No LaB: Modern Afrika Sergisi İstanbul’da

Dinamik ve cesur sanat oluşumu No LaB, NY ve Londra’yı sarsan Afrika sanatını İstanbul’a getiriyor: ‘Modern Africa / A Rainbow Nation’

1475572741_ralph_ziman_1

Klasik sanat galerisi çerçevesini kırmayı hedefleyen cesur sanat oluşumu No LaB, ilk temalı sergisini, 13 Ekim’de Global Karaköy’de açıyor. ‘Modern Africa / A Rainbow Nation’ isimli sergiyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirecek No LaB kurucuları, “Afrikalılar, politik ve sert geçmişlerine rağmen, matrak ve renkli eserlerle tüm küresel sanat dünyasını etkisi altına aldı. Biz de bu sanatı sıra dışı bir sunum ile Türkiye’ye taşıyoruz” dedi. Afrika sanatı iki ay boyunca Global Yatırım Holding’in Karaköy’deki galerisinde görülebilecek. Sergiye sanat sevmeyenler de davetli…

modern-africa-sergisi-no-lab

“Dinamik ve cesur sanat oluşumu” No LaB, dünyayı saran Afrika sanatını Türkiye’ye taşıdı.

Londra’daki Somerset House, Almanya’daki Vitra Design Museum’un ardından 1:54 Contemporary African Art Fair’le New York ve Londra’ya damga vuran Afrika sanatı İstanbul’da görücüye çıkıyor.


modern-africa-beril-gulcan-blackface

No LaB tarafından düzenlenen ‘Modern Africa / A Rainbow Nation’ adlı sergi, Afrika’nın tüm renkliliği, matraklığı ve kıpır kıpır desenleriyle, alışılmadık bir sunumla Global Karaköy’de sergilenecek. İki ay boyunca açık kalacak sergide; heykelden, sepete, mobilyadan kıyafete kadar her biri ayrı bir sanatçı tarafından üretilmiş eşi benzeri olmayan sanat eserleri olacak.

Klasik sanat galerisi çerçevesini kıran No LaB’in kurucu ortakları Ala Onur ve Zeynep Ercan temel hedeflerinin; sanatı alışılmadık bir şekilde sunarak, insanlara farklı bir deneyim yaşatan dinamik bir sanat çatısı yaratmak olduğunu vurguluyor.


modern-africa-hello-highres

“Monotonlaşmış sanat anlayışını kıracağız”

Dünyanın farklı ülkelerinden genç yetenekleri, deneyimli ve tanınmış artistlerle aynı çatı altında buluşturan farklı bir sergi ortamı yaratmak için yola çıktıklarını belirten Ala Onur, “No LaB olarak,  genç yetenekleri sanatseverlere ve koleksiyonerlere sunarak, dünya çapında isim yapmalarına da destek olacağız” dedi. Zeynep Ercan ise, No LaB’in en büyük hedefinin monotonlaşmış sanat ve tasarım anlayışını kırmak olduğunu kaydederek, “Sanatı alışık olmadıkları deneyimlerle, daha canlı bir şekilde insanların hayatına sokmak istiyoruz. No LaB’in organize edeceği her sergi birbirinden farklı temalarla, insanları bambaşka bir dünyaya sürükleyecek” diye konuştu.modern-africa-my-rock-stars-hassan

“Matrak ve renkli sanatları herkesi etkiledi

Ala Onur, ilk sergilerinin temasının neden “Modern Africa / A Rainbow Nation” olduğunu şöyle anlattı: “Bu konsepti seçmemizin sebebi öncelikle ikimizin de African Art’a olan hayranlığımızla başladı. Bu hayranlığın en büyük nedenlerinden biri de 21. yüzyıldaki politik durumlara karşı yaklaşımları oldu. Politik ve sert geçmişlerine karşılık sanatlarını matrak ve renkli bir tavırla yansıtmaları sadece bizim değil bütün Avrupa ve sanat dünyasını etkiledi.”

Hassan Hajjaj, Ralph Ziman, Namsa Leuba gibi önemli sanatçıların eserlerinin de yer alacağı sergi, atölye çalışmaları, etkinlikler ve sanat konuşmalarıyla her an hareketli kalacak. Küçüklü büyüklü sanat eserleri ile her bütçeye hitap edecek sergiden her sanatsever evine bir sanat parçası götürebilecek.

modern-africa-Leuba-the-africanqueens

Sanat sevmeyenler de davetli


Global Yatırım Holding desteğiyle gerçekleştirilecek ‘Modern Africa / A Rainbow Nation’ Pop-up sergisi 13 Ekim’de verilecek bir davetle açılacak. Ücretsiz olarak gezilebilecek sergi, iki ay boyunca sürekli etkinlikler ve workshoplar’la hareketli kalacak. No LaB, sanat sevmeyenleri de yeni sanat anlayışını deneyimlemek üzere Global Karaköy’e bekliyor.

Akbank Sanat: Sanat Rastlantısı/Rastlantının Sanatı sergisi ile açıldı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.