7 adımda Astroloji: Ne diyor bu astrologlar?

Astroloji bilginiz olmaksızın Astroloji’den nasıl faydalanabilirsiniz? Yükselen, güneş ve ay burcunuzu nasıl öğrenebilirsiniz? Retro, dolunay ve yeniay dönemleri neden önemli? 7 adımda astroloji rehberi…

Yedi adımda astroloji rehberi... Yükselen, güneş ve ay burcunuzu nasıl öğrenebilirsiniz? Retro, dolunay ve yeniay dönemleri neden önemli?
7 adımda Astroloji: Ne diyor bu astrologlar?

Birçok kişi günlük, aylık ve yıllık burç yorumlarını sosyal medyadan, çeşitli yayın ortamlarından takip edip bu konudaki meraklarını gidermeye çalışmakta. Büyük bir çoğunluk ise bu yorumların kendilerini ve içinden geçtikleri dönemleri yansıtmadığını düşünerek şöyle bir bakıp geçiyor aslında.

Doğum haritalarımız parmak izimiz gibi sadece bize özel ve eşsizdir demiştim daha önceki yazılarımda. Astrologlar ise bu gerçekten hareketle ve zorunlu olarak yorumlarını güneş ve yükselen burçlara göre hazırlamaktadırlar. Çok genel etkilerden bahsederler ve asla okuyan kişiye özel değildir bu. Bu yüzden doğrudan sizi ilgilendiren olayları ve içinden geçtiğiniz süreci anlamlandırmak ve Astroloji’nin hayat yolculuğunuzda rehberliğinden yararlanmak için profesyonel danışmanlık almanızı öneriyorum size.


Zaman zaman yorum yapan bazı astrologlar okuduğunuzda hiç bir şey anlamadığınız bir ton teknik bilgi içeren yorumlar da paylaşırlar. Aslında “bakın ben ne kadar çok şey biliyorum bu alanda” demenin bir başka yöntemi olsa da bu, bunu okuyan ve astroloji konusunda pek bir şey bilmeyen biri için kafa karıştırmaktan da öteye gitmez aslında. İşte bu yazının konusu kafası karışan, astrolojik bilgilere tam olarak hakim olmayan ama Astroloji’yi seven, merak eden  kişileri aydınlatmak için oluşturuldu.

Astrolojik bilgiler size karmakarışık gelebilir ama bu durum  sizi onun rehberliğini kullanmaktan sakın  alıkoymasın. Çünkü günlük hayatın dinamikleri içerisinde o astrolojik bilgilerden yakalayacağınız ipuçları sizlerin gerçekten işine yarayacaktır. Bir kez bunu anlayıp kullanmaya başladığınızda da gökyüzü yıldızlar aracılığı ile sizlerle konuşmaya başlayacaktır.

7 adımda Astroloji

Hadi gelin adım adım Astroloji konusunda neleri bilmemiz gerekiyor bir bakalım:

1- Güneş burcunuzu öğrenin

Doğduğunuz ay ve gün Güneş hangi burçtaysa bu sizin Güneş Burcunuzdur. Bu sizin öz burcunuzdur. Bu dünyada deneyimleyeceğiniz, bilinçli olarak seçtiğiniz kimliğinizi anlatır. Haritanızda konumlanışına göre kendinizi ifade edişiniz ve bireyselliğinizi, kimliğinizi yorumlarız. Güneşiniz haritanızda nerdeyse siz orada parlamak için bu dünyadasınız.

Güneş Burcunuzu öğrenirken bu burcun negatif ve pozitif yönlerini de öğrenin ki her birimiz bazen olumlu bazen de olumsuz ifadelerle kendimizi tanımlarız dünyada. Yani astrolojik yorumlarda okuduğunuz güneş şu derece de, bu açıyı yapıyor vs gibi bilgiler yerine siz kendinizi hangi potansiyelin içinde kolaylıkla ifade edebileceksiniz bunu öğrenmeniz, o burcun  olumlu ve olumsuz özelliklerini bilmeniz daha önemlidir.

2- Yükselen burcunuzu nasıl öğrenebilirsiniz?

Doğduğunuz tarihteki lokasyon, gün ve en önemlisi saat esas alınarak doğum haritaları oluşturulur. Doğum saatinin tam olarak bilinmesi Yükselen Burcunuzun doğru tespit edilmesi açısından önemlidir. (Şayet doğum saatinizi tam olarak bilmiyorsanız o da sorun değil astrolojik olarak rektifikasyon dediğimiz özel bir teknikle bunu da tespit edebiliyoruz. Yükselen burcumuz kendimizi dışarıya nasıl ifade ettiğimizi, dış dünyada nasıl göründüğümüzü anlatır bize. Güneş burcumuz ile yükselen burcumuz aynı olabilir ama çoğunlukla da farklı burçlarda yerleşirler haritalarda.

