Samsung Galaxy Note 7’ye bir şok daha! THY’den ret aldı!

Samsung Galaxy Note 7 piyasaya çıktıktan sonra bataryalarında yaşanan patlamaların gündeme gelmesi üzerine birçok havayolunun uçaklara alınmasını yasaklamasının ardından, THY de yasakladığını resmi internet sitesinden duyurdu.

Samsung Galaxy Note 7'ye bir şok daha! THY'den ret aldı!

Türk Hava Yolları (THY), Samsung Galaxy Note 7’nin kabin bagajında, kayıtlı bagajlarda veya kargo olarak uçaklara kabul edilmeyeceğini resmi internet sitesinden yolcularına duyurdu.

THY’nın o duyurusu şöyle; “Değerli Yolcularımız, Ortaklığımızca icra edilen tüm seferlerde Samsung Galaxy Note 7 cihazlarının yolcu üzerinde, kabin bagajında, kayıtlı bagajlarda veya kargo olarak uçaklara kabul edilmeyeceğini siz değerli yolcularımıza bildiririz.”


AA

*

Samsung, YouTube’da Galaxy Note 7 ile dalga geçen videoları kaldırttı

Samsung Galaxy Note 7'ye bir şok daha! THY'den ret aldı!

Samsung Galaxy Note 7 piyasaya çıktıktan sonra Samsung, Grand Theft Auto V (GTA V) bilgisayar oyununda Galaxy Note 7 model telefonları patlayıcı olarak kullanan YouTube kullanıcılarının videolarını kaldırttırdı.

GTA V oyuncuları oyunda küçük bir değişiklik yaparak el bombalarının Galaxy Note 7 model telefonlar olarak görünmelerini sağladılar.

Samsung’un Ekim’de geri çağırdığı Galaxy Note 7 telefonların patlayıp yanmaya başladığı bildirilmişti.

YouTube’a GTA V oynarken videolarını yükleyen kullanıcılar Samsung tarafından telefonun telif haklarını ihlal ettikleri gerekçesiyle şikayet edildi ve videoların bazıları kaldırıldı.


DoctorGTA adındaki YouTube kullanıcısı Samsung videosunu şikayet ettikten sonra kanalına sınırlamalar geldiğini söyledi.

Kullanıcı, “Bu cezanın kalkması üç ayı bulacak ve canlı yayın da yapamıyorum. Bana dava açmaya kalksalar ne yaparlardı merak ediyorum doğrusu. Kanserle savaşan ve YouTube’da bilgisayar oyunları oynayarak para kazanan bir çocuğa dava açarlar mıydı?” dedi.

Videoların izleyicileri Samsung’u tutumunu devam ettirirse videoların daha fazla izlenmesine yol açmak konusunda uyardılar.

BBC Türkçe

*

Obama’dan patlayan Samsung Galaxy Note 7’lere ‘isimsiz’ gönderme

Samsung Galaxy Note 7'ye bir şok daha! THY'den ret aldı!

ABD Başkanı Barack Obama, sağlık sigortası konusunda önemli reformlar getiren ve Obamacare olarak bilinen yasayla ilgili konuşurken Samsung’un son dönemde aşırı ısınma nedeniyle patladığı için piyasadan çektiği Galaxy Note 7 telefonlarına isim vermeden gönderme yaptı.

Samsung’un pillerinin aşırı ısınması nedeniyle patlama vakaları yaşanması üzerine Galaxy Note 7’lerin satışını ve üretimini durdurma kararı almasını ABD Başkanı Barack Obama da bir üniversitede yaptığı konuşmada diline doladı. Miami’deki Dade Collage’da sağlık sigortası konusunda önemli reformlar getiren ve kamuoyunda Obama, care olarak bilinen yasa ile ilgili konuşan Obama, konuşmasının bir yerinde bu yasada yapılması gereken yeni düzenlemelerden bahsederken akıllı telefonlarla ilgili bir benzetme yaptı.

“Telefon alev alıyor diye kimse akıllı telefonları terk etmiyor”


Obama, “Bir şirket yeni bir akıllı telefon çıkardığında, eğer bu telefonda hata varsa ne yapıyor? Hataları düzeltiyor ve telefonu yeniden piyasaya sürüyor. Eğer telefon alev alıyorsa da piyasadan çekiyor. Ancak yaşanan sorunlar nedeniyle kimse akıllı telefonları terk ederek eski moda bir telefon kullanmaya karar vermiyor. Akıllı telefonların üretimleri de durmuyor” ifadelerini kullandı.

Akıllı telefon pazarında inanılmaz tahminler


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.