Darbeciler halka ateş emrine itaat etmeyen erleri vurdu

Metris Kışlası’nda görevli Piyade Uzman Çavuş Ö. E. ve 66. Mekanize Tugay’da görevli Uzman Çavuş Ö.A. ifadelerinde 15 Temmuz akşamı yaşananları anlattı.

Darbeciler halka ateş emrine uymayan erleri vurdu

“Uyarı yapmaksızın halka ateş ettiler. Emre itaat etmeyen 2 askeri vurdular”

Belediye binasının oraya gittik. İlk geldiğimizde kimse yoktu. Sonra kalabalık oluştu. Cihan Albay, Ziya Albay ve ismini bilmediğim yüzbaşı direkt insanlara uyarı yapmaksızın ateş ettiler. Bize, ‘Vatandaşlara silah sıkın’ şeklinde emir verdiler. Biz ateş etmedik. Emre itaat etmediğimiz için 2 askere ateş ettiler, yaraladılar. Polislerin geldiğini gördük. Askerlere, ‘Sakin olalım kimseye ateş etmeyelim’ dedim. Teslim olduk. Asla ateş etmedim. Diğer astsubaylar da ateş etmediler.

66. Mekanize Tugay’da görevli Uzman Çavuş Ö.A.: “Üsteğmen, ‘Bombalı eylem bilgisi geldi, polise destek için gideceğiz’ dedi. Vatan Caddesi’nde bulunan Emniyet’e gittikten sonra koordine edeceğimiz yere gideceğimiz söylendi. 3 araçlık konvoydaydık. 2 astsubay öğrencisi 5 asker toplam 9 kişi. Vardığımızda insan yığını ile karşılaştık.


Bir yarbay ve emniyet görevlisi araca bindi

Bir yarbay ve bir emniyet görevlisi araca bindi. Halka, ‘Araçlarınızı ve kendinizi seviyorsanız. Buradan uzaklaşın’ dedi. Sonrasında havaya ateş etmeye başladı. Bana, ‘Silahını hazırla ve önündeki vince ateş et’ dedi.

“Bize polise destek operasyonu dendi”


Bize operasyonun polislere destek operasyonu ve terör olayı olduğu söylendi. 15 yıl terör bölgesinde görev yaptım. Durumu anlayınca kullandığım uçaksavarı kullanılmayacak hale getirdim. Bu silahtan bir adet bile ateş edilmedi. İnsanlar kalabalıklaştığından aracı hareket ettiremedik. Şoför asker, aracı insanlardan kaçıramadı. Emniyet müdürünün, ‘Aracı insanların üzerine sür’ dediğini duydum. Vatandaşlar aracın üzerine çıkıp yarbayı araçtan indirdiler. Yukarıdan gelen polislere ‘Ben ve askerlerim hiçbir şey yapmadık. Bizi güvenlikli bir yere çekin’ dedim. Kendi isteğimizle ben ve diğer askerler sırayla teslim olduk.

Genelkurmay Başkanlığı: Darbe girişimi hakkında önemli açıklama

Teslim olan erler konuştu!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.