Yükselen burç hesaplama

Güneş burcumuz bizim hedeflerimizi belirtir demiştik, yükselen burcumuz ise bizim bu hedeflere giderken izlediğimiz yolu anlatır. Dünyayı nasıl algılıyoruz sorusunun ipuçlarını verir bize. Ve bu hedeflerimize giderken izlediğimiz yolda her birimiz başka maske takarız aslında. Yükselen burcumuzu bilirsek  eğer bu maskelerin ifadelerini çözmemiz kolaylaşır. İnsanlar bizi nasıl görüyor ? Nasıl bir imaj çiziyoruz ? Ne kadar doğrudan veya ne kadar dolaylı ifade ediyoruz kendimizi? sorularına daha anlamlı cevaplar bulabilmek için  yükselen burcun bilinmesi önemlidir.

3- Ay burcunuzu nasıl öğrenebilirsiniz? Ay burcu neden önemli?

Ay burcumuz astrolojik bir sembolizma olarak son derece önemlidir. Duygularımızı nasıl ifade ettiğimizi gösterir bize. Mantık, sosyalleşme, öğrenme vb kavramlar tarafından ehlileştirilmemiş en ilkel yanımızı anlatır. Endişeli olduğumuz durumlarda, tehlike hissettiğimiz anlarda, içgüdüsel davrandığımız durumlarda Ay Burcumuzun özelliklerini yansıtırız. Duygusal tepkilerimizi anlatır Ay Burcumuz. Derinlerde yatan arzumuzu, ihtiyaçlarımızı, annemizi, annemizle olan ilişkimizi de Ay Burcumuzdan tahlil ederiz. Eğer ay burcumuzu bilirsek zaman zaman verdiğimiz bilinçsiz tepkilerimizin kökeninde hangi kalıpların yer aldığını daha rahat anlayabiliriz.

4- Merkür, Venüs, Mars gibi hızlı hareket eden gezegenlerin Retro dönemlerini takip edin…

Merkür retrosunu  ve etkilerini Astroloji’yle çok az ilgisi olanlar bile artık biliyor ve bu dönemi etkin kullanmaya çalışıyorlar. Retro dediğimiz, gökyüzündeki gezegenlerin yeryüzünden bakıldığında sanki geri gidiyormuş gibi göründüğü dönemler son derece önemlidir. Bu dönemlerde bu gezegenlerin ifade ettiği konularda zorluklar, aksama ve gecikmeler yaşama olasılığımız yüksektir. Merkür retrosunda iletişimle ilgili konularda sorunlar çıkabilir, yeni bir işe başlamak, imza atmak, sözleşme yapmak yerine elimizdeki işlerin yeniden gözden geçirilmesi gerekir mesela. Venüs retrosunda yeni bir ilişkiye başlamak hele hele söz, nişan, düğün gibi ilişkilerin resmiyete dökülmesi ile ilgili durumlarda aksiyon almak pek olumlu sonuç vermez. Ya da Mars retrosunda cesaretimiz kırılabilir, enerjimizi dengesiz ve kontrolsüz kullanma sonucu kavga, tartışma, kaza gibi durumlara daha açık hale gelebiliriz.


Retro dönemlerini takip edersek bu zorlukları daha rahatça atlatabilmek için doneler elde edebiliriz. En azından bu zorlayıcı dönemlerin ne zaman biteceğini öğrenebiliriz. Elimizden geldiği kadarıyla önlem alabiliriz ya da bizim için önemli olayları retro dönemi sonrasına atma şansımız varsa o tarihlerde başlatabiliriz.

5- Dolunay ve Yeniay dönemlerini ve tutulmaları takip edin

Güneş ve Ay Tutulmaları hangi burçtan olursak olalım oldukça yoğun enerjiler barındırması açısından tüm burçları etkiler. Bu etkiler altında hayatımızda bir şeyler başlayabilir, bitebilir, daha somut hale gelerek görünür şekle gelebilir.

Her ay gökyüzünde bir Yeni ay bir de Dolunay oluşur. Bunların hangi burçlarda gerçekleştiğini takip edin. Belki bunlar Güneş, Ay ya da yükselen burcunuz üzerinde oluşarak size doğrudan enerjilerini hissettirecek etkiler taşıyabilirler.

