Video: Kemal Kılıçdaroğlu konvoyuna saldırı görüntüleri

Artvin’e giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna Ardanuç ilçesi yakınlarında ateş açıldı. Kılıçdaroğlu’nun korumaları da ateş açanlara karşılık verdi, çatışma çıktı. Çatışmada bir asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de basın açıklaması yaptı. CHP’nin teröre karşı tavizsiz tavrı nedeniyle terörün ilk hedefinin iktidar alternatifi olan ana muhalefet partisi olduğunu söyledi. Özel, “Ana muhalefet partisinin lideri suikast girişimine uğruyorsa, terörün hedefi oluyorsa, bu CHP’nin tavizsiz tutumu nedeniyledir” açıklamasında bulundu.

CNN TÜRK yayınına bağlanan Kemal Kılıçdaroğlu, “Şu anda benim açımdan bir sorun yok. Çatışma bölgesinden güvenlik güçleri çıkardı, Kara Yolları binasındayım. Gerekli güvenlik önlemleri alındı” dedi. Önce konvoya, ardından da Kılıçdaroğlu’nun aracına olmak üzere 2 ayrı saldırı gerçekleştirildi.


Artvin’de Ardanuç Belediyesi Hizmet binasının açılışını yapmaya giden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğu’nun konvoyu çatışmanın ortasında kaldı.

Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna saldırı olacağı duyumu üzerine yol üzerinden tedbir alan güvenlik güçlerine Yanıklı Köyü yakınlarında saldırı gerçekleşti. Bunun üzerine çatışma çıktı. Konvoyun geri döndüğü sırada ise Meydancık ilçesi yakınlarında yeni bir çatışma daha yaşandı. Saldırıda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve konvoyda bulunanlardan zarar gören olmadı. Kılıçdaroğlu şu anda Meydancık Karayolları Bölge Müdürlüğü binasında bulunuyor.

Artvin'e gitmek üzere yola çıkan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna iki ayrı noktada ateş açıldı. Çıkan çatışmada biri ağır olmak üzere 3 asker yaralandı.

CHP Heyeti Şavşat’tan Ardanuç’a gidiyordu

Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin programını gerçekleştirmek için uçakla Kars’a geldi. Buradan karayoluyla Artvin’in Şavşat ilçesine geçen Kılıçdaroğlu, ilçe merkezinde halka hitap etti. Artvin’e gitmek üzere yola çıkan CHP konvoyu, Ardanuç ilçesinde Yanıklı Köyü yakınlarına geldiğinde, konvoya ateş açıldı. Kılıçdaroğlu’nun korumaları hemen harekete geçerek karşılık verdi. Korumaların ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

Artvin'e gitmek üzere yola çıkan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna iki ayrı noktada ateş açıldı. Çıkan çatışmada biri ağır olmak üzere 3 asker yaralandı.

Öncü aracın şoförü olan asker şehit oldu

Kemal Kılıçdaroğlu ve konvoyda bulunanların durumunun iyi olduğu ancak bir askerin şehit olduğu, iki askerin yaralandığı öğrenildi.

Artvin'e gitmek üzere yola çıkan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna iki ayrı noktada ateş açıldı. Çıkan çatışmada biri ağır olmak üzere 3 asker yaralandı.

1 şehit, 2 yaralı asker var. Kesin olarak PKK

İçişleri Bakanı Efgan Ala konvoyu korumakla görevli jandarma aracına ateş açıldığını, 1 jandarma erin başından vurularak ağır yaralandığını, 2 astsubayın da hafif yaralandığını söyledi. Ancak ağır yaralanan asker şehit düştü.

Ala saldırı için “Kesin olarak PKK, böyle bir şey olunca hemen operasyon başladı” dedi.


Artvin'e gitmek üzere yola çıkan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna iki ayrı noktada ateş açıldı. Çıkan çatışmada biri ağır olmak üzere 3 asker yaralandı.

Roketatarla saldıracaklardı

CNN TÜRK Ankara muhabiri Ünal Kaya’nın aktardığı bilgiye göre de daha önce Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li yöneticiler, suikast girişimleri olabileceği konusunda uyarılarda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu’nun korumalarının sayısı bunun üzerine artırılmıştı. Konvoyda Özel Harekatçı timler de bulunuyordu. Ateş açılması üzerine Özel Harekatçılar, Kılıçdaroğlu’nun aracını sarıp güvenlik sağladılar, saldırganlara ateşle karşılık verdiler. Bir süre susan silahlar daha sonra yeniden ateş açıldı.

Kılıçdaroğlu, panzerle uzaklaştırıldı

Ünal Kaya, roket atma hazırlığında olan bir teröristin korumalar tarafından vurulduğu bilgisini verdi. Saldırıdan sonra KIlıçdaroğlu olay yerinden panzerle uzaklaştırıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra 30 araçlık konvoyun en sonunda bulunan makam aracına alındı. Güvenlik güçleri ateş açanları yakalamak için çalışma başlattı.

CHP’li Gürsel Tekin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve konvoyda bulunanların durumunun iyi olduğunu söyledi. Tekin, “Özel Harekatçıların olması belli ki bölgede bir sıkıntı olmasıyla ilgili istihbarat bilgisi alındığını gösteriyor” dedi. Tekin, siyasal partiler arasında bilgi paylaşımı olmadığından şikayet ederek, bundan sonra böyle bir paylaşımın olmasını dilediğini söyledi.

Mehmet Bekaroğlu: ‘Saldırı CHP konvoyuna yöneliktir’

Ardanuç’ta bulunan CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da şunları anlattı: “Ardahan Belediye Binasının açılışı yapılacak. Biz Rize’den gelip Ardanuç’ta bekliyoruz. Genel Başkanın geldiği haberini alınca yola çıktık, konvoydaki arkadaşlardan bir saldırı olduğunu öğrendik. Konvoy gelmeden, yaklaşırken, tedbir alan jandarmaya bir saldırı olduğunu öğrendik. Yaralanan bir jandarma var. Konvoy çatışma alanından geriye doğru Şavşat’a uzaklaşması istendi. Güvenlik sağlanınca Genel Başkanımızın Ardanuç’a intikali sağlanacak. Bu CHP konvoyuna yönelik bir saldırıdır. Jandarmanın aldığı duyum nedeniyle bu saldırıya karşı bir tedbir aldı. Böyle bir duyum olduğunu biliyoruz. Genel Başkanın arabası hedef alınamadı ama o noktadaki jandarmanın tedbir aldığı yere saldırı gerçekleşti. CHP konvoyu şu anda çatışma olan yere intikal ederken meydana gelen bir saldırıdır. Hedef alınan orada güvenlik tedbiri alan jandarmadır. Konvoydaki kimse ve arabalar zarar görmedi.”


Olay yerinde bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da CNN TÜRK yayınında, “Parti otobüsüyle bekliyorduk. Nerede kaldığını sorgularken, emniyet birimlerine yol üzerinde konuşlanan güvenlik güçleriyle çatışma olduğu bilgisi geldi. Yol üzerinde konumlanan güvenlik güçleriyle bu çatışma çıktı. Aldığımız bilgi saldırının bizim bulunduğumuz yerin hemen arkasında gerçekleşti. Sıcak çatışmanın olduğu noktadaki durumla ilgili net bir bilgi yok. Umarız bir an önce buradaki güvenlik durumu sağlanır” diye konuştu. (cnnturk)

İlgili haber: Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna silahlı saldırı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.