İstanbul Barosu yeni başkanı Mehmet Durakoğlu kimdir?

İstanbul Barosu yeni başkanı Mehmet Durakoğlu oldu. Baro başkanlığı için beş adayın yarıştığı seçimlerde ‘Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Mehmet Durakoğlu yeni başkan olarak seçildi.

İstanbul Barosu yeni başkanı Mehmet Durakoğlu kimdir?

İstanbul Barosu seçimleri sona erdi. Saat 17:00 itibariyle oy kullanma süresi biterken, oyların sayılmasına da başlandı. Saat 18:05 itibariyle açıklanan sonuçlara göre oyların yüzde 54’ünü Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Mehmet Durakoğlu alarak İstanbul Barosu’nun yeni başkanı oldu.

Mehmet Durakoğlu kimdir?

1956’da Sivas’ta doğdu. Ankara Atatürk Lisesini bitirdi. 1982’de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1986’da serbest avukatlığa başladı. Dış Ticaret alanında sertifika programları dersleri verdi. Aynı konuda yayınlanmış makaleleri vardır. İstanbul Barosu İnsan Hakları Yürütme Kurulu Ūyeliğinde bulundu. 2004’de İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2006’da Baro Başkan Yardımcısı oldu. 2010-2012 ve 2012-2014 dönemlerinde İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. ÇYDD Üyeliği ile SODEV ve TÜSES yönetimlerinde bulundu. Evli ve 2 çocuk babasıdır.


Dünyanın en kalabalık barosu

Dünyanın en kalabalık, en genç ve üye sayısı en hızlı artan barosu olarak kabul edilen İstanbul Barosu’nda seçim yarışı sona erdi. Haliç Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen seçimlerde oy kullanma süresi saat 17:00 itibariyle biterken, oyların sayılmasına başlandı.

Saat 18:05 itibariyle açıklanan sonuçlara göre, oyların yüzde 54’ini alan Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Adayı Avukat Mehmet Durakoğlu ilk sırada yer alıyor.

Eski Baro Başkanı Ümit Kocasakal aday olmadı

Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen başkanlık yarışında CHP İstanbul Milletvekili ve avukat Mahmut Tanal ile yeniden aday olmayan Ümit Kocasakal da oy kullandı.


“Onlar benim ilkelerime gelecek…”

Toplam 92 sandığın kurulduğu merkezde, başkanlık için yarışan 5 adayın oy kullanmasının ardından Ümit Kocasakal CHP’li vekil Mahmut Tanal da oylarını kullandı, fotoğraf çekildi. Fotoğraf çekiminin ardından Kocasakal, “Ben ilkelerimden taviz vererek onlara yaklaşmam. Onlar benim ilkelerime gelecek çünkü benim ilkelerim de değil Atatürk’ün ilkeleri” dedi. Ardından Kocasakal 17 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

“Adaletin, hukukun egemen olması dileğiyle…”

Kullanmış olduğu oyunun demokrasi getirmesini dilediğini belirten Mahmut Tanal ise, “Ülkede adaletin, hukukun egemen olması dileğiyle oyumu kullanıyorum” diye konuştu.

Meclis Başkanı protesto edildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, İstanbul Barosu Başkanlığı için oy kullanmaya geldiği Haliç Kongre Merkezi’nde, bir grup avukat tarafından protesto edildi. Che Guevara’ya ilişkin yaptığı açıklamadan dolayı oy kullandığı esnada bir gurup avukatın “Hepimiz Che Guevara’nın yoldaşlarıyız şeklinde” sloganlarına maruz kalan Kahraman, oyunu kullandıktan sonra, baro başkanlığına aday olan kişilerin stantlarını gezerek kongreden ayrıldı.

İstanbul Barosu başkanlık seçimlerinde 5 aday için oy kullanıldı

Mevcut başkan Ümit Kocasakal’ın aday olmadığı kongrede, Hukukun Üstünlüğü Platformu’nun adayı Mehmet Sarı, Özgürlükçü Çağdaş Avukatların adayı Several Ballıkaya Çelik, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubunun adayı Mehmet Durakoğlu, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubunun adayı Ali Rıza Kaplan ve Avukat Hakları Grubu adayı Ömer Kavili yarıştı.


Türkiye’de hukuk ve adalet sistemi nereye gidiyor?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.