Yeni aylarda  hayatınızda yeni bir şeyler başlatabilir, dolunaya kadar geçen 13 günlük süreçte bunu genişletebilir ve Dolunay da da bu şey her ne ise görünür hale getirebilirsiniz. Yeni ay ve dolunay dönemlerini takip edip kullanmanızı özellikle tavsiye ederim.

6- Ağır hareket eden gezegenlerin burç değiştireceği ve Retro yapacağı tarihleri takip edin

“Ağır hareket eden gezegen de ne ola ki?” dediğinizi duyabiliyorum. Astroloji’de en hızlı hareket eden gök cismi Ay dır. Ortalama 28 günlük döngüsünde en az bir kez sizin Güneş, Ay ve Yükselen burcunuz ile temas eder.

Mars, Venüs, Ay ve Güneş bizim içsel gezegenlerimizdir ve hızlı hareket ettikleri için daha fazla olayı hayatımıza dahil ederler etkileri ile. Satürn ve Jüpiter ise dışsal gezegenlerimizdir ve bir burçta kalış süresi içsel gezegenlerimizden daha uzun sürer. Uranüs, Neptün ve Pluto ise jenerasyon gezegenleridir ve etkileri yıllara yayılarak kuşakları etkiler. Daha toplumsal olayların ifade bulmasında etkilidirler.

Ağır hareket eden gezegenler tüm dünyayı ilgilendiren enerjileri açığa çıkartmakla birlikte size özel etkilerini ise içsel gezegenlerinize temas ettiklerinde açığa çıkartırlar.

Özellikle Jüpiter ve Satürn ün hangi burçlarda olduğunu takip etmelisiniz ki bunlar evrenin size özel hazırladığı bolluk ve genişlemelerinin nerede ve ne zamana kadar olduğunu Jüpiter’in içinde bulunduğu burç  ile anlamanıza yardım edecektir. Sıkıntı, zorlanma ve bunun sonucu geliştireceğiniz sabır, nihayetinde elde edeceğiniz bilgelik nereden gelecek? Bunu da Satürn’ü takip ederek öğrenebilirsiniz.

Bunları takip ederken sadece kendinize özel değil, içinde yaşadığımız toplumun, ülkenin, toplumsal olayların, tabiat olaylarının da bu dönemlerdeki değişimini gözlemleme fırsatı yakalayabilirsiniz.

7- Son bir ipucu: Astrolojik tesirler altında bir robot olmadığımızı unutmayın!

Her yapılan astrolojik analizde bir takım enerjilerin değişip dönüştüğünü, olumlu ya da olumsuz etkilerin dünyamıza yansımalarını anlatır astrologlar. Aramızda profesyonel danışmanlık alarak bu etkileri ve hayatlarına yansımalarını öğrenmiş hatta duydukları bazı şeylerden paniğe kapılmış olanlar da olabilir. Şunu unutmamak gerekir ki her gezegen veya yıldızın etkisi biz onları kullanmaya başlayana kadar bir potansiyel olarak orada durur.

Bu tesirler; bizim kendi akıl, farkındalık ve sağduyu ile birleştirdiğimiz bilgimiz haline gelmeden pek de bir şey anlatmayacaktır. Göksel fırsatları, büyüme ve bolluk enerjilerini kullanamadan kaçırabileceğimiz gibi; aslında bizim büyüme, olgunlaşma ve bilgeleşme yolunda gelişmemiz ve tekamül etmemiz için olan zorluklara, yokluklara, sınırlanmalara da isyan ederek, acı çekerek, inkar ederek bir nevi “kader kurbanı” rolü biçebiliriz kendi kendimize.


Göksel etkiler her ne olursa olsun-olumlu ya da olumsuz- aslolan bizim tepkimiz olacaktır özetle. Allah yarattığı canlılar içerisinde sadece insana akıl ve irade gücü vermiştir. Bu da bizi bir robot olmaktan farklı kılar. Yıldızlar, gezegenler etkilerini bizden önce de ortaya koyuyorlardı, bizden sonra da koymaya devam edecekler. Astrolojik tesirlerin hayatımızdaki yansımalarını belirleyecek olan aslında kendi farkındalığımız ve bu doğrultuda oluşturduğumuz tepkilerimizdir. Yaratılan hiçbir şey nedensiz ve gereksiz yaratılmamıştır ve aklını kullananlar için de bunlarda çeşit çeşit hikmet ve bilgi vardır.

Astroloji: Aylık ve haftalık burç yorumlarınız