Astroloji: 4 Temmuz Yengeç burcunda Yeni Ay

4 Temmuz 2016 saat 14:01’de Yengeç burcunun 12 derecesinde Yeni Ay doğuyor. Yengeçteki bu yeni ay kendi içinde çok uyumlu ve huzurlu. Zira Ay, yöneticisi olduğu Yengeç burcunda olmaktan son derece mutludur her zaman… Peki bizleri neler bekliyor?

Astroloji: 4 Temmuz Yengeç burcunda Yeniay

Anın haritasında Terazi Burcu yükseliyor ve yöneticisi Venüs ise Yengeç Burcunda. Yengeç Burcundaki bu yoğun vurgu duygusal güven ihtiyacımıza, evimizde ve yuvamızda güvenlik ihtiyacına, ailemizle ve sevdiklerimizle daha fazla zaman geçirmek isteyeceğimize işaret ediyor. Geçmişe dair konular, eski kapanmamış hesaplar, eski dostlar, hatıralar, nostaljik vurgular da gündemimize gelebilir. Hepimiz duygulu, bir parça kırılgan, sevecen ve sevdiklerimizi sahiplenici olacağız bu Yengeç Yeni ayında.

Her yeni ay dönemi bizlere önce iç dünyamızda sonrasında ise dış dünyada uyumlanmamız gereken yepyeni enerjileri yansıtır. Ay ve Güneşin kucak kucağa olduğu bu özel zaman diliminde su elementi vurgusunun yoğunluğu ile erkek olalım kadın olalım her birimiz dişil enerji ile doluyoruz. Dişil enerji besleyicidir, fedakardır, bereketli ve verimli bir enerjidir. Dışarıdan gelen etkiyle tepki verir. Yeni ay ile birlikte hassas, kırılgan, ürkek olsak da yaratıma daha çok izin veren bir sürece adım atıyoruz. Anın haritasında öncü burçlarda oluşan yoğunluk hepimiz için hayatlarımızda bir takım değişimlerin ilk işaret fişeklerinin bu yeni ay ile verileceğini söylüyor.


Aile ve kariyer konularında yeni başlangıçlar

Bu yeni ayın kadersel olarak hayatımızda yepyeni yön değişimlerini başlatacağını, içinde bulunduğumuz tıkanıklara yeni çözüm yolları bulmak için harekete geçeceğimizi, duygusal güvenliğimiz, ailemiz, yuvamız, toplum içindeki duruşumuz, iş kariyer konularımızla ilgili konularda güçlü başlangıçlarda bulunabileceğimiz zaman dilimini başlattığını söyleyebilirim. Yengeç Burcundaki Merkür ile Başak burcundaki Jüpiter arasındaki kuvvetli bir karşılıklı ağırlama durumu var ki aklımızın, iletişim becerilerimizin ve yeteneklerimizin de bizleri destekleyeceğini görüyoruz. Tatlı dilimizle, sıcak ve yapıcı tutumlarımızla arzu ettiğimiz adımları atmakta Merkür ve Jüpiter enerjileri de bizi destekleyecek.

Anın haritasına baktığımızda Yeni ay oluştuktan sonra Ay’ın; ilk açısal ilişkisini Güney Ay düğümüne üçgen, Kuzey ay düğümüne sekstil görünüm yaparak ardından Pluton ile karşıt açıya gideceğini görüyoruz. Ay düğümleri kadersel etkileri anlatır, Yeni Ay geçmiş yaşam deneyimlerimizden elde ettiğimiz tecrübeleri bu kez bir fırsat olarak olarak karşımıza çıkaracak, adeta ektiğimiz ağaçların meyvelerini toplayacağız.

Yaralarımıza ilaç olabilecek gelişmeler

Hak edenlerin ödüllendirileceği, haksızlık, zorbalık, duyarsızlık ve bencillik içerisinde olanların ise kendilerine göre hak ettiklerini alacakları bir dönemin içerisindeyiz. Yeni Ay haritasında Yükselen burcun adaleti de temsil eden Terazi burcunda olması da bu anlamda tesadüf olmamalı.

Her birimiz ilahi adaletin tecelli etmesi yönünde çokça dua etmişizdir eminim son zamanlarda. Medyada ya da yakın çevremizde gördüğümüz, ya da bizzat başımıza gelmiş haksızlık, zulüm, şiddet, zorbalık, talan, yolsuzluk, yalan, riya ve bunlar gibi nice ruhumuzu zedeleyen durumlar karşısında hep ilahi adaletin gerçekleşmesini dilemiş olabiliriz. Şimdi bu yeni ay ve sonrasındaki takip eden süreç yaralarımıza ilaç olabilecek gelişmeleri hayatımıza sokmaya başlayacaktır. Hak edene, hak ettiği ölçüde tabi ki…

yeni ay yengeç burcu astroloji 4 temmuz

Yeni Ay’da güzel başlangıçlar

Retro Satürn’ün Antares sabit yıldızı ile kavuşum yapması da Yeni ayın kadersel temalara yaptığı bir diğer vurgu olarak karşımıza çıkıyor. Antares güçlü bir sabit yıldız olup kişiye başarı armağan eden bir kraliyet yıldızıdır. Başarı verir vermesine ama karşılığında mütevazi ve alçak gönüllü olmayı talep eder zira başarı sarhoşluğuna kapılanları, intikam, hırs ya da kin gibi duygularla hareket edenleri de tepelere çıkarttığı gibi bir anda alaşağı da edebilir. Yani iyilik, doğruluk, güzellik içinde davranan ve evrensel kanunlarla uyumlu olan kişiler bu yeni ay döneminde hayatlarında olumlu ve güzel başlangıçlara imza atacaklar.


