Meral Akşener cemaatçi ise Devlet Bahçeli kimdir?

MHP’de bir türkü tutturulmuş gidiyor: “Meral Akşener cemaatçidir” diye. 15 yıldır partide olan birinin bugüne kadar “cemaatçi” olduğu ortaya çıkarılamamışsa, o partinin organları, partinin lideri o partide ne iş yapar? Meral Akşener, cemaatçi ise, peki Devlet Bahçeli kimdir?

Meral Akşener cemaatçi ise bahçeli kimdir

Demek, Meral Akşener cemaatçi?

En sonunda söyleyeceğimi baştan söylemek istiyorum: MHP düşüncesi, Türkiye’nin bir dinamosu, bir sigortasıdır! Bu yüzden MHP’den vazgeçilemez!..

Milliyetçi Hareket Partisi demiyorum; MHP ülküsü, varlığı, ilkeleri diyorum…


Ve, Bahçeli gitmeli diyorum!

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin son günlerdeki parti içindeki muhalefetten dolayı canı bir hayli sıkkın olduğu kesin!

Parti liderliği için adaylıklarını açıklayan Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ, Koray Aydın MHP’de öne çıkan isimler…

Peki Bahçeli neden Meral Akşener’i kastederek “MHP’yi, cemaate teslim edemeyiz!” demiştir?

Nedeni açık ve nettir!

Meral Akşener, Bahçeli’nin karşında diğer adaylara göre daha güçlü bir adaydır. O yüzden, Bahçeli Akşener üzerinden partisine yönelik korumacı bir düşünceyle siyaset yapmaktadır.

Meral Akşener, cemaatçi olabilir mi?

Zannetmem…

Akşener’in özellikle 1990’lı yıllardan gelen ciddi bir siyasetçi gömleği var. Bunun etkisi ile MHP yönetimi de Akşener’in partinin başına gelmesinden korkmaktadır!

Diyelim ki Akşener, cemaatçi; bir an öyle düşünelim…

Meral Akşener, MHP’ye ne zaman geçmişti? 2 Kasım 2001 tarihinde… Yani 15 yıldır MHP’de; yani Devlet Bahçeli ile beraber… Ne hikmetse Devlet Bahçeli 15 yıldır “cemaatçi (!)” Akşener’i MHP’den milletvekili yaptı. Milletvekilliği ile de kalmadı; Akşener, MHP’den 2007 yılında TBMM Başkanvekili seçildi!

Akşener cemaatçi ise, 15 yıldır MHP’nin içinde ne işi var, bu partinin lideri ne iş yapar?

Ama doğru ya; son yılların güzel bir sözü var: “Kandırılmışız!”

Boş verin Sn. Bahçeli, siz de böyle deyin! İnanın bu söz bu ülkede tutuyor!.. Son yıllarda moda oldu bu!

Devam edelim…

Son aylarda Bahçeli, Meral Akşener’in MHP tabanındaki etkisini görünce ne yaptı?

Askeri darbelerde görebileceğimiz şeyleri… Nedir bu “şey”?

Bazı il başkanlıkları fes edildi, görevden almalar yaşandı…


Meral Akşener ülkenin çeşitli yerlerinde mitingler yapıp ülke halkının desteğini görünce de yandı gülüm keten helva!..

Akşener’in “cemaatçi”liğini bir kenara bırakıp bir de Bahçeli’ye bakalım!..

Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş’in ölümünün ardından kaç seçim kaybetti, artık sayısı unutulur oldu. 2002 yılında barajın altında kaldı!

“Miş gibi” yaparak istifalar gündeme geldi!

O yıldan sonra bir daha ne istifa etmeyi düşündü ne de koltuğu bırakmayı…

Bahçeli hakkında ciddi iddialar da ortaya atıldı.

Alparslan Türkeş’in doktoru Selim Kaptanoğlu “Devlet Bahçeli’yle ilgili Türkeş Bey’in yazısı var ‘MİT elemanıdır’ diye” dedi!

Ardından bir dönemin önemli siyasetçilerinden Namık Kemal Zeybek, Ramiz Ongun’u kaynak göstererek Bahçeli’nin MİT görevlisi olduğunu belirtti!

Bunun yanında bilindiği üzere bir dönem polisin Ergenekon davası kapsamında tutukladığı Ergün Poyraz “İplikçi” kitabında (96. – 97. sayfasında) Bahçeli’ye nasıl yer veriyor?!

Poyraz; Faruk Bildirici’nin kitabı “Siluetini Sevdiğimin Türkiyesi” kitabına atıfta bulunarak Abdullah Çatlı’yı MİT ile tanıştıran ismin Bahçeli olduğunu belirtiyor.

Yine yıl 1978…

Bahçeli, o dönem Prof. Aziz Köklü’nün asistanı…

Uzatmayalım; polis 23 Şubat 1978 tarihinde bir ihbar alır. İhbar yerini bulur, bir arabanın bagajında iki tüfek ile şarjörleri bulunur. Araçtan 4 ülkücü genç çıkar. Bu öğrencilerden üçü Bahçeli’nin asistan olduğu okulun öğrencileridir…

Aracın plakası 01 FE 994’tür ve araç Bahçeli’ye aittir…

Bahçeli o dönemde bu gençlere gezmek (!) için kendi aracını verdiğini söylüyor ve silahlardan haberi olmadığı belirtiliyor. Ayrıca aracın içindeki gençler Abdullah Çatlı’nın da yakın arkadaşlarıdır.

MİT, polise “kendi elamanlarımızdır” bilgisini vererek bu olayın üzeri kapanıyor…

Dahası mı?

Devlet Bahçeli, yakalanan o ülkücü gençlerden Ali Halaman’ı, 1999 seçimlerinde MHP Adana milletvekili yapıyor!..

Alın size bir Devlet Bahçeli portresi…


Demek Meral Akşener cematçi he!..


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…