Fethullah Gülen’in Türkiye’ye dönme şartı: Uluslararası bağımsız bir komite

TSK içindeki bir grup askerin darbe girişiminde bulunmasının ardından Türkiye’nin ABD’den iadesini istediği Fethullah Gülen, Fransız gazetesi Le Monde için bir yazı kaleme aldı. 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki kişi olmakla suçlanan Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen, bağımsız bir komite kurulmasını talep etti.

Fethullah Gülen’in Türkiye’ye dönme şartı: Uluslararası bağımsız bir komite

“Uluslararası bağımsız bir komisyon”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve hükümet yetkilileri, darbe girişimini Gülen’in planladığını açıklamış, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde ve kamuda Gülen Cemaati’ne mensup çok sayıda kişi gözaltına alınmış, tutuklanmış ve haklarında adli ve idari soruşturma başlatılmıştı. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da darbe girişimi sırasında darbeci generallerden birinin kendisini ‘kanaat önderleri Gülen’le görüştürmek istediğini’ söylemişti.

Fethullah Gülen, Türkiye’ye dönüş şartını açıkladı: ‘Suçlu bulunursam, Türk yetkililere teslim olurum’

Fransa’nın köklü gazetelerinden Le Monde’a bir yazı kaleme alan Gülen, bağımsız bir uluslararası komite tarafından suçlu bulunduğu takdirde Türk yetkililere teslim olacağını belirtti.


Darbe girişiminde rol aldığı iddialarını reddederek girişimi kınayan Gülen, “Türk Hükümetine açık çağrı yapıyor ve tam bir işbirliği vadediyorum” diyor. Gülen, darbe girişiminin uluslararası bir komite tarafından incelenmesini talep edip, “Hakkımdaki suçlamaların 10’da 1’i kanıtlansın, Türkiye’ye gideceğime ve en ağır cezayı çekmeye söz veriyorum yemin ederim” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Gülen, Türk adalet sisteminin hükümet tarafından kontrol edildiğine inandığını söyledi

AKP’ye çağrı: “Cadı avı”

Gülen, darbe girişimi sonrası başlayan operasyonları “cadı avı” olarak tanımlarken, kendisinin suçsuz olduğunu savundu.

15 Temmuz’un ardından yüzbinlerce kişinin ‘cadı avı’nın kurbanı olduğunu ve gerçek bir insanlık dramının yaşandığını belirten Gülen, 90 bine yakın kişinin işini kaybettiğini, 21 bin akademisyenin görevine son verildiğini ve bunların Avrupa tarihindeki soykırımlar öncesi yaşananlardan bir farkının olmadığını ifade etti.


Fethullah Gülen’in Türkiye’ye dönme şartı: Uluslararası bağımsız bir komite

ABD’ye çağrı

Türkiye’ye iadesini istediği Gülen, daha önce ABD yönetimine “Erdoğan’ın istediğini verme arzusu anlaşılabilir ancak ABD buna direnmeli” diye seslenmişti.

ABD’nin Pennsylvania eyaletine bağlı Saylorsburg kasabasındaki çiftlik evinde basın toplantısı düzenleyen Gülen, “Askeri müdahaleye hiçbir zaman olumlu gözle bakmadım. Demokrasi bu yöntemle sağlanmaz” demişti.

Batı’ya da Türkiye’ye müdahale çağrısı yapmıştı

Gülen, CNN International’da Fareed Zakaria’nın sunduğu GPS programında, darbe girişimini ‘Hollywood filmi’ne benzeterek arkasında kendisinin olmadığını savunmuştu.


Mısır devlet televizyonu Al Gad’a konuşan Gülen, Batı’ya, ‘insan hakları ihlalleri’ yaşandığını söylediği Türkiye’ye müdahale etme çağrısında bulunmuştu.

‘Demokrasi nöbeti’ne neden katılmadın sorgusu

Sıla’ya destek: “Sahte demokrasi havarilerine en iyi dersi verdin!”

Aile hekimlerine FETÖ anketi: İtiraf ve ihbar soruları


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.