Muhtar Gökhan Bahadır: Partili cumhurbaşkanının davetine gidemem!

Erdoğan’ı reddeden ilk muhtar… “Erdoğan deyince aklıma Stalin geliyor. Tarafsız bir muhtar olarak, partili cumhurbaşkanının davetine katılmam tarafsızlığımı tartışılır hale getirir” sözleriyle fikirlerini açıklayan Trabzon’un Vakfıkebir ilçesindeki Çarşı Mahallesi’nin muhtarı Gökhan Bahadır, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından gelenekselleştirilen muhtarlar toplantısı için gelen daveti geri çevirdi.

 Muhtar Gökhan Bahadır: Partili cumhurbaşkanının davetine gidemem!

“Taraflı olduğunu 80 milyon görüyor”

Cumhuriyet’ten Ahmet Şefik’in haberine göre ‘Ak Saray’ın davetine ilk kez bir muhtardan olumsuz yanıt geldi. Cumhurbaşkanlığı Saray’ında Erdoğan’ın muhtarlarla toplantısına davet edilen Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi Çarşı Mahallesi Muhtarı Gökhan Bahadır, “Benim toplantıya katılmam bu tarafsızlığımı tartışmalı hale getirir. Partili bir cumhurbaşkanının davetine katılamam” diyerek daveti reddetti.

Konuyla ilgili Vakfıkebir’deki yerel bir haber sitesine konuşan Bahadır, “Bu kararımın nedeni, Cumhurbaşkanının tarafsızlığını korumaması, anayasamıza saygı duymaması, yasalarımızı tanımaması, ülkemizin sorunlarının çözülmesine değil sadece başkanlık sistemi için ülkemizi kaos sürükleyen politikalara yer vermesidir.


Örneğin; biz gençler işsiz dolaşırken kendisi oy uğruna Suriyelilere iş, öğrenim ve vatandaşlık hakkı vermesi açıkça kendini düşündüğünü ortaya koymuştur.

Son zamanlarda İsrail ve Rusya politikası her şeyi ortaya koymuştur. Bu gerekçelerle tarafsız bir muhtar olarak Beştepe’ye gitmeme kararı aldım. Sıradan ve menfaatçi muhtar olmadığımı halkımız biliyor.


Muhtar kimdir?

Muhtar, hiçbir partiye üye olmayan, parti gözetmeyen, kendisini seçenlere ya da seçmeyenlere eşit biçimde davranan biridir. Parti ayrımı, insan ayrımı yapmaz. Cumhurbaşkanı da konumu gereği tarafsız olmalıdır. Ama iki yıldır partili bir cumhurbaşkanı var.”

Bir müddet sonra bu fikirlerimin doğruluğu daha da belirgin olacak. Kendimizi değil ülkemizi düşünelim. Mevlam Türk Halkının yardımcısı olsun” gibi ifadeler kullandı.

Avrasya Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde yüksek lisans yapan 39 yaşındaki Gökhan Bahadır, kararı nedeniyle görebileceği baskıdan korkmadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Neden korkayım? Bana diyorlar ki ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan başbakanı bile azlediyor, kimse bir şey diyemiyor. Muhtar mührünü alırlar senden’. Alırlarsa alsınlar. Beni de halk seçti. Onları temsil ediyorum. Uysal koyun olmayacağım. Erdoğan deyince aklıma Stalin geliyor. Tamamen onun yolunda ilerliyor. Saray, lüks yatırımlar, yolsuzluk, halkın kaynaklarının başkalarına aktarılması… Cumhurbaşkanı öyle bir yapı yarattı ki kamu çalışanları demokratik yönetim adına hiçbir şey yapamıyor.”


Fikirlerini cesurca ifade eden Gökhan Bahadır, Cumhurbaşkanlığı’nın davetini reddederek Saray’a gitmeyeceği söyleyerek Erdoğan’ın teklifini reddeden ilk muhtar oldu. Recep Tayyip Erdoğan mahalle muhtarlarını toplayan dünyadaki ilk Cumhurbaşkanı unvanını korurken, Saray’a gitmeme kararı alan Bahadır da bu anlamda bir cumhurbaşkanının davetini kabul etmeyen muhtar olarak dikkat çekti.

Erol Evgin: Demokrasi Türkiye’ye fazla


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.