Çamlıca Cami’nin 233 kilo som altından maketi yapıldı

İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen kuyumculuk fuarında 233 kilogram som altından yapılan Çamlıca Camisi maketi sergilendi. Kullanılan altının değeri 32 milyon TL!

çamlıca camisi altın maket

İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Mücevherat Saat ve Malzemeleri Fuarı İstanbul Jewelry (Mücevher) Show’a düzenlenen kuyumculuk fuarına katılan Nadir Metal Rafineri firması Gram Altın Bölümü Müdürü Hasan Ayaş, “Türkiye ve modern İslam dünyasının en önemli temsilcilerinden ve İstanbul’un en güzel yerine en büyük cami inşa ediliyor. Bu maketle fuara gelmesi düşünülen binlerce kişiye caminin tanıtımını yapmak istedik” dedi.

Maketinin değeri 32 milyon TL

Sabah Gazetesi’nin haberine göre Çamlıca Camisi maketinin boyu 185 santimetre, eni 85 santimetre, yüksekliği ise 105 santimetre oldu. Maketin yapımında kullanılan altınların yaklaşık değeri 32 milyon lira.


altin-cami-maketi

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’de fuarı gezdi

Ak Parti’li Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen altından yapılan Çamlıca Cami ile ilgili açıklamalarda bulundu. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “İstanbul’a Çamlıca Cami ile asrın mührü vuruldu. Bugün bu fuarda gerçekten altından tam orijinal olarak yapmışlar. Bize birçok defa vatandaşlarımız Çamlıca Cami ne zaman açılacak diye soruyor. Hiç merak etmesinler bu fuarda Çamlıca Cami açılmış durumda. Saf altından yapılmış muazzam bir maket olmuş. Çamlıca Camii’yi bu halinde tamamlanmış olarak görünce daha da heyecanlandık, bizde iple çekerek caminin açılışını bekliyoruz. 2017 yılı Ramazan ayında Cami ibadete açılacak, ama bu maketle heyecan şimdiden bizleri sardı” dedi.


hilmi-turkmen

Hilmi Türkmen maketin yapıldığını Twitter adresinden önce paylaştı. Daha sonra gelen tepkiler üzerine Türkmen tweetini sildi.

camlica-cami-hilmi-turkmen


Nadir Metal Yurtdışı Tanıtım Sorumlusu Kaan Gözüm ise “Çamlıca Caminin mimarı ve diğer cami çalışanlarıyla irtibata geçtik ve onay aldık. Caminin maketi gecesini gündüzüne kadar 27 tane arkadaşımızın çalışmasıyla 71 günde tamamlandı. Yapımında 233 kilo saf altın kullandık, 75 kilo civarında da saf gümüş kullandık. Cami içerisinde bulunan şadırvanlarda ve diğer kalan her yerinde orijinal birebir maketini yapmaya özen gösterdik. Kubbe ve şadırvanlar dışında her yerini altın külçelerden yaptık. Bin 805 adet 100 gramlık külçe altın, bin 384 adet 20 gramlık altın ve 75 adet külçe gümüş kullanarak imal ettik” ifadelerini kullandı.

Allah diyen rezidans: İslami duyarlılık nereye?

Türkiye’nin Din İle İmtihanı


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.