Astroloji: Güneş Yay burcunda tüm burçları nasıl etkileyecek?

Güneş’in bir aylık Yay burcu yolculuğunda neler yaşayacağız? Tüm burçlar ve yükselenleri nasıl etkilenecek? Yay prensibi nedir?

Astroloji: Güneş Yay burcunda tüm burçları nasıl etkileyecek?

Güneş’in yolculuğu

Güneş burcu, popüler anlamda ‘hangi burçsun’ sorusunun cevabıdır. Güneş hayatımızda nasıl canlılık ve yaşam kaynağımız ise haritalarda da bulunduğu burç ve eve bağlı olarak yaşam kaynağımızı ifade eder.

İnsanın yaşamdaki evrelerini düşünürsek:


  • İlk burç Koç ile kendini, ben’ini tanımlar.
  • Boğa ile ‘benim’ demeyi, sahip olmayı, sahip olduklarının değerini belirler.
  • İkizler ile iletişim kurmayı ve düşünmeyi, sosyalleşmeyi;
  • Yengeç burcu ile aile kavramını ve aidiyet duygusunu;
  • Aslan burcu ile oyunları, eğlenmeyi, ilk çocukluk aşkını;
  • Başak burcu ile sorumlulukları, işe yaramayı;
  • Terazi burcu ile ikili ilişkileri, karşı tarafı düşünebilmeyi;
  • Akrep burcu ile gölgesiyle yüzleşmeyi;
  • Yay burcu ile ufkunu genişletmeyi;
  • Oğlak burcu ile toplumsal statüyü, kariyeri;
  • Kova burcu ile birey olmayı;
  • Balık burcu ile herkesle bir olduğunu fark etmeyi ve egodan sıyrılmayı öğrenir.

Yaşamımızda on iki yıllık döngülerde tüm bu konuları bulunduğu eve göre yükselen burcumuzdan başlayarak deneyimler dururuz.

Simgesel olarak incelediğimizde Güneş, içinde nokta olan bir dairedir. Bu simge, bizim yakından tanıdığımız nazar boncuğu gibi ‘her şeyi gören göz’ dür.

15153058_10154118449521547_702952948_o

Haritada Güneş nerede ise kaderinizi bulacağınız yer orasıdır, siz orada parlamak, tanınmak istersiniz.

Gökyüzünde son bir aylık süreçte Güneş Akrep burcunda iken Hades’in yeraltı dünyasına indik. Haritalarımızın Akrep bölgesine fener tuttuk, bazı sırlar çözüldü, kimimiz kriz deneyimledi, başkalarını ya da kendimizi iyileştirme fırsatı yakaladık, dönüştük. Kinimizden, manipülatif yanlarımızdan, hırslarımızdan, korkularımızdan arınmaya çalıştık, paranoyalarımızı fark ettik.

Güneş’in bir aylık Yay burcu yolculuğunda neler yaşayacağız? Yay prensibi ne demektir?

15205557_10154118533596547_2078931067_o

Yay’ın yönetici gezegeni Jüpiter’i tonton bir profesör olarak imgeleriz. Bu burçta Güneş, kendisini öğreterek, seyahat ederek, yeni yerler ya da fikirler keşfederek parlamak ister. Aynı zamanda kitle iletişim araçlarından faydalanır.

Haritada Yay burcunun bulunduğu alanda iyimser hatta gamsız olabiliriz. En fazla o alanda felsefe yapar ve bilgiyi ararız. Yabancılarla irtibatta olduğumuz alan orası olabilir.

güneş yay burcunda

Güneş, ışığıyla bu kez iyimserliğin şifacı niteliklerine işaret eder ve yaşam yolunda olumlu tutum sergilediğimizde kendi şansımızı nasıl yarattığımızı fark etmemizi ister.

Kendi doğrularımız ile yaşamın anlamının kesiştiği noktaya bir çentik atıp coşkuyla ilerlemek ve ufkumuzu alabildiğince genişletmek, öğrendiklerimizi paylaşmak arzusunda olabiliriz.

Yay zamanı yılın en karanlık günlerini yaşarız, ateş elementinin en olgunu olan Yay, meşalesiyle yolunu aydınlatır ve adalet ile doğruluğun savunucusudur. Kışın karanlık günlerinde seyahat edebilmeleri için bu meşaleye, cesarete ve iyimserliğe ihtiyacı olan Yay burcuna bu özellikler verilmiştir.

olimpiyat-oyunlari-tarihcesi

İlk olimpiyatlar, Eski Yunan’da Tanrı Zeus adına yapılan şenliklerdi. Olimpiyat meşalesini ise efsaneye göre Prometheus Zeus’tan ateş gücünü çalar. Ateş, hayatın, mantığın, özgürlüğün ve yaratıcılığın sembolüdür. 


Bir aylık Yay zamanında doğruluk ve bilgelik peşinde bir seyahate çıkacağız.

Bir önceki Akrep aşamasında farklı alanlarda ölümü, sonlanmayı deneyimledik, inatçı yanımız ile sabit fikirlerimizle,  karanlık yönlerimizle yüzleştik. Şimdi biraz umuda ihtiyacımız var. Yay burcunun simgesi olan ok ile tam da bu ölümü, ölüm korkumuzu nişan alıp, yeniden doğmaya inanırız. Yaşam döngüsünün en iyimser aktığı zamandayız.

