Adana’da savcının evinde ‘infaz edilecekler’ listesi bulundu

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürüten darbe girişiminin hemen ardından başlatılan soruşturma kapsamında 70 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi.

Adana’da darbe girişimi soruşturması kapsamında 34 hakim ve savcı tutuklanıp 18 hakim ve savcı aranırken, yapılan aramalarda darbe sonrasında ‘tutuklanacaklar listesi’nin yanı sıra, ‘infaz edilecek’ kişilerle ilgili bir liste de ele geçirildi.

Adana'da savcının evinde 'infaz edilecekler' listesi bulundu

Adana’da tutuklanan savcıların evinde darbe sonrası ’infaz edilecekler’ listesi bulundu.

Halen görevleri başında olan hakim ve savcıların bir kısmının da edindiği bu bilgi, adliyede korku ve hayretle karşılandı.


Savcının evinde darbe sonrası ‘infaz edilecekler’ listesi bulundu

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürüten darbe girişiminin hemen ardından başlatılan soruşturma kapsamında 70 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi.

Bugüne kadar 52 hakim ve savcı gözaltına alındı. İfadelerinin alınmasının ardından Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen şüpheli hakim ve savcılardan 34’ü tutuklanırken, 8 hakim – savcı adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı. 10 şüpheli hakim ve savcının ise halen gözaltında olduğu, işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan 18 hakim savcının ise arandığı bildirildi.

Listeler tüyler ürpertici

HSYK’nın açığa alma kararından sonra haklarında soruşturma açılan adli ve idari yargı hakimleri ile savcıların soruşturulması sırasında, son haftalarda kendi aralarında toplantılar yaptığı ortaya çıktı. Şüpheli hakim ve savcıların darbe hazırlığı ile ilgili olarak bir araya geldikleri, paralel yapı ile ilgili oldukları belirtildi.

Daha önceden bazıları bilinen bu isimlerin ev ve çalışma odaları aranınca, iddiaya göre ‘tüyler ürpertici’ olarak nitelenen belgeler ortaya çıktı. Bu belgeler arasında öncelikle tutuklanacak kişilerin yanı sıra ‘infaz edilecekler’ başlıklı bir liste daha bulunduğu belirtildi.


Kimlerin bulunduğu en azından hangi kesimlerdeki kişilerin yer aldığına ilişkin bilgi verilmeyen bu ‘infaz listesinin’ bulunmasından sonra hem soruşturma, hem de Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü’nün görevlendirmelerinde ‘acele değişiklik’ yapıldı.

Darbeciler halka ateş emrine itaat etmeyen erleri vurdu

Marmaris baskınının tanıkları darbe girişimi gecesini anlattı

Asker aileleri umudu Whatsapp mesajlarına bağladı


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.