Kadınlar bedenine ne kadar güveniyor?

Kadınların %52’si bedenine geçmiş kuşaktan daha az güveniyor. Araştırmalara göre kadınların yarısından fazlası, annelerine göre bedenleri hakkında daha az güvenli hissediyor. Yüzde 70’i daha olumsuz bakış açısına sahip olduğuna inanıyor. Yüzde 73’ü ise annelerinin daha sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmasının çok daha kolay olacağını düşünüyor.

kadinlarin

Kadınların güçlenmesine ve kendileriyle daha barışık hissetmesine yönelik uzun yıllardır sürdürülen çalışmalara karşın kadınlar hala bedenleri konusunda daha az güvenli ve daha az pozitif hissediyor. Aynı zamanda sağlıklı bir yaşama geçişin geçmiş kuşaklara göre daha zor olduğuna inanıyor.

Nestlé Nesfit’in dünya çapında yürüttüğü araştırmaya göre, kadınların %52’si, bedenleri konusunda annelerinin kendi yaşlarındaki haline göre daha az güvenli hissediyor. Her dört kadından biri, bugün medyada eskisine göre “bedenleri konusunda daha pozitif” mesajlar yer aldığını düşünse de, %70’i annelerinin kendilerine oranla daha pozitif bir düşünce yapısı olduğuna inanıyor. Araştırmaya katılan kadınların %73’ü annelerinin daha sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmasının bugüne göre çok daha kolay olduğunu belirtiyor. Kadınların kendi gençliklerine verecekleri tavsiye sorulduğunda ise ilk üç sırada “pozitif bir düşünce yapısına sahip olmak”, “daha aktif olmak” ve ‘dengeli bir beslenme düzenine sahip olmak” yer alıyor.


Güzel hareket et, güzel düşün, güzel

Küresel düzeyde yeni bir konumlanmaya gidilerek kadınları daha pozitif bir yaşama davet eden “Hedef: Pozitif Bir Hayat” kampanyası hayata geçirildi. Kadınlara, bedenleri hakkında daha pozitif düşünme ve daha güvenli olma konusunda destek vermeyi hedefleyen uzun vadeli kampanyanın üç ayağı bulunuyor: Güzel hareket etmek, güzel düşünmek ve güzel yemek. Güzel hareket etmek, örneğin daha güvenli bir beden dili kullanmak kadınların hem zihinlerinde hem de bedenlerinde çok hızlı bir şekilde pozitif etki bırakıyor. Güzel düşünmek, olumsuz şeyler söyleyerek kadınları harekete geçmekten ve pozitif hissetmekten alıkoyan iç sesi bastırmayı sağlıyor. Güzel yemek, ise dengeli bir beslenme düzenine geçmeyi ve yemekle pozitif bir ilişki geliştirmeyi içeriyor.


kendine-guvenen-kadin

Pozitif yaşama geçiş için küçük ipuçları

“Hedef: Pozitif Bir Hayat” kampanyası ile kadınlara basit değişikliklerle daha pozitif bir yaşam sürmeye başlamak için gerekli olan ve diyetisyenler, beden dili koçları ve blogger’ların yer aldığı bir dizi uzman tarafından hazırlanan içerikler sunuluyor. Bu şekilde kadınların yoğun yaşamları arasında pozitif bir bedene sahip olmak için ihtiyaç duydukları araçların ve ipuçlarının sağlanması hedefleniyor.  Kampanyayı ve araştırma sonuçlarını değerlendiren Nesfit Kahvaltılık Gevrekler Ülke Müdür’ü Ayça Erkol, günümüzde kadınların yaşamlarının her alanında geçmiş kuşakların sahip olmadığı kadar çok fırsata ve ilham kaynağına erişme imkanına sahip olduğunu ancak pozitif bir yaşam ve kişinin kendi bedenine güven duyması konusunda istenilen noktaya ulaşılamadığını belirtti. Erkol, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şurası açık ki pozitif beden algısı hareketi bugüne kadar farkındalık yaratma ve kadınları güçlendirme konusunda çok şey yapmış olsa da kadınlar hala iş bedenlerine geldiğinde gerçek anlamda güvenli hissetmekte zorluk yaşıyor. Araştırmalarımız, bu konuda sihirli bir çözüm olmadığını ancak birkaç basit adımın belirleyici olabileceğini gösteriyor. Bedenlerimiz ve genel olarak yaşamlarımız hakkında daha pozitif hissetmek için nasıl hareket ettiğimiz ve ne yediğimiz de en az düşünce yapımız kadar önemli. Bu yüzden ‘Hedef: Pozitif Bir Hayat’ kampanyasını bedenleri ve yaşamın tüm alanlarında daha güvenli hissetmelerine yönelik yolculukta kadınların değerli ve destekleyici bir ortağı olarak görüyoruz.”


Kadın bedeni en çok hangi besinleri ister?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.