Marsın retro hareketini bitirip gerçek gücüne kavuştuğu bir dönemde bu yeni ayın olması da sanki bizlere armağan gibi. Aylardır harekete geçmekte, karar almakta, aldığımız kararları uygulamakta zorlanan bizler Yeni Ay’ın verdiği yepyeni enerjilerle harekete geçebiliyoruz artık sonunda. Son zamanlarda yaşadığımız yönsüzlük, sıkışmışlık ve çaresizlik duygularından sıyrılıp rahatlamak için, sevgi ve merhameti, ilahi anlamda korunma duygusunu iliklerimize kadar hissedeceğimiz, sezgilerimizin de yoğunlaştığı güzel bir yeni ay var gökyüzünde. 🙂 Bunun da Ramazan ayının son günlerini yaşadığımız, bayrama hazırlık yaptığımız güzel bir zaman dilimine denk gelmesi de tevafuk olmalı…

4 temmuz 2016 yeni ay astroloji

Duygusal çalkantılar, ilişkilerde güç çekişmeleri

Ay-Pluton arasındaki gergin açı bizleri duygusal anlamda beklenmedik yön değişikliklerine, duygusal anlamda çalkantılı durumlara, ilişkilerde güç çekişmelerine doğru sürükleyebilir. Bu potansiyel gökyüzünde var ama bunu ne kadar yapıcı ne kadar yıpratıcı kullanacağımız ise bizim farkındalık düzeyimizle alakalı. Bizi besleyen, yatıştıran, duygusal olarak güvende hissettiren şey ne? Neptün-Satürn karesinin enerjileri ile kendimize ne yalanlar söylüyoruz mesela? Gömdüğümüz duygularımız neler taaa derinlerde üstünü örttüğümüz? Kaybetme korkumuz olabilir mi? Tutku ile nelere yapışıp kalıyoruz? İşte bunları anlamamıza  yardımcı olacak Ay-Plüton görünümü. Bizi güçsüz, aciz ve çaresiz hissettiren duygularımızla, arzularımızla yüzleştiriyor Plüton.

Bilinçaltımız ise var gücü ile korktuğu bu duyguları kendine çekiyor ve bir de bakmışız ki korktuğumuz şey başımıza gelmiş bile. O halde burada yapacağımız farkındalıklı yaklaşım kaybetme korkumuzla, endişe duyduğumuz durumlarla, güçsüzlüğümüzle, kendi acizliğimizle yüzleşip bundan kurtulmak yönünde adım atmak olmalı sanırım. Bir düşman ancak biz onu fark etmezsek daha çok zarar verebilir öyle değil mi? Fark ettiğimiz şeyi de bir noktaya kadar kontrol de edebiliriz. Plüton’un Jüpiter ile yapacağı olumlu görünüm bize gizli zenginliğin belki de yüreğimizde, kendi özümüzde olduğunu hatırlatıyor olabilir mi? Dünya hayatı içerisinde içimizde olanı dışarıda gözlemlemiyor muyuz sizce? Gördüğümüz her şey içimizdekilerin yansıması, olaylar ve insanlar da bize birer ayna olmalı. İçimizdeki güzelliklerden, eşsiz ve biricikliğimizden aldığımız güçle dış dünyamızda da zenginlikleri, huzuru ve barışı çekiyoruz bu yeni ayda bu yüzden daha dikkatli ve sağduyu içerisinde olmaya özen gösterelim.

Korkup sinmek yerine hayata katılmak gerekiyor

Yengeç Burcundaki yeni ay kendimizi maddi ve manevi olarak güvende hissediyor oluşumuzla ilgili ama Yengeç burcu gölge yönü ile kendisini güvende hissetmediği zamanlarda geriye çeker, alıngan ve kırılgan yapısı ile kendisini kabuğuna hapsedebilir. Kırılma korkusu ile duygularını gizleyebilir. Bu yüzden hayatın bize getirdiği yenilikler karşında, önümüze çıkarttığı hiç hesapta olmayan gelişmeler karşısında korkup bir kenara sinmek yerine hayata katılmamız gerekiyor. Öncü burçlardaki vurgulanma bizlere “hadi şimdi bir şeyleri başlatma zamanı artık” diyor adeta.

Yeni Ay’ın yepyeni enerjilerinin kalbimizden geçen en derin arzularımızla, bizin için hayırlı ve mutluluk verici gelişmeleri, büyülü bir şekilde buluşturmasını diliyorum…


Sevgi ve Işıkla, Gökyüzü rehberimiz olsun.

7 adımda Astroloji: Ne diyor bu astrologlar?

Astroloji: Bu yaz astrolojik olarak nasıl geçecek?