Astroloji: Yay burcunda Yeni Ay hayatımızı nasıl etkileyecek?

Yay burcundaki Yeni Ay hayatımızı nasıl etkileyecek? Neleri getirecek, neleri götürecek? Özellikle kariyer ve maddi konulara dikkat! Yeni başlangıçlar zamanı…

Astroloji: Yay burcunda Yeni Ay hayatımızı nasıl etkileyecek?

29 Kasım 2016 tarihinde Yay burcunun 7. derecesinde bir Yeni Ay yaşayacağız. Güneş ve Ay ateş elementinin iyimser ve hevesli elemanı Yay burcunda kavuşarak, doğum haritalarımızda Yay burcunun etkili olduğu hayat alanında yeni bir döngüyü başlatacaklar.

Astrolojide Yay burcu; içerisinde inancı ve umudu barındıran ve bunlardan aldığı motivasyonla hayatta anlam arayışının peşinde olan, deneyim kazanmak için farklı alternatiflere, uzak kültürler vasıtasıyla elde edeceği deneyimlere açık olan bir burçtur. Doğum haritalarımızda Yay burcunun bulunduğu ve yönettiği hayat alanlarımıza dair hikayelerimizde de hep bir abartı ve genişlik vardır, acıyı da, sevinci de umudu ya da umutsuzluğu da büyütür de büyütürüz o alanın ifade ettiği konularda.


Yay burcu neyi temsil ediyor?

Yay burcu; anlam arayışını, bilgiyi, hakikati, resmin tamamını görmeyi, umudu, uzak seyahatleri, uluslararası kültürleri, dini ve kültürel alışverişi, tarihi ve tarihi eserleri, inancı, felsefeyi, yüksek öğrenim kurumlarını ve akademisyenleri, dini kurumları ve din adamlarını, basın yayın kurumlarını, yeni keşif ve icatları anlatır. Bitmek bilmez bir bilgi arayışı ve bu bilginin getireceği anlamı keşfetmek ve bunu içselleştirmenin peşindedir. Bu nedenle de iflah olmaz bir maceraperesttir, deneyim ister hayattan.

Yay burcu neyi temsil ediyor?

Yeni başlangıçlar

Yeni Ay’ın Yay burcunda gerçekleşmesi yukarıda sıraladığım Yay burcu semboliklerine dair hayatımızda ve etrafımızda gerçekleşebilecek bir takım yeni başlangıçları, yeni olasılıkları, büyüyen heves ve iyimserliğimizin eşlik ettiği “arayış” içerisinde olma durumumuza işaret edecektir.

2016 yılı süresince her birimiz çeşitli hayat alanlarımızda alıştığımız, bildiğimiz ve ancak, elimizden şu ya da bu şekilde çıkarmaya bazen gönüllü bazen de zorunlu olduğumuz durumlar ve olaylar deneyimledik. İşini kaybedenler, eşini kaybedenler, sağlığını kaybedenler ya da aşkını kaybedenler oldu aramızda. Kaybetmesek de bir şekilde o ya da bu şekilde dönüşümler gerçekleşti çeşitli konularda. 2017’ye sayılı günler kala da değişimi ve dönüşümü tüm şiddeti ile hem maddi düzlemde hem de ilişkiler alanında deneyimlemeye devam ediyoruz.

Yeni Ay hayatımıza neler getirecek?

Yeni Ay ideallerimiz ve hayallerimizin anlam bulduğu Neptün gezegeni ile stresli bir açı kuruyor. Yeni Ay ve takip eden günlerde yaşayacağımız en büyük sorun; ne istediğimizi bilmemek, istediğimiz şeylere doğru yol alırken amaç duygumuzu kaybetmek olabilir. Arzularımızı idealize edip gerçekleri görmekte zorlanmak da söz konusu olabilir.

Kendi kendimizi kandırmak ya da kafa karışılığı ve yönsüzlük yüzünden kandırılmaya açık duruma düşmek de olası. Adalet ve hak arama peşinde olup kendimize yapılan haksızlıkları telafi etme yoluna giderken gizli saklı düşmanlıklarla da karşılaşabiliriz. Yeni Ay haritasında sabit nitelik vurgusu neredeyse yok, sabır testinden de geçebileceğimizi söyleyebilirim. Başladığımız işleri bitirmekte zorlanıp, istikrar ve süreklilik sağlamakta çaba harcayacağız.

Yeni Ay Yay burcunda nelere dikkat etmeli?

Yeni Ay Yay burcundayken nelere dikkat etmeli?

