Türk mühendisler BMW’yi Transformers’a çevirdiler

Yurtdışında da ses getiren başarılı bir proje ile Türk mühendisler bir BMW’yi 8 ay gibi kısa bir sürede transformers’a dönüştürmeyi başardı.

Türk mühendisler BMW'yi Transformers'a çevirdiler

12 kişilik bir mühendislik ve 4 kişilik bir destek personeli tarafından hayata geçirilen ‘Letrons’ projesinin mimarı Letvision.

Bir Ar&Ge projesi olarak hayata geçirilen robot otomobilin özellikleri herkesi şaşkına çeviriyor.


Türk mühendisler BMW'yi Transformers'a çevirdiler200 Ncm DC Servo motor sayesinde kafanın 120 derece dönüş kabiliyeti. 1.000 N aktüatör sayesinde boyun mekanizmasının kaporta bağlantısı.100 N aktüatör ile dinamik boyun hareketleri.

turk-muhendisler-bmw-transformers-cevirdiler-2

Ana Kontrol Modülü

Robot dönüşümü, araç seyir kabiliyeti, eklem hareketleri ve tüm işlevsel fonksiyonların yönetimi için özel dizayn edilerek programlanmış ana kontrol modülü.

Türk mühendisler BMW'yi Transformers'a çevirdiler

BMW Dinamik Kontrol Sistemi

Robot dönüşümü, araç seyir kabiliyeti, eklem hareketleri ve tüm işlevsel fonksiyonların yönetimi için özel dizayn edilerek programlanmış ana kontrol modülü.

Redüktörlü Motor

400Nm güçlü motor sistemi sayesinde, az yer kaplayan yüksek performanslı çalışma prensibi.

Wi-Fi Teknolojisi

2.4 GHz 54mbps veri transfer hızı ve 5 dbi anten ile daha fazla kapsama alanı ve interaktif istemcilere bağlantı imkanı.

BMW: Uzak Kontrol Yazılımı

İnteraktivite sağlayan yüksek performanslı yazılım paketi ile hareket ve konuşma kabiliyeti sağlayan yönetim yazılımı.

Türk mühendisler BMW'yi Transformers'a çevirdiler
BMW: Dinamik Farlar

Sağlıklı görüş alanı için, sensörlerden gelen veriler ile dinamik olarak ayarlanabilir ışık şiddeti.

200 Ncm DC servo motorlar sayesinde 100 derece hızlı ve doğru tepkiler verebilen interaktif bilek hareketleri.


Dönüşümü gösteren videoyu izleyebilirsiniz. Otomobilin robota dönüşmesi oldukça ilginç.

Türkiye’de bilimin ışığında ilericilik ve gericilik

Türk bilimci Canan Dağdeviren Stephen Hawking’i konuk etti

Nesnelerin İnterneti (IoT) yakın geleceğin akıllı teknolojisi


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.