İmam hatipli olmak mı, erdemli insan olmak mı?

Toplum içerisinde insanlar nasıl ayrıştırılabilir, nasıl gruplara ayrılabilir? Hele de üst noktada bir koltuk sahibiyseniz! Mesele İmam hatipli mi olmak ya da erdemli bir insan mı olmak? Hangisi?

İmam hatip okullarından terörist yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız? Anarşistler yetişmediği içini mi?

Siyasileşen imam hatip

“İmam hatip okullarından terörist yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız? Anarşistler yetişmediği içini mi imam hatip okullarını kapattınız? Vatana hizmet aşkıyla yandıkları için mi imam hatip okullarını kapattınız?”


Vakti saatinde zat-ı muhteremin biri bu cümleleri kurmuştu…

Bu ülkede her zaman din propagandası yapılarak siyasi oyunlar oynanmış, siyasal rantlar kazanılmaya çalışılmıştır, kazanılmıştır da…

Bunu yapanlar da sağ güdümlü partiler olmuş…

Siyasette imam hatip aşağı, imam hatip yukarı, “türbanlı bacım”, “camiler ahır oldu”, “Kuran okutulmadı” gibi nice sağduyudan uzak ifadeler…

Daha bir sürü şey…

Bu ülkede en çok kullanan dini argümanlar bunlar…

Araştırın, okuyun! Bu ülkede özellikle Adnan Menderes’in iktidara gelmesi ile birlikte siyasette dini manevralar artmış, bu konu daha da etkin hale gelmiştir. Özellikle, o dönemde ABD’nin ciddi anlamda etkisine giren Türkiye’de devlet içerisinde dini yapılaşmaya ağırlık verilmiştir.

Bunu, o dönemde özellikle ABD; Türkiye’nin, Rusya’nın komünizminden etkileneceği korkusu ile Türkiye’den istemiştir. ABD, bunu ilk olarak dayanışmanın, kalkınmanın, sosyal devlet bilincinin hakimiyeti olan Köy Enstitüleri’nin kaldırılmasını isteyerek gerçekleştirmiştir ve ardından da ülkede muhafazakarlaşma çabaları artmıştır. O yüzden de ezilenler her daim solcu, ülke bağımsızlığını savunan kimlikler olmuştur!

Neyse, şimdi gelelim şu mağdur edebiyatına…

Neymiş efendim imam hatip okullarından terörist çıkmaz, diğer okullardan her halt olabilir!

Kardeş, sen bilmezsin ama ben sana söyleyeyim bu ülkede “Umut Davası” diye bir dava vardı ve dava kapsamında Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok gibi öldürülen isimlerin katilleri araştırıldı…


Bu davanın sanıklarının arasında İmam Hatipliler vardı!

Hasan Kılıç: Tokat İmam Hatip Lisesi mezunuydu ve 18 yıl 9 ay ceza aldı.

Mehmet Ali Tekin: Fatih İmam Hatip Lisesi mezunuydu ve 12 yıl 6 ay ceza aldı.

Ya Hizbullah davasında Hacı İnan için ne diyebilirsin?

Adam imam hatip mezunu ve yakalanmadan önce Cengiz Topel Lisesi’nde Din Kültürü öğretmeni olduğu ortaya çıktı!

Din Kültürü öğretmeni bu ülkede sadece terörist mi olur? Hayır!

Aynı zamanda tecavüzcü de olur!

2012 yılında İzmir’de 52 yaşındaki Din Kültürü öğretmeni R. K., 15 yaşında E. A.’ya cinsel istismarda bulunmuştu!

Mesele burada birilerinin iddia ettiği gibi imam hatipli olmak değil; mesele erdemli insan olmak! Yani ahlak, erdem sadece türban takmakla, uzun etek veya öyle sakal bırakıp şalvar giymekle de olmuyor!

Bu ülke türban takıp paraların sıfırlanmasına hizmet edeni de gördü, sakal bırakıp Euro sayanları da… İnsan olmak, ahlaklı olmak, erdemli olmak imam hatipli olmakla olmuyor!..

O yüzden hiçbir konuda; hiçbir etnik, dini, mezhepsel kimlikteki insanları genellemek veya ayrıştırmak kabul edilebilir olmamalıdır!

İnsanları okuduğu okula, bulunduğu toplumsal gruba, memleketine göre ya da başındaki örtüye göre değerlendirmede bulunmak hele de üst makamlarda bulunan kişiler tarafından bunun dillendirilmesi asla doğru değildir!

Bu tip ifadeler, zaman içerisinde toplumun çarpık şekillenmesine neden olacaktır!


Bu yüzden insanları, ancak erdemli veya erdemli olmayan insan olarak değerlendirebilirsin!..

İhsan Eliaçık röportajı: Siyaset ve dinde yozlaşma


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…