Polis araçlarına yeni köprülerden geçme yasağı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı “görevli olmayan” polis araçlarının Yavuz Sultan Selim ve Osman Gazi köprülerinden geçmesi yasaklandı.

Polis araçlarına yeni köprülerden geçme yasağı

Bütün şubelere gönderilen yazıda “Yapılan geçişlerin ücreti ve cezaları bütçemizden ödenmeyecektir” denildi.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Seylan Demir’in 6 Aralık 2016 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı olan bütün şubelere gönderdiği yazıda şöyle denildi:


“Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprülerini kullanmak isteyen araçlarımızın alternatif yolları kullanmaları gerekmektedir. Yapılan geçişlerin ücreti ve cezaları bütçemizden ödenmeyecektir.”

Köprü yasağına emniyet makam araçları da dahil edildi

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü’nden geçme yasağına, söz konusu tarihe kadar iki köprüyü ücretsiz kullanabilen makam araçları da dahil edildi. İki köprüyü inşa edip işleten şirketlerin, polis araçlarının da ücret ödemesi yönündeki talebi üzerine bu kararın alındığı belirtiliyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, emniyet bünyesindeki polis araçlarının Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüsü’nden geçişlerine ilişkin yeni düzenlemeyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki 6 bin 547 polis aracının köprü geçişlerini görev dahilinde yapıldığı belirtilerek amacın “görev dışı geçişleri önlemek ve kamu kaynaklarını verimli kullanmak” olduğu kaydedildi.


İstanbul Emniyetinden yapılan açıklama şöyle:

“09.12.2016 günü bazı basın yayın organlarında “Emniyet’e Pahalı Geldi’ başlıklı haber içeriğinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki araçlara Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprülerinden geçişi ile ilgili ifadeler yer almıştır.

Öncelikli olarak, emniyet araçlarıyla ilgili herhangi bir yasaklama söz konusu değildir. HGS ve OGS takılı tüm araçların geçiş hakkı vardır. Uyarı yazımızın temel sebebi; bünyemizde bulunan 6 bin 547 emniyet aracının geçişlerinin görev dâhilinde yapılıp, görev dışı geçişlerin engellenmesi ve kamu kaynaklarının verimli kullanılmasının sağlanmasıdır.”

Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş ücreti ne kadar?

  • Otomobil : 10 TL (3 dolar)
  • Ağır Vasıta : 14 TL (4 dolar)
  • Otoyol Km başı : 27 kuruş (0.8 dolar)

Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti ne kadar?

1’inci sınıf araçlar (motosiklet, otomobil, kamyonet, minibüs, arazi taşıtı vb.) Osmangazi Köprüsü’nden geçerken 88.75 TL + 10 TL otoyol ücreti.

Kaçak geçiş cezası ne kadar?


Ücretli köprüler ve otoyollardan geçiş ücreti ödemeden giriş-çıkış yaptığı mesafeye ait geçiş ücretinin 10 katı tutarında idari para cezası veriliyor.

EKK kararları açıklandı: 250 milyar TL kredi hacmi oluşturulacak


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.