Ölümün panzehiri olan yaşamı yeniden keşfediyoruz. Karşımıza Akrep sembolleri olan yılan, akrep ve kartal çıkabilir, bu semboller bir önceki Akrep yolculuğunda neyi ve kimi simgeliyor bunu düşünüp, onunla bir Yay gibi dost olmayı, ondan bir şey öğrenmeyi hedeflemeliyiz.

15207832_10154118449256547_1961148906_n

Ölümsüz yaralı iyileştirici Kiron da bu burcu simgeler. Kiron’u popüler olarak Harry Potter serisinde karanlık koruluktaki genç büyücüyü kötü kalpli Voldemart’tan kurtaran yarı at yarı insan olan sentor olarak izledik.

Herkes hayatında bir alanda sentordur. Bu süreçte haritanızdaki Kiron’a da bir göz atın, oradaki yarayı bulun ve şifacıyı daha aktif olarak deneyimleyin.

Kiron’un burçlar üstündeki etkileri

Kiron, başkalarını mucivezi bir şekilde iyileştirebileceğiniz, bir öğretmen gibi aynı zamanda eğitebileceğiniz ve ölümsüz bir eser bırakabileceğiniz alanın anahtarıdır.

  • Kiron Koç burcunda ise liderlik ve koçluk becerilerinizi geliştirerek;
  • Boğa burcunda ise yeteneklerinize değer katıp berekete dönüştürerek;
  • İkizler burcunda ise iletişim becerilerinizi geliştirerek, sözlerinizle ve yazdıklarınızla;
  • Yengeç burcunda ise aile kavramınızı, aidiyet ve güven duygunuzu geliştirerek;
  • Aslan burcunda ise çocuklarınızla ya da yaratıcı yetenekleriniz ile;
  • Başak burcunda ise başkalarına hizmet ederek;
  • Terazi burcunda ise ilişkilerinizi şifalandırarak;
  • Akrep burcunda ise geçmişte yaşadığınız bir kaybı şifalandırarak;
  • Yay burcunda ise öğreterek;
  • Oğlak burcunda ise kariyerinizde çabalayarak;
  • Kova burcunda ise sosyal çevrenizde ya da sosyal kuruluşlarda bu şifacılığı kullanarak;
  • Balık burcunda ise manevi yardımlarınız aracılığıyla ölümsüzleşeceksiniz.

Gökyüzünde Kiron Balık burcunda, yöneticisi Jüpiter ise Terazi burcunda yer alıyor. Bu iki yerleşim bize ikili ilişkilerimizde adaletli ve hoşgörülü olarak, empati kurarak, hepimizin bir olduğunu fark edip egoyu, bencilliği bir yana bırakmayı salık veriyor.

Adalete ve empatiye ihtiyaç

Jüpiter’in Uranüs ve Plüton ile sert açıları ise bu dengeyi sağlayabilmenin hiç kolay olmayacağını anlatıyor. Gündemimizdeki konuları düşünürsek, adalete ve empatiye ne kadar çok ihtiyaç duyduğumuzu ve bunu sağlayabilmenin ne kadar zorlaştığını görebiliriz. Her şeye rağmen enseyi karartmamak gerek, tüm Yay burçlarının doğum gününü kutlarım.

Video: Güneş Yay burcunda

Süslü olsun gökyüzünüz.


Kaynak: Öner Döşer, Astrolojide Temel Kavramlar – Görsel: Jose Martin Pulido

Astroloji: Süper Ay dolunayı burçları nasıl etkileyecek?

Astroloji: Kasım ayı için burç yorumları


Sibel Tosun
5 Nisan 1979 Bursa doğumluyum. Astrolojiye ilgim ortaokuldan beri popüler düzeyde vardı, ne zaman ki 2012 yılında bir arkadaşımdan astrolojik danışmanlık aldım, o zaman gökyüzünün hayatımdaki yansımasına, anlayamadıklarımı aydınlatmasına hayranlıkla tanık oldum ve eğitimini almaya karar verdim. 2012'den bu yana AstroArt Astroloji Okulu'nda Sevgili Hocam Öner Döşer'den eğitim alıp geçtiğimiz yaz başarıyla mezun oldum ve Uluslararası Profesyonel Astrologlar Derneği (APAI) üyeliğine hak kazandım. Üniversiteyi Eskişehir'de okudum. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema - Televizyon bölümü mezunuyum. Televizyon programcılığı, reklam ajansında müşteri temsilciliği, sosyal medya yöneticiliği gibi medya sektörü ağırlıklı işlerde görev aldım. Şimdi ise özgürce ve severek yaptığım astroloji danışmanlığıyla her danışmanlıkta gökyüzünün ve yeryüzünün eşzamanlılığına şahit olmanın mutluluğunu yaşıyorum. 2011 yılından beri reiki, nefes, mandala, sema, radyestezi gibi çeşitli şifa çalışmalarının atölyelerine, eğitimlerine katıldım. En çok Access'i sevdim, Access danışmanlığı da yapmaktayım. Astrolojinin rehberliğini ve Access'te soruların gücünü kullanarak hayatımda büyük farklar yarattım. Astroloji ile ilgili önemli gökyüzü olaylarını renkli bir dille yazmaya çalışacağım.