Akşener’e karşı ‘Güç Birliği’ hareketi oluşturduğu söyleniyor.

Salonda Başbakan Meral sloganları yükseldi

Salonda yapılan anonsta imza vermeden salona giren delegelerden imza vermeleri istendi. Muhaliflerin hedefi 900 imza. Salonda sürekli olarak Başbakan Meral sloganları yükseliyor. MHP Genel Başkan adaylarının yan yana oturması dikkat çekiyor. MHP Kurultayı’nın toplanması için yaklaşık 600 delegenin imzası gerekiyordu. MHP Kurultayı için gerekli imzanın toplandığı, salt çoğunluğa resmen ulaşıldı, noter tarafından tasdiklendi. Kaç imzaya ulaşılacağı merak konusu olurken, 800’ü imzayı geçtiği gelen bilgiler arasında. Genel Merkez ile muhalifler arasında delege sayısında da görüş ayrılığı var. Muhaliflere göre partinin 1198 delegesi bulunuyor. Genel Merkeze göre delege sayısı 1240.


MHP kurultayı Genel Başkan Adayları Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ, Koray Aydın, Mustafa Sait Gönen ve Süleyman Servet Sazak salonda.
MHP Genel Başkan Adayları Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ, Koray Aydın, Mustafa Sait Gönen ve Süleyman Servet Sazak salonda.

Sinan Oğan: Fazlasıyla ulaşıldı

MHP Kurultayı’nın toplanması için gereken yeterli delege sayısına fazlasıyla ulaşıldığını ifade eden Sinan Oğan, “Ülkücülerin susamışlığı bugün burada son bulacak. Ülkücüler iktidar istiyor, ülkücüler artık önlerine tüzük engeli istemiyor ve o tüzük engelini bugün burada inşallah kongre ile aşacağız, 10 Temmuz’daki genel kurultaya hazırlanacağız.” dedi. Genel merkezin, “bugün yapılan kongreyi tanımadığına” yönelik açıklamalarını değerlendiren Oğan, “Önemli olan ülkücülerin tanımasıdır, ülkücüler de burayı tanıyor. Yeterli sayıda delege geldiği takdirde burası ülkücülerin tanıdığı bir tüzük kurultayı olacaktır. Kaldı ki mahkemelerin tanıdığı, 12. Sulh Hukuk’un, Yargıtayın tanıdığı ve görevlendirdiği bir tüzük kurultayını Genel Merkez’imiz niye tanımasın? Bu hak, hukuk tanımamak olur” şeklinde açıklama yaptı.

Bahçeli’nin Akyurt tartışmasına Oğan’dan yanıt geldi

Bahçeli’nin, “Ayrı bir idari birim olan Akyurt’ta kongre yapmak yasal değil.” ifadelerinin hatırlatılması üzerine Oğan, “Büyükşehir Yasası çıkalı zannediyorum epey oldu. Büyükşehir Yasası, 2014 yılında çıktı yanılmıyorsam, ben de Meclis’teydim o zaman, dolayısıyla artık şehir merkezi diye bir kavram kalmadı. Artık Ankara’nın her yeri şehir merkezidir. Böylesine hakikaten ipe sapa gelmez, komik iddialarla insanları bize güldürmesinler” değerlendirmesinde bulundu.


Delegeler ile polis arasında kısa süre gerginlik yaşandı

Delegeler ile polis arasında kısa süre gerginlik yaşandı

Trafiğin yoğun olması nedeniyle bazı partililer alana yürüyerek geldi. Polis ekipleri de MHP Kurultayı’nın yapılacağı otelin çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken çok sayıda arama noktası oluşturuldu. Araçlar polis ekipleri tarafından tek tek arandı, partililerin üstleri aranarak kongre alanına alındı. Akreditelerini almak için sıraya giren delegeler, uzun süre bekletilmelerine tepki gösterdi. Kısa süreli yaşanan tartışmanın ardından delegeler salona giriş yaptı. MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan’ın salona girişi sırasında yanında bulunan partililer üstlerini aratmak istemedi. Bunun üzerine polis ile partililer arasında arbede yaşandı. Çoğu partili yaşanan bu tartışma üzerine kongre alanına aranmadan geçti.

Atatürk, Türkeş ve Bahçeli posterlerinin olması dikkat çekti

Atatürk, Türkeş ve Bahçeli posterlerinin olması dikkat çekti

Ankara’da Büyük Anadolu Oteli’nde gerçekleştirilecek kurultayda, Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ önce güçlerini birleştirip tüzüğü değiştirmeye çalışacak. MHP Kurultayı’nın yapıldığı Büyük Anadolu Oteli’ndeki salonda hazırlanan sahneye, Mustafa Kemal Atatürk, MHP’nin Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin posterleri asıldı.

Kurultayda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kürsüye davet edilecek ancak Bahçeli dahil genel merkezden kimse kurultaya katılmayacak. Muhalifler iç tüzüğü değiştirebilirse ardından seçimli olağanüstü kurultay kararı alınacak.

MHP yönetiminden Meral Akşener'e "Baş paralelci" incelemesi

Meral Akşener’e karşı “Güç Birliği” hareketi


Öte yandan, kurultaya saatler kala iftarda bir araya gelen genel başkan adayları Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan, diğer genel başkan adayı Meral Akşener’e karşı ‘Güç Birliği’ hareketi oluşturdu. Gerekçe ise Akşener’in tek başına hareket etmesi. İftar yemeğinden Genel Merkez’in 10 Temmuz’da yapacağı olağanüstü kurultaya katılma kararı da çıktı.

MHP Genel Başkan adayları kimler?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.