Suriye’ye giden Rusya Savunma Bakanlığı’na ait uçak düştü

Suriye’ye gitmek üzere Soçi’den ikmal aldıktan sonra havalanan Rusya Savunma Bakanlığına ait, 91 kişiyi taşıyan Tu-154 tipi uçak Soçi’den havalandıktan sonra Karadeniz üzerinde düştü.

Suriye'ye giden Rusya Savunma Bakanlığı'na ait uçak düştü

Rus Savunma Bakanlığı’nın Suriye’ye giden uçağı Karadeniz’de düştü

Rusya Savunma Bakanlığına ait Tupolev TU-154 tipi uçak 91 yolcusuyla Karadeniz’e düştü. Uçakta Suriye’deki Himiymim Üssüne Noel kutlaması için giden sanatçılar, Kızıl Ordu korosu üyeleri ve gazetecilerin bulunduğu belirtildi.

Rusya’nın Soçi kentinden Suriye’ye gitmek üzere havalanan, Rusya Savunma Bakanlığı’na ait Tupolev TU-154 tipi uçak Karadeniz’de düştü. 84 yolcu ve 8 mürettebat taşıyan uçakta, askeri yetkililer, gazeteciler ve Kızıl Ordu Korosu üyeleri bulunuyordu.


Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri, TU-154 tipi uçağın Moskova’dan havalandıktan sonra ikmal için Soçi’ye indiğini ve Soçi’den havalandıktan kısa süre sonra Adler kenti yakınlarında radardan kaybolduğu bilgisini verdi. Tass ajansı ise, Soçi şehri güvenlik birimlerinden bir kaynağa dayandırdığı haberinde, uçağın Karadeniz üzerinde düştüğünü duyurdu. Haberde kıyıdan 6 kilometre uzaklıkta uçağa ait parçalara rastlandığı belirtildi. Düşen uçak Suriye’nin Lazkiye kentine gidiyordu.

Suriye’deki Rus üssüne gidiyordu

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Soçi şehrinden Rusya’nın Suriye’deki Himiymim üssüne doğru yola çıkan Tupolev Tu-154 tipi uçak havalandıktan kısa süre sonra radardan kayboldu.

Bakanlık, 91 kişinin bulunduğu uçağı arama çalışmalarına başlandığını duyurdu.


Rus basınında yer alan haberlere göre, uçakta Rus askerler, Kızıl Ordu Korosu ve gazeteciler bulunuyor. Uçakta bulunanların Suriye’de bulunan üsse Noel kutlamaları için gittiği belirtildi.

Suriye'ye giden Rusya Savunma Bakanlığı'na ait uçak düştü

Soçi kıyılarında parçaları bulundu

Rus Interfax ajansı, arama çalışmalarını sürdüren kurtarma ekiplerinin, Soçi kıyılarında kayıp TU-154’e ait parçalar bulduğunu duyurdu.

İki cansız bedene ulaşıldı

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konashenkov, kurtarma botunun, kıyıdan 6 kilometre açıkta kazada ölen iki kişinin cesedine ulaştığını söyledi.

Uçak ile ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e bilgi verildiği bildirildi.

Tupolev TU – 154 uçağı 2010’da gündeme gelmişti


Tupolev TU-154 tipi uçak kamuoyunun gündemine daha önce, Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski’nin ölümüyle gelmişti. Polonya Cumhurbaşkanı ve beraberindeki heyeti taşıyan Tupolev-154 tipi uçak 10 Nisan 2010 tarihinde kalkışından kısa süre sonra düşmüş ve uçakta bulunan 96 kişiden kurtulan olmamıştı.

Rusya Büyükelçisi Karlov’a suikast düzenlendi

MI5: Rusya iş üzerinde, İngiltere için tehdit


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.