Astroloji: 23 Eylül -18 Ekim arasında Venüs Akrep burcunda

İlişkilerimizi, değerlerimizi, neleri sevmeye değer bulduğumuzu anlatan; aşk ve ilişkilerimizin astrolojik olarak baş aktörü, verme ve alma dengemizin, huzur bulduğumuz, huzur verdiğimiz temaların ifadesi Venüs gezegeni 23 Eylül’den itibaren zarar gördüğü Akrep burcuna giriyor.

Astroloji: 23 Eylül -18 Ekim arasında Venüs Akrep burcunda

Naif ve zarif Venüs duygusal olarak güç peşinde, etkileyici ve derinlemesine inceleyen, tutku ve hırs dolu bir enerji elbisesine bürünüyor. Sıradan, herkesin sahip olabileceğini düşündüğümüz tekdüze, monoton ilişkiler kesmeyecek bu dönem bizleri. Hep… Daha… Ya hep – ya hiç, Ya… Ya… Hem… hem de… cümleleri serpiştirecek ilişkiler arenasına.

Venüs Akrep burcuna girdiğinde derin ve yoğun, tutkulu duygular dikkat çeker. İlişkilerde yoğunluk, derinlik ve kıskançlıklar görülmeye başlayabilir. Duygusal ilişkilerde ufak sorunlar bir anda ortalığı yangın yerine çevirebilir. Kuşku ve şüphe ardından gelen kuruntulu zihnin ürettiği kaybetme korkusu stres ve gerginlik yaratabilir ikili özel ilişkilerimizde.


Aşırı sahiplenici bir tutum, ilişkilerde tarafların bir süre sonra nefes alamaz hale gelmesine yol açabilir. Venüs Akrep burcu sürecinde gizli kapaklı aşk ilişkileri, platonik aşklar, kara sevdaya varan tutkulu ilişkiler gündeme gelebilir. İlişkilerimizde sorunlu, aksayan ve belki de kan kaybeden yönler varsa bu dönem bazen bilinçli bazen de bilinçsiz bir şekilde bu yönleri zorlayıp, kanırtıp kanatabiliriz.

İlişkilerdeki güç saplantısı, hükmetme arzusu sevgileri çok kolay tüketebilir aman dikkat. Tolstoy’un meşhur romanı Anna Kareninna’yı okumuş olanlar varsa bu süreçteki sevgi ilişkisini tıpkı ordaki kahramanlar Anna Arkadyevna ile Kont Aleksey Aleksandroviç’in arasında geçen gizli ve gayri meşru ilişki gibi olduğunu söyleyebilirim. Anna Karenina’ın sevdiği zaman limitlerinin ötesine geçmeye iten saplantılı, tutkulu ve duygusal bağımlılığı onun intihara kadar giden sonunu hazırlamıştı hatırlarsanız.

Venüs Akrep burcunda zararlıdır ve dengelenmesi gerekir. Peki ama nasıl?

Gökyüzünde gezegenlerin görünümleri, gezegenlerin burçtan burca geçişi bir şeyleri dikkatimize sunar, bazı şeyleri fark ettirir ki bizler bu gezegensel görünümlerin olumlu ya da olumsuz taraflarını görebilelim ve eğer cüzi irademizi kullanmak söz konusu olacaksa dikkatimize sunulan görünümlerden payımıza düşen faydayı alalım. Venüs içinde bulunacağı Akrep burcu süresince olumlu açılarla destek verecek mi bir bakalım.

Venüs Akrep burcunda 26 Eylül – 6 Ekim tarihleri arasında ideallerimizin, rüyalarımızın ve ilhamlarımızın gezegeni Neptün ile üçgen açı yapacak. İlişkilerimizde sevginin ve özverinin, merhamet ve affediciliğin öne çıkma potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu söyleyebilirim bu açısal görünüm altında.

Sevdiğimiz, değer verdiğimiz her ne ise ona kendimizi adayabilir, kabullenici tavırlarımızla ilişkide huzur ve neşeyi yeniden oluşturabiliriz. Burada bizden beklenen affedici olmak , empati kurmak, merhametle, hassas ve duyarlı bir biçimde yaklaşmak olacak ilişkilerimize.

aşk olsun bağzı şeyler

Akrep burcunda zarar gören Venüs’e başka kim yardım edecek dengelemek için?

