Astroloji: Mars Kova burcunda Türkiye’yi nasıl etkileyecek?

Mars Kova burcunda… Kişisel doğum haritalarımızda Mars gezegeninin esas konusu yaşamda tüm seviyelerde hayatta kalmak için savaşmak ve cesaret göstermekle ilgilidir. Cesaret aslında sadece mücadele etmek için değil  korktuğumuz şeylerle yüzleşmekle de ilgilidir.

Astroloji: Mars Kova Burcunda ülkemizi nasıl etkileyecek?

Kişisel doğum haritalarımızda Mars gezegeninin esas konusu yaşamda tüm seviyelerde hayatta kalmak için savaşmak ve cesaret göstermekle ilgilidir. Cesaret aslında sadece mücadele etmek için değil  korktuğumuz şeylerle yüzleşmekle de ilgilidir.

Rekabet, hareket, ilk olmak, irade gücü, azim, hedef odaklı olmak Mars prensipleri ile ilgilidir. Doğum haritasında güçlü konumlanmış Mars, bireye cesaretle adım atma becerisi, hırs ve amaca odaklı risk alabilen, öz güvenli bir yapı verecektir.

Gökyüzünde Mars oğlak burcundan ayrılıp Kova burcuna geçmek üzere. 9 Kasım-19 Aralık tarihleri arasında Mars Kova burcunda bulunacak ve bireysel olarak bizlere özgürlüğümüzün engellendiği durumlarda, haksızlıklarla karşılaştığımız olaylarda, çevremizdeki insanların ve canlıların insanlık dışı muamelelere maruz kaldığını gördüğümüz durumlarda başkaldırı ve isyan enerjileri verecektir.


Ülkemiz Mars burcu sürecinden nasıl etkileniyor?

Mars gezegeni dünya astrolojisinde savaşı, gerilimi, asker ve orduyu, genç erkek nüfusunu, toplumu bir arada tutan savaş korkusunu, uluslararası politikada anti-sosyal hareketleri, ülkenin tek taraflı, kararlı, saldırgan, harekete geçiren gücünü ve bulunduğu yer itibariyle de enerjinin  en çok ortaya çıktığı alanı anlatır.

Mars Kova burcunda iken ülkemizin doğum haritasında 8. alandan transit ediyor olacak. Bu alan klasik astrolojide yükselen burcu görmemesi sebebi ile “hayat alan” ev olarak tanımlanmış ve buraya düşen gök cisimlerinin gücünü problematik bir şekilde koyabileceği de ifade edilmiştir.

Dünya astrolojisine göre 8. alan ülkenin ölüm oranını ve halkın ölüm nedenlerini anlatır. Ulusal felaketler, halkın maruz kaldığı şiddet türleri ve buna tepkisi de bu alandan incelenir.

2-8 hattının maddi değerlere vurgusundan hareketle, bu alan ülke astrolojisinde her türlü vergiyi, ülkenin borçlarını, faizleri, tahvil ve bonoları, kamu borçlarını, veraset vergilerini, sigorta ve sigorta şirketlerini, sosyal güvenlik kurumlarını, emeklilik fonlarını, iflasları ve açık arttırma yolu ile gerçekleşecek satışları anlatmaktadır.


9 Kasım-19 Aralık tarihleri arasında Kova burcunda ve ülkemizin 8. alanından geçecek olan Mars gezegeni ülke gündemine yukarıda sıraladığım konularda yeni gündemleri getirebilir. Dış etkenlerin ülkemizin iç düzenini bozması ve bunun bazen de çok fırtınalı, esrarengiz ya da sürpriz bir gelişme ile ortaya çıkması şeklinde gerçekleşebilir.

Beklenmedik, sıra dışı eylemler görülebilir

Astroloji: Mars Kova Burcunda ülkemizi nasıl etkileyecek?

Haksızlıklar karşısında insanların sıra dışı isyanlarına tanık olabiliriz. Ekonomik anlamda kamu borçlarının artması, vergi, sigorta ve sigorta şirketlerini bağlayan durumların oluşması, maddi anlamda ülkede oluşabilecek ekonomik sıkışıklıkların küçük işletmeleri etkilemesi söz konusu olabilir.

Akrep burcunda Güneş, Venüs ve Jüpiter’i bulunan ülkemizin Mars Kova transiti süresince bu gezegenlere stresli açılar oluşturacak olması ülkemizin idarecileri, genel olarak huzur ve refahımız, ekonomimiz, ülkemizdeki sanat ve spor dünyası, inançlarımız, ideallerimiz, toplumumuzu bir arada tutan ortak değerlerde bir takım stresli durumlar oluşmasına neden olabilir.

Özellikle ülkemizin doğum haritasında Aslan burcunda bulunan Neptün ile transit Mars arasında Aralık ayının ilk haftasında gerçekleşecek karşıt açının etkisi ile bir takım aldanmalar, yanılmalar, skandallar olabileceği gibi toplumsal hayallerimizi besleyen, sanat ve moda dünyasından kayıplar yaşanabilir. Sel başta olmak üzere çeşitli doğal afetler de görülebilir.


Güzel ülkeme ve üzerinde yaşayan her bireye sağlık ve mutluluk dolu günler diliyorum, sevgi ve cesaretle gökyüzü rehberimiz olsun.

Astroloji: Kasım ayı için burç yorumları