Son yıllarda en çok satanlar listelerinden düşmeyen ve popülerliği her geçen gün artan Sabahattin Ali’nin 1943 yılında yayımlanan romanı Kürk Mantolu Madonna beyaz perdeye taşınıyor.
Türk edebiyatının en önemli yazarlarından Sabahattin Ali’nin Kürk Mantolu Madonna kitabı beyazperdeye aktarılacak.
Zeroistanbul’un haberine göre, Ay Yapım’ın yapım haklarını satın aldığı eserin senaryo çalışmaları Ece Yörenç tarafından yürütülüyor.
Romanlarında insanın görünmeyen yüzünü ortaya çıkaran Ali, ‘Kürk Mantolu Madonna’ eserinde Raif Efendi karakterinin Berlin’de tanıştığı bir kadınla yaşadıklarını, kaleme aldığı anılar üzerinden anlatıyor. Ali’nin ‘Kuyucaklı Yusuf’ ve ‘İçimizdeki Şeytan’ romanları dışında öyküleri, şiirleri, derlemeleri ve ‘Esirler’ isimli bir oyunu bulunuyor.
‘Aşk-ı Memnu’ ve Reşat Nuri Güntekin’in ‘Yaprak Dökümü’ eserlerini dizi yapmıştı
Sinema filmi olarak planlanan projenin senaryo çalışmalarının Halit Ziya Uşaklıgil’in ‘Aşk-ı Memnu’ ve Reşat Nuri Güntekin’in ‘Yaprak Dökümü’ eserlerini televizyon dizisine dönüştüren Ece Yörenç’in yapacağı belirtildi.
Önümüzdeki aylarda gösterime girmesi beklenen filmin yönetmenliğini kimin yapacağı ve hangi oyuncuların oynayacağı ise belirsiz.
Kürk Mantolu Madonna’nın konusu
Daha önce de ‘Kürk Mantolu Madonna’nın beyazperdeye uyarlanacağı belirtilmiş ancak detaylı açıklama yapılmamıştı.
İkinci Dünya Savaşı’ndan önce Berlin’e giden Raif Efendi’nin içe kapanık yaşamında Maria Puder adlı Yahudi bir kadına duyduğu aşkı anlatan kitap, karakterlerin iç dünyalarını ve birbiriyle ilişkilerini konu eder.
Sabahattin Ali kimdir?
25 Şubat 1907’de Edirne Vilayeti’nin Gümülcine Sancağı’na bağlı Eğridere kazasında doğmuştur. İstanbul Öğretmen Okulu’ndan mezun olan Ali, bir yıl kadar Yozgat’ta ilkokul öğretmenliği yapmış daha sonra Millî Eğitim Bakanlığı’nın açtığı sınavı kazanarak Almanya’ya giderek iki yıl orada okumuştur.(1928 – 1930) İlerleyen yıllarda Aydın ve Konya ortaokullarında Almanca öğretmenliği yapmıştır.
Kaleme aldığı şiirleri, öyküleri ve romanları sebebiyle yıllarca suçlanmıştır. Ali dergilerde çıkan yazılarından dolayı üç ay hapis yatmış, karşılaştığı baskılardan bunalmıştır. Ali Baba dergisinde yayımladığı ‘Ne Zor Şeymiş’ başlıklı yazıda, içinde bulunduğu durumu şöyle anlatmaktadır: ‘Çalmadan, çırpmadan bize ekmeğimizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz bırakmadan yaşamak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hatta bu kadar tehlikeli mi olmalı idi’.