Sıla’ya destek: “Sahte demokrasi havarilerine en iyi dersi verdin!”

Yenikapı’da düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ öncesi “Darbelere karşıyım ama böyle bir şovun içinde olmayacağım” ifadesinde bulundu. Fikrini açıklamasının ardından hedef tahtası haline gelerek konserleri arka arkaya iptal edilmeye başlayan Sıla’ya Twitter’dan destek mesajları geliyor.

Sıla'ya destek: "Sahte demokrasi havarilerine en iyi dersi verdin!"

Demokrasi, farklılıklara saygı duymaktır

7 Ağustos’ta Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne sanat dünyasından çok sayıda isim katılmış, Sıla ise birkaç gün önce yaptığı açıklamada orada olmayacağını belirterek “Kesinlikle darbe karşıtıyım ama böyle bir şovun içinde bulunmayı tercih etmiyorum” açıklamalarını yapmıştı.

Sıla, miting sonrası sözlerinin arkasında durduğunu ifadesine eklerken konserleri de arka arkaya iptal edilmeye başlamıştı. Ayrıca Sıla hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ iddiasıyla suç duyurusunda da bulunulmuştu.


Yanlış tarafa çekmek isteyen, tabii ki yanlış tarafa çekti

Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre bu açıklaması özellikle sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutulan Sıla, tepkilere birkaç gün önce çıktığı alışveriş turunda yanıt vermişti.

Nişantaşı’nda bir mağazadan çıkarken görüntülenen Sıla, konuyla ilgili sorular üzerine: “Bu konuyla ilgili izahat vermek istemiyorum. Yanlış tarafa çekmek isteyen, tabii ki yanlış tarafa çekti. Ama ben sözümün arkasındayım. Demokrasi demiyor muyuz? Ben de fikrimi, düşündüğümü söyledim işte.”

Bir takım medya tarafından fikirlerini açıklmasının ardından hedef tahtasına oturtulan Sıla, süreci şaşkınlık ve üzüntüyle izlediğini söyleyerek, “Demokrasi farklılıklara saygı duymanın adıdır” dedi.

Tüm bu gelişmelerin ardından Sıla Instagram hesabından bir açıklama yayınladı.


Sıla açıklamasında farklılıklara saygı duymanın, o rengi farklılıklarla omuz omuza yaşamayı becerebilmenin önemine dikkat çekti

Sıla'ya destek: "Sahte demokrasi havarilerine en iyi dersi verdin!"

Açıklamalarının hoyratça çarpıtıldığını halen hazmedemediğini belirten ünlü müzisyen satırlarına şöyle son verdi: “Demokrasi ve ahlak çerçevesinde yapılan her türlü yorum, eleştiri ve sergilenen tutum kıymetlimdir.”

Miting sonrasında gazetecilerin sorusu üzerine, “İfadelerimin arkasındayım” diyen Sıla’ya karşı yanlı haberi, hükümete yakınlığıyla bilinen bir gazete yapmıştı. Müzisyenin Gezi eylemlerinde paylaştığı tweeti, “Şarkıcı Sıla gezi darbe girişiminde de ön sıralarda yer almıştı” sözleriyle aktaran gazete, haberin başlığını “Şarkıcı Sıla küstahlığa devam ediyor” diye atmıştı.

Çok geçmeden Sıla’nın 21 ve 22 Eylül 2016 tarihlerinde Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi, 28 Eylül’de Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu, 12 Ağustos 2016 tarihlerinde Ankara’daki Panora AVM’de ve belirsiz bir tarihte Kayseri’de düzenleyeceği konserler iptal edilmişti.

Sıla Instagram hesabını yorumlara kapattı

Instagram’daki paylaşımlarının altına yazılan hakaret içerikli yorumlar, Sıla’yı sinirlendirdi. Ünlü şarkıcı, Instagram’ın yeni özelliğini kullanarak hesabındaki paylaşımlarını yoruma kapattı. Takipçileri artık Sıla’nın paylaştığı video ve fotoğrafların altına yorum yazamıyor.


Yaşananların ardından Twitter’da Sıla’ya destek mesajları geliyor.

Sıla'ya destek: "Sahte demokrasi havarilerine en iyi dersi verdin!"

Sıla'ya destek: "Sahte demokrasi havarilerine en iyi dersi verdin!"

15 Temmuz 2016 Demokrasi Bayramı

Başbakan Yıldırım: 15 Temmuz demokrasi bayramıdır

Demokrasi mi? Ne olur bu işlerin sonu ülkem?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.