İstanbul’daki tanklar şehir dışına taşınıyor

1. Ordu’ya bağlı olarak İstanbul Başakşehir’de bulunan 66. Mekanize Piyade Tugayı’ndaki tanklar taşınmaya başlandı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde askeri bölgelerin şehir dışına taşınacağı açıklanmıştı.

İstanbul'daki tanklar şehir dışına taşınıyor

1. Ordu’ya bağlı olarak İstanbul Başakşehir’de bulunan 66. Mekanize Piyade Tugayı’ndaki tanklar taşınmaya başlandı

Tankları taşıyan araçlar sırayla kışladan çıktı. Araçlar tankları Çorlu’ya taşımak üzere yola çıkarken kışladaki askerlerin taşınma işlemi nedeniyle tören düzenlediği görüldü.

Darbe girişiminin ardından Ankara veİstanbul’daki kışlaların 11 Eylül’e kadar şehir dışına taşınması kararı ilk olarak İstanbul’da uygulandı.


Sultangazi’deki 66. Mekanize Zırhlı Piyade Tugay Komutanlığına bağlı Baştabya Kışlasında, zırhlı araçların şehir dışına sevkiyatı için tören düzenlendi.
Bu kışladan, polis eşliğinde Tekirdağ’da Çorlu ve Beşiktepe’deki kışlalara gitmek üzere zırhlı araçların yüklü olduğu 6 TIR çıkış yaptı.

Önlerine Türk bayrağı asıldığı görülen TIR’ların çıkışı sırasında çevrede güvenlik önlemi alındı.

İstanbul'daki tanklar şehir dışına taşınıyor

Baştabya Kışlasından diğer zırhlı araçların şehir dışına sevkiyatı peyderpey gerçekleştirilecek

Darbe girişimi gecesi Atatürk Havalimanı ve Vatan Caddesi’ne zırhlı araç sevkiyatının yapıldığı kışlalardan biri olan Baştabya Kışlası, 66. Mekanize Zırhlı Piyade Tugay Komutanlığına bağlı üç kışladan biri.

Bu Tugay Komutanlığına bağlı diğer kışlalar ise Topçu Kartaltepe ve Tankçı Topkule kışlaları.


Eski İstanbul Güvenlik Şube Müdürü Mithat Aynacı, darbe girişimi sırasında Vatan Caddesi’nde, Baştabya Kışlasından sevk edilen bir tankın içinde yakalanmıştı.

Genelkurmay’dan açıklama: 15 Temmuz’da neler yaşandı?

Bir darbe girişiminin anatomisi: 15 Temmuz 2016

TBMM, 15 Temmuz Darbe Girişimi’ne karşı ortak bildiri yayınladı


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.