Islah etmek için dönüşümün, yeniden oluşumun ve gücün ifadesi Pluton ile yapacağı sekstil açı 3 ekim – 7 Ekim tarihleri arasında sevgi ilişkilerimizde ve değer yargılarımızda farkına varamadığımız derin gerçeklerin farkına vardığımız; yaralandığımız, üzüldüğümüz konuların yeniden şekillenebileceği bir süreç olabilir. Sekstil açılar çaba ister yalnız, üçgen açılar gibi pürüzsüz bir enerji akışı sağlamazlar. Bu yüzden bu tarih aralıklarında mutluluğumuzu, huzurumuzu nelerin engellediğinin farkına varabilmek için çaba harcamak gerekecek.


İlişki içerisinde kendimizi değerli hissedip hissetmediğimizi, kendimizi koşulsuz sevgiye açıp açmadığımızı soralım bakalım, cevaplar gelecektir mutlaka evrenden. Gerçek sevgi – derin sevgi nedir? Gerçekten biliyor muyuz? Kendimizi koşulsuz sevgiye açabiliyor muyuz? Değerli olduğunu düşündüğümüz her ne varsa ; aile, sağlık, para, sevgi, başarı, mutluluk… Şimdi tam da bu günlerde sanki yerin altına gömülmüş gibi ve bizden bunu bulup çıkarmamız isteniyor. Bu değerlerimiz ne kadar sağlam bu da sınanacaktır Venüs Akrep süresince ve çabalarımızda dürüst, değer yargılarımız da sağlamsa Venüs – Pluton sekstili ilişkilerimizdeki yaraları onarıp, eski biçimine form vermeye yardım edecektir. Kişisel “değer” sistemimizi değiştirmediğimiz sürece de Akrep burcundaki Venüs, yaşayacağımız bir takım kriz ya da güç ve acizlik deneyimleri ile bizi buna mecbur edecektir.

Sevgiye ve “değer” anlayışımıza dair cevapları bulduysak, sıra yaraları sarmaya da gelecek

9 Ekim – 15 Ekim tarihleri arasında Venüs, yaralı şifacı Kiron ile üçgen açı yaparak bizlere yaralarımızı sarma imkan vermek için hazır olacaktır. Geçmişte ilişkimizi zedeleyen, huzurumuzu kaçıran bir yaramız bu süreçte şifalanabilir. İlişkilerdeki kaybetme ihtimalinin yarattığı korkular , sahip olduğumuz para, sağlık, huzur, güzellik, esenlik gibi Venüs’e dair her ne varsa bunların kaybedebileceğimiz korkusu ve tedirginliği en çok kendimize zarar vermez mi ? Akrep Venüs belki karşımızdakilere de zarar verdiğimiz, hırpaladığımız bir süreç olabilir. Peki karşımızdakilere zarar verince en çok kendimizi hırpalamış olmuyor muyuz ? Kiron – Venüs üçgeni belkide bu tür yaralarımızı sarmamız için bizlere bir fırsat sunabilir.

Güç ve acizlik deneyimlerine açık olduğumuz bu süreçte Venüs ‘ün dispozitörü Mars 26 Eylül’de burç değiştirecek. Mars bildiğiniz gibi özgürlüğüne düşkün ve yeni deneyimlere açık Yay burcunda. 26 Eylülde ise yüceldiği Oğlak burcuna girecek. Daha kontrollü, verimli, çalışkan ve sorumluluk sahibi enerjilere bürünecek. Peki bunun Venüs ile ne alakası var ? Venüs Akrep burcunda ve dispozitörü ise Mars’tır. Dispozitör bir gezegenin bulunduğu burcun yöneticisine verilen addır ve dispozitörü güçlü olan gezegen zor durumda olasa bile bir şekilde destek alıyor demektir. Bu durumda 27 Eylül’e kadar Venüs’ün dispozitörü Yay burcundayken, sonrasında Mars yüceldiği ve özelliklerinin en rahat sergilendiği Oğlak burcuna geçtiğinde Venüs daha rahat yönetilebilecektir.

Arzu ettiğimiz değer üretmek, paylaşmak, huzur ve esenlik içinde ilişkiler yürütmek ise bu saydığım açısal görünümlerin tarihlerini olumlu anlamda kullanabileceğimiz, fırsat olarak değerlendirebileceğimiz, ilişkilerimizde ve maddi konularda arzu ettiğimiz ilerlemeyi sağlamak adına ajandamıza not etmekte fayda var.

Venüs Akrep burcunda bulunduğu süreç boyunca işimize yaramayan, hastalıklı, çürümüş, nereden tutsak lime lime elimize gelen “değer verdiğimiz şeyler”i bıraktığımız bir dönem olmasını, bıraktığımız şeylerden oluşan boşlukları da sonsuz bir merhamet, hoşgörü ve koşulsuz sevgi ile doldurabilmeyi diliyorum hepimiz için.

Sevgi ve ışıkla, gökyüzü rehberimiz olsun.


Astroloji: Eylül ayı için burç yorumları