Devlet Bahçeli MHP’den nasıl gider?

Çözüm sürecinde MHP; CHP ve HDP’yi, AKP’nin vagonuna benzetmişti; şimdi o vagonlar koptu kendisi AKP’nin arkasından yol alıyor. MHP nereye gidiyor? Devlet Bahçeli MHP’den nasıl gider?

Çözüm sürecinde MHP; CHP ve HDP'yi, AKP'nin vagonuna benzetmişti; şimdi o vagonlar koptu kendisi AKP'nin arkasından yol alıyor. MHP nereye gidiyor? Devlet Bahçeli MHP'den nasıl gider?

Devlet Bahçeli MHP’den nasıl gider?

Artık MHP’de her şey kabak gibi ortada!..

MHP parti olarak siyasi karmaşa içinde debelenip duruyor, belki de ne yaptığını parti yetkilileri dahi bilmiyor! Parti yetkililerinden ziyade partinin Genel Başkanı Sn. Devlet Bahçeli dersek daha doğru olacaktır…


MHP bir kavram karmaşasıyla tüm parametreleri dağılmış, siyasal çalkantıda savrulup duruyor…

Öyle ki “Çözüm süreci” sırasında MHP; CHP ve HDP’yi AKP’nin vagonuna benzetmişti, şimdi o vagonlar koptu kendisi AKP’nin arkasında yol almakta…

MHP’nin izlediği politika AKP’nin gölge politikasıdır. Yani AKP karanlıkta yürüyor, AKP’ye vuran ışık diğer tarafta bir gölge oluşturuyor, bu gölge de MHP’nin ta kendisidir!

MHP için, 2015 yılındaki 7 Haziran seçimlerinden sonra şanzımanı dağılmış, yağı tükenmiş ve direksiyonunu sabitlemiş diyebiliriz. Sabitlenen şey de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kafasındaki başkanlık düşüncesi…

Bu düşünce 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ortada fol yok yumurta yokken Bahçeli tarafından ortaya atılmış bir düşünceyle tekrar ateşlendi. Bu da AKP’nin ekmeğine yağ sürdü!

13260005_499300443602766_5409930983327139315_n

Bu gidişat tam anlamıyla MHP’nin geleceğini tehdit ediyor! Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi MHP bu ülkenin bir dinamosudur. MHP’nin siyaset arenasından silinmesi halinde Türkiye’de birçok taş yerinden oynar. O yüzden MHP’nin varlığı Türkiye’nin geleceği açısından azami ölçüde önemlidir; ancak bu durum, Sn. Devlet Bahçeli ile olmamalıdır!..

7 Haziran’dan 1 Kasım’a kadarki karanlık süreci MHP seçmeni çok iyi analiz etmelidir. Toplum tarafında neden bu süreci yaşadık iyi çözümlenmelidir!

1 Kasım süreci sonrası yaşanan politik gelişmeler MHP içinde ciddi anlamda karşılığını buldu. Seçimlerde MHP ile HDP arasındaki puan farkı MHP tabanında da olumsuz anlamda karşılığını buldu…

Bu durum da MHP’de yeni gelişmeleri beraberinde getirdi. Meral Akşener siyaset arenasına torununu bir kenara bırakarak MHP’de tepe nokta için mücadele içine girdi, isminden bir hayli bahsettirdi…

Meral Akşener’in MHP tabanında yoğun bir destek bulması hem AKP iktidarını hem de Bahçeli’yi tedirgin etti. Hatta MHP’nin başrol oyuncusunun daima yanında olan Oktay Vural dahi MHP’nin ikinci adamlığından istifa etti!..

Şimdi, Devlet Bahçeli koltuğu Meral Akşener’e vermemek için savaşırken MHP’yi, AKP’ye teslim etmek için mücadele veriyor!

Bahçeli’nin başkanlık için AKP’ye yeşil ışık yakması da bunu gösteriyor…


Bahçeli, burada başkanlığı AKP’ye vererek partide kalmaya çalışıyor. 2017 yılının ilkbaharında yapılacak bir referandumla da başkanlığın yolunun açılması için çalışılıyor…

MHP, Bahçeli’yi nasıl gönderebilir? Asıl soru da bu!..

15 Temmuz’dan önceki anketlerde Türk halkının çok büyük bir kısmı başkanlık sistemine “hayır!” demişti. Bu anketler bugün ne gösterir bilinmez; ancak burada MHP seçmenine büyük görev düşüyor. Bahçeli, Türkiye’yi referanduma götürerek kendi koltuğunda kalmanın çözüm yollarını ararken MHP seçmeni olası bir referandumda “hayır!” dediği taktirde Bahçeli’nin planları bozulmuş olacak ve MHP’deki ömrü de tamamlanmış olacaktır.

Meral Akşener’in MHP içinde olmasa bile yeni bir parti ile siyasi arenadaki gücü (etkili olmasa dahi) MHP’nin kendi içinde kaynamasına neden olacaktır. Nasıl ki 2000’li yıllarda DSP içinde İsmail Cem, Hüsamettin Özkan gibi isimlerin partiden istifası DSP’nin kan kaybetmesine neden olmuşsa MHP’nin tabanında da bu ciddi rahatsızlıklar verecek ve Bahçeli MHP genel başkanlığından pasifize edilecektir.

Akla şu soru gelebilir: “Bu durumda MHP de DSP gibi silinmez mi?”

Hayır, silinmez! Birincisi MHP’nin güçlü aktörleri teker teker görevlerinden istifa etti, bu MHP’yi etkilemedi, MHP yoluna devam etti. Yani DSP gibi ömrü tamamlanmadı. İkincisi ise; MHP, 2002 yılında baraj altında kalmasına rağmen 2007 seçimlerinde tekrar barajın üzerine çıkmasını bildi…

O yüzden gelecekte MHP belki bir seçim kaybeder ama Meral Akşener‘li bir ülkücü birliğinin varlığı da Türk siyasi arenasında çok farklı bir noktada olur!..

‘Devlet Bahçeli’ AKP Genel Başkanı olsun!

Meral Akşener cemaatçi ise ‘Devlet Bahçeli’ kimdir?

Bahçeli başkanlık sistemi için referanduma evet dedi


Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye başkanlık tepkisi: İki başbakan var


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…