Ana Sayfa Çevre Sapanca Belediyesi’nin sokak köpekleri açıklaması

Sapanca Belediyesi’nin sokak köpekleri açıklaması

Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, sosyal medyada yer alan, sokak köpeklerinin zehirlenmesi olayı ile ilgili olarak, suçlamaları kabul etmediklerini bildirdi.

Sapanca Belediyesi'nin sokak köpekleri açıklaması

Aydın Yılmazer, yaptığı yazılı açıklamada, Sapanca’da sokak hayvanlarının zehirlenmesi olayı ile ilgili suçlamalarda Sapanca Belediyesi’nin adının kullanılmasına şiddetle itiraz ettiklerini belirtti.

Sapanca Belediyesin’in ispatsız ve vicdansızca suçlanmasına neden olan herkes hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Yılmazer, bu olayın failleri her kimse bulunması için tüm imkanların seferber edildiğini aktardı.

Medya kuruluşları ile sosyal medya platformlarında videoları paylaşılarak haber yapılan, Sapanca’da sokak hayvanlarının belediye ekiplerince zehirlendiği iddiası konusunda bizzat isim verilerek Sapanca Belediyesi’nin suçlanmasını kabul etmediklerini ifade eden Yılmazer, şunları kaydetti:

“Siyasi amaçlıdır diye düşünüyorum.”

“Vicdansızca, herhangi bir belge sunulmadan, belediyemizin algı yönetimi adına suçlanmasını protesto ediyoruz. Medya kuruluşları ve sosyal medyadan belediyemize ve şahsıma hakaret edenler konusunda suç duyurusunda bulunacağımızı açıklıyorum. Sapanca ilçesinde sokak hayvanlarına gösterdiğimiz hassasiyet üst düzeydeyken, belediyemizi töhmet altında bırakanlara ilk söylemek istediğim, Sakarya’nın 16 ilçesi arasında tek hayvan barınağı inşa eden ilçe oluşumuzdur.”

Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer açıklamasına şöyle devam etti:

“Gücümüz yettiğince, Sapanca Sokak Hayvanları Derneği ile kurduğumuz bağlantılarla sokak hayvanlarının mama ihtiyacını düzenli olarak karşılamaya çalışıyoruz. Tedavi gerektiren sokak hayvanlarını bir veterinerlikle anlaşarak ve tedavi ettirerek, Sakarya Büyükşehir Belediyesinin hayvan barınak merkezine, kısırlaştırma ve benzeri operasyonlar için gönderiyoruz. Sokak hayvanları konusundaki hassasiyetimiz ve yaptıklarımızın göz önünde bulundurulması gerekirken, delilsiz ve algı yönetimi oluşturmak adına böylesine elim bir olayda
belediyemizin suçlanması ‘siyasi amaçlıdır’ diye düşünüyorum.”

“Belediyemizin adına leke sürülmesine izin vermeyeceğiz”

Sapanca ve belediye hakkında hiçbir kusurları yokken karalama kampanyasını başlatan ve alet olanlara seslenen Aydın Yılmazer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Elim olayın yaşandığı sokağımızda vatandaşlarımız daha önceki tarihlerde birbirlerinden sokak hayvanları konusunda şikayetçi olmuşlar ve hatta kim tarafından yapıldığı belli olmayan sokak hayvanlarının ölümüyle sonuçlanan olaylar, emniyet güçlerimiz ve savcılığa intikal etmiş durumdadır.

Bu durumları da kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyorum ve dile getirdiğim bu şikayetler konusundaki belgeler, diğer dokümanlarla birlikte kamuoyunun bilgisine sunulmuştur. Sapanca Belediyesi olarak sokak hayvanlarına gösterdiğimiz hassasiyetimizi kimse inkar edemez. Sokak hayvanları için yapılması gerekenleri kısıtlı ödeneklerle yerine getirmeyi sürdüreceğiz.

Bir takım, sözde sokak hayvanları konusunda duyarlı olduklarını dile getiren kişilerin sahte duyarlılıklarını belirtmesine de fırsat vermeyeceğiz. Çünkü her canlı kutsaldır ve sokak hayvanları günlük yaşamımızda en büyük hassasiyeti gösterdiğimiz ve göstereceğimiz canlılardır. Bunun böyle bilinmesini ve sokak hayvanları konusunda ilçemizin ve belediyemizin adına leke sürülmesine izin vermeyeceğiz.”

Sapanca’da ne olmuştu?

Hayvan sever Oya Yıldırım isimli duyarlı vatandaş, Sapanca’da çektiği görüntülerle sokak köpeklerinin zehirlendikten sonraki yürek parçalayan görüntülerini telefonuyla kaydetmişti. Görüntüleri Facebook hesabından paylaşan Oya Yıldırım, Twitter’da saatlerce ilk sırada kalarak Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Oya Yıldırım’ın görüntüleri kaydederken Sapanca Belediyesi’ni suçlaması, gözleri yerel yönetime çevirmişti.

İşte o görüntüler: Sapanca’daKatliamVar +18

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.