Yeni Ay sırasında gökyüzünde gerçekleşen ikili ilişkiler, evlilik ve ortaklıklar, kariyer konuları ve finansal konulara dair oluşabilecek stresli durumları haber veren açılara rağmen:


  • Kimseyi yargılamadan,
  • Her şeyi en iyi bildiğimizi iddia eden kibirli bir küstahlığa bürünmeden,
  • Ön yargılarımızdan beslenen kavga, şiddet, kriz ve kaos tuzağına düşmeden,
  • Devamlı iyimserlik ve her şeyin daha iyiye doğru gideceğine dair kendi kendimizi kandırarak safiyane bir modda kalıp gözümüzün önündeki gerçekleri kaçırmadan düşünüp ve davranabilirsek gökyüzünde sorunlarımızın çözümüne dair arayışlarımızı destekleyecek yeni bir ay doğuyor diyebiliriz.

jupiteryen-yeniay

Yeni Ay, Neptün’ün yanı sıra kadersel temaları anlatan Ay Düğümleri ile de kare açı yapıyor. Peki bu ne anlama geliyor?

Süreç içerisinde özellikle inançlarımız başta olmak üzere, para ve ilişkiler konusunda gerçekleri görmekte zorlanıp büyük hatalar yapma ihtimalimiz var. Aman dikkat… Hedef olarak belirlediğimiz, peşine düşüp aradığımız şey her ne ise fazlasıyla iyimser ya da saflık derecesinde aptalca davranabiliriz.

Ayıldığımız, bayıldığımız o iş, o eş, o anlaşma ya da sözleşme, her ne ise aradığımız, kısacası ruhumuzu okşuyor olabilir ama gerçekler hiç de göründüğü gibi olmayabilir. En iyisi umudu ve iyimserliği sahiplenelim ama gerçeklerden de çok fazla uzaklaşmayalım. Önemli kararlar almadan önce de defalarca düşünelim, elimizdeki maddi kaynakları riske atabilecek savurganlıklardan, daha fazlasını kazanma hayali ile spekülatif hareketlere girmekten ve ödeyemeyeceğimiz borçlar altına girmekten kaçınmak en doğrusu olabilir.

Astrloji Yeni ay Yay burcu etkileri

Etrafımızdakileri şaşırtan ani eylemler

Yeni Ay haritasında tam yükselen üzerinde bulunan Uranüs tepkilerimizde ve davranışlarımızdaki ölçüsüzlüğü ve etrafımızdakileri şaşırtan ani eylemlerimiz olabileceğini anlatmakta. Etrafımızda fazlasıyla cesur, gözü kara insanlar görebiliriz bu dönem; kimi tası tarağı toplayıp başka diyarlarda yaşama planı yapabilir, kimi işinden istifa edip kariyerine farklı bir noktadan devam edebilir, kimi de aniden evlilik ya da ortaklıklarına son verebilir ya da tam tersi evlenebilir.

Kariyer ve maddi konulara dikkat!

Bu saydıklarım kendi tercihlerimiz doğrultusunda olabileceği gibi kendi irademiz dışında bütün bunların elimizden kayıp gitmeleri şeklinde de olabilir. İşimizi kaybedebilir iş arayışına koyulabilir, eş ya da ortağımızla olan ilişkilerimizde artan sorunlara çözüm bulma peşine düşebilir, ani gelişen kayıplarla maddi kaynaklarımızı kaybedip yeni kaynak yaratma yolları peşine düşebiliriz. Sağlık sorunları yaşayan bazılarımız ise hastalığının çözümüne yönelik tedavilerin peşinde olacaktır.

Astrloji Yeni ay Yay burcu etkileri

Görünenin ötesindeki hakikatin ne olduğunu anlamak…

Bütün bu saydıklarım dışında kimimiz ise daha geniş bir çerçeveden bakarak; yaşanan tüm kayıp ve kazançların ötesinde, tüm bu yaşananların bize ne anlatmakta olduğuna, evrenin bize nasıl bir mesaj verdiğine kafa yorup, görünenin ötesindeki “hakikat”in ne olduğunu anlama peşine düşebilir ve tıpkı Mevlana’nın şu muhteşem dizelerinde anlattığı gibi “ne arıyorsak O olduğumuz” süreci deneyimliyor olabiliriz.

SEN
Can konağını aramadaysan, cansın;
Bir lokma ekmek arıyorsan ekmeksin,
Bir damla su arıyorsan susun,
Zulmün peşindeysen zalimsin,
Aşkı arıyorsan aşıksın,
Gönlün neye kapılmışsa O’sun sen.
Şu nükteyi biliyorsan, işi biliyorsun demektir:
Neyi arıyorsan O’sun sen.
Mevlana

Yeni Ay enerjisinin her birimizin hayatında tam da ihtiyacı olan alanlarda aradığı her ne ise onu, en güzel ve kalıcı şekli ile getirmesini diliyorum. Karanlıklardan aydınlıklara çıktığımız güzel günler bizimle olsun…


Sevgi ve ışıkla, gökyüzü rehberimiz olsun…

Astroloji: Güneş ‘Yay’ burcunda burcunuzu nasıl etkileyecek?