Kemal Kılıçdaroğlu’nun aracını roketle vuracaklardı

Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine giderken Yanıklı köyü yakınlarında pusu kuruldu. İki noktada silahlı saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu’nun aracı roketle vurulacaktı, ancak askerin dikkati sayesinde suikast girişimi önlendi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun aracını roketle vuracaklardı

Pusu farkedilince Kılıçdaroğlu’nun konvoyu durduruldu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyunun güvenliğini sağlayan öncü güvenlik aracı ormanlık alanda bir hareketlilik fark etti. Kısa süre sonra oradan yol taramasını sağlayan 3 askeri araca ateş açıldı. En öndeki aracın şoförü yaralandı, çatışma çıktı. Çatışma bir süre devam etti. Konvoy durduruldu, Kılıçdaroğlu araç içinde koruma altında tutuldu.

kemal-kilicdaroglu-chp-konvoyu-saldiri-suikast-sehitVideo: Kılıçdaroğlu konvoyuna saldırı görüntüleri

Bölgeye askeri helikopter istendi

Çatışmanın durmasının ardından Kılıçdaroğlu Şavşat’a geri dönerken ikinci bir saldırı yaşandı. Güvenlik güçleri bunun üzerine Kılıçdaroğlu’nu karayolları binasına götürdü. Kılıçdaroğlu, daha sonra daha güvenli olduğu için Şavşat Kaymakamlığı’na getirildi. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden birinin konvoya roketatarla atış hazırlığında olduğu belirlendi. Çatışma sırasında 1 er şehit oldu, 2 astsubay yaralandı. CHP’li Özgür Özel “Ağır makinalı silah ve bir roketatar ile bir suikast girişimi hazırlığı olduğunu anlıyoruz” dedi. Bakan Ala, saldırının arkasında terör örgütü PKK’nın olduğunu açıkladı.


Kemal Kılıçdaroğlu'nun aracını roketle vuracaklardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP liderini telefonla aradı. Kılıçdaroğlu, güvenlik sağlandıktan sonra Artvin programına devam etme kararı aldı. 

Kılıçdaroğlu’na ormanlık alanda pusu kurulmuş

CHP milletvekili Özgür Özel’in aktardığı bilgilere göre konvoyun ön tarafından yol taraması yapan ve güvenlik önlemi alan 3 askeri araç vardı. Araçlar konvoyun 400-500 metre önünde gidiyordu. En öndeki araç, ormanlık alanda bir hareketlilik fark etti. Ardından o bölgeden konvoya ateş açıldı. İlk ateşte aracın şoförü yaralandı, çatışma çıktı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun aracını roketle vuracaklardı

Kılıçdaroğlu’nun aracı roketle vurulacaktı

“Eğer öncü aracın dikkatinden kaçsaydı, konvoya roketatarla ya da makineli tüfekle ateş açılabilirdi” açıklamasında bulunan Özgür Özel, “Ağır makinalı silah ve bir roketatar ile bir suikast girişimi hazırlığı olduğu, güvenlik güçlerinin aldığı tedbirler sonucunda bunun hazırlığını yapan mevziinin ateş açması sonucu karşılıklı  bir çatışma başladığı sayın genel başkanın saldırı yerine birkaç yüz metre veya biraz daha fazla mesafedeyken konvoyun durduğu CHP konvoyunu koruyanların isabet aldığını konvoyun kendisinde herhangi bir isabet olmadığını anlıyoruz. Ağır yaralı askerimiz başta olmak üzere yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. CHP konvoyuna yapılan saldırı, sayın genel başkana yapılan suikast girişimi doğrudan demokrasiye, Türkiye’ye yapılmış. Demokrasinin yanında terörün karşısında duran bir anamuhalefet liderine yapılmış bir saldırıdır” dedi.


Artvin'e gitmek üzere yola çıkan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna iki ayrı noktada ateş açıldı. Çıkan çatışmada biri ağır olmak üzere 3 asker yaralandı.

Ağır makineli tüfek ve roketatarla suikast girişimi

Özgür Özel şu bilgileri verdi: “Bugün Sayın Genel Başkanımız, daha önceden planlanmış olan ziyaret programını gerçekleştiriyordu. 15 Temmuz öncesinde Sayın Genel Başkanımıza ve CHP’de siyaset yapan kişilere yönelik hem suikast girişimleri olabileceği, hem de bu tip gezilerde güvenlik zafiyetine ilişkin çeşitli uyarılar vardı. Bunun üzerine yakın koruma ekibinin sayısının artırıldığı, bunun yanında CHP konvoylarıyla ilgili korumayı artırdıklarını hepiniz biliyorsunuz.

Artvin'e gitmek üzere yola çıkan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna iki ayrı noktada ateş açıldı. Çıkan çatışmada biri ağır olmak üzere 3 asker yaralandı.

Askeri araç fark etmeseydi…

Artvin Valisinin verdiği bilgiye göre, terörist hareketlerin olduğu bölgeden geçileceği için ciddi tedbir aldıklarını, üç araçla öncü güvenlik sağladıklarını, bu araçların konvoyun geçişinden önce etrafı kolaçan ettiklerini, ağaçlık bölgede bir mevzilenmeyi fark ettiklerini, en önde giden aracın mevzideki hareketliliğe yöneldiği anda o mevziden ateş açıldığını, en önde giden aracın sürücünün ağır şekilde yaralandığını ifade etti.

Artvin'e gitmek üzere yola çıkan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna iki ayrı noktada ateş açıldı. Çıkan çatışmada biri ağır olmak üzere 3 asker yaralandı.

Suikast girişimi

Toplam üç askerimizin yaralandıklarını ifade etti kendisi. Bütün bilgiler, oradaki arkadaşlarımızı, koruma ekibimizin, genel başkana eşlik eden CHP’lilerin bize verdiği bilgiler birleştiğinde, konvoya yönelik ağır makinalı silah ve roketatarla suikast girişiminde olunduğu, ateş açılması sonucunda çatışma başladığı, genel başkanın birkaç yüz metre mesafedeyken konvoyun durduğu, CHP konvoyunu koruyanların isabet aldıklarını, konvoyun kendisinde isabet olmadığını görüyoruz.

Artvin'e gitmek üzere yola çıkan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna iki ayrı noktada ateş açıldı. Çıkan çatışmada biri ağır olmak üzere 3 asker yaralandı.

Kılıçdaroğlu zırhlı panzer ile uzaklaştırıldı


Ünal Kaya, roket atma hazırlığında olan bir teröristin korumalar tarafından vurulduğu bilgisini verdi. Saldırıdan sonra Kılıçdaroğlu olay yerinden panzerle uzaklaştırıldı. Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra 30 araçlık konvoyun en sonunda bulunan makam aracına alındı. Güvenlik güçleri teröristleri yakalamak için operasyon başlattı.

Video: Kılıçdaroğlu konvoyuna saldırı görüntüleri

Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna silahlı saldırı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.