Göğüs estetiği öncesi dikkat edilmesi gereken 3 altın kural

Dünyada ve ülkemizde meme estetiği yaptıranların sayısı, her geçen gün katlanarak artıyor.

Göğüs estetiği öncesi dikkat edilmesi gereken 3 altın kural

Ameliyat sonrası problem yaşamamak için, meme estetiği olmadan önce araştırılması gereken 3 konuyu Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur açıkladı.

“Göğüs estetiği denilince sadece, meme büyütme operasyonları akla geliyor, oysaki hastanın meme dokusu öncelikli olarak incelenmeli, sarkıklığı, boyutu ve ya olası diğer problemleri anlaşıldıktan sonra, hangi uygulamanın yapılması gerektiği planlanmalıdır” diyen Estetik, Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur ” Söz gelimi sadece silikon implant takarak, sarkmış ve form kaybı yaşayan bir göğsü, dikleştirmek ve doğal bir forma sokmak mümkün değildir. Aynı operasyon içinde, meme dikleştirme ve sonrasında meme implantı yerleştirilerek istenilen forma kavuşturulur, bu sebeple hastaların her şeyden evvel, meme dokularındaki asıl sorunun ne olduğunu bilmeleri gerekir. Bunun içinde araştırmalarını yaptıktan sonra uygun buldukları bir estetik cerraha muayene olmaları lazımdır. Bu birinci kural. ” ifadesinde bulundu.



Öncelikle siz göğüs estetiği istemelisiniz

Meme operasyonu yaptırmadan evvel öncelikli olarak şu soruyu sormak gerekiyor: Bu operasyonu neden olmak istiyorum? Estetik operasyonlar kişisel tercihleridir. Eşiniz ya da çevrenizdekiler istiyor diye, kesinlikle kafanızda soru işaretleri bırakan uygulamalara sıcak bakmamalısınız. Eğer göğüslerinizin formundan memnun değilseniz ve bunu gerçekten “siz” istiyorsanız yaptırmalısınız” diyen Cihantimur, ayrıca kendinden emin bir duruşun iyileşme dönemine bile katkısı olduğunu vurguladı.

Soru sormaktan çekinmeyin


“Son olarak kararınızı verdikten sonra doktorunuza ne istediğinizi açıkça söylemelisiniz. Muayene olduktan sonra, istekleriniz ve doktorunuzun önerileri birleşince ortaya meme operasyonunuzun planı çakar. Eğer göğüslerinizde sarkma varsa, ek operasyonlar önerilebilir, göğüsleriniz çok büyükse, meme küçültme önerilebilir veyahut doktorunuz eğer uygun bir profile sahipseniz, size sadece yağ enjeksiyonu ile istediğiniz formu sağlayabileceğini söyleyebilir. İşte bu aşamada doktorunuza aklınıza takılan her soruyu sormalısınız. İyileşme dönemi ayrıntılarını, kullanmanız gereken ilaçları, ne zaman sosyal hayatınıza geri dönüş yapabileceğinizi sormanız ve net cevapları almanız gerekiyor ” diyen Op. Dr. Bülent Cihantimur, doktor ve hasta arasındaki diyaloğun önemine de dikkat çekti.

Göğüs büyütme operasyonunda ameliyat izi kalır mı?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.