Süleyman Gündüz fotoğraf sergisi: Afrika’da Alın Teri

1984 yılından beri dünyanın birçok ülkesinde ulusal ve uluslararası düzeyde sergiler açan sanatçı Süleyman Gündüz, Afrika’daki yoksulluğu, gelir eşitsizliğini ve unutulmuşluğu gözler önüne seren Afrika’da Alın Teri adlı fotoğraf sergisiyle sanatseverlerle buluşuyor.

Süleyman Gündüz fotoğraf sergisi: "Afrika’da Alın Teri"

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi, fotoğraf sanatçısı Süleyman Gündüz’ün “Afrika’da Alın Teri” adlı sergisiyle 2016 sezonunu kapatıyor. Afganistan’dan İsrail’e Filistin’den Lübnan’a kadar dünyanın birçok ülkesine ait sorunları çektiği fotoğraflarla dile getiren sanatçı Süleyman Gündüz, bu kez Afrika halkının zorlu yaşamını gözler önüne serecek. 14 Aralık Çarşamba günü saat 19.30’da açılışı yapılacak olan sergi, 13 Ocak Cuma gününe kadar Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gezilebilecek.

“Kara Kıta’nın senfonisi”

Süleyman Gündüz fotoğraf sergisi

Sanatçı Süleyman Gündüz ile ilgili açıklamada bulunan ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler, “Fotoğrafın gücü nedir? Realiteyi göstermektir. Hakikati göstermektir. Biz fotoğrafçılar, şairler veya hikâyeciler gibiyiz.


Objektifimizle şiir veya hikâye yazarız, ayrıca tarihçiyiz ve hayata kayıt düşeriz. Süleyman Gündüz de onu yapıyor.” dedi.

Süleyman Gündüz fotoğraf sergisi

Gündüz’ün “Afrika’da Alın Teri” sergisini, “Kara Kıta’nın Senfonisi” olarak değerlendiren Ara Güler, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“İnsanın yeryüzü serüveni Afrika’da başlamıştır. Mesela ilk insan HZ. Adem’in Afrikalı olması gibi… İnsanlık neden Afrika’dan başladı bunu keşfetmek bizim işimiz. Ve eminim ki Afrika, insanlığın kurtuluş kıtası olacak. İnsanoğlu başa dönecek. Bundandır makalenin başına Kara Kıta’nın Senfonisi adını koymak gerekir. Çünkü medeniyetsiz zannettiğimiz insanların neler becerdiklerini, nelere hâkim olduklarını Süleyman Gündüz fotoğraflarıyla anlatıyor bize.”

Süleyman Gündüz fotoğraf sergisi

Fotoğraf editörlüğünü Abdüsselam Ferşatoğlu ve fine-art baskıları Fotoğrafika’ın yaptığı “Afrika’da Alınteri” fotoğraf sergisinde yer alan ve alamayanlar için Süleyman Gündüz’ün “Afrika’da Alın Teri” başlığı altındaki çalışmalarının bulunduğu sergi katalogu açılışta katılımcılara takdim edilecek.


Süleyman Gündüz fotoğraf sergisi

14 Aralık Çarşamba günü saat 19.30’da açılış yapılacak sergi, 13 Ocak Cuma gününe kadar Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gezilebilecek. Sergi açılışının ardından davetliler, Bozlak sanatçı İsmail Altunsaray konseriyle keyifli dakikalar geçirecek.

Süleyman Gündüz kimdir?

Süleyman Gündüz

1961 yılında Trabzon Çaykara’da doğan sanatçı, 1982’de Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini bitirdi. 1999’da Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Sosyoloji yüksek lisansı yaptı.

Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a Balkanlar ve Kafkaslar üzerine Özel Danışmanlık yapan Gündüz, Dayanışma Vakfı Kurucu Üyesi ve Genel Başkanlığını, Bosna-Hersekliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığını yürüttü ve 22. Dönem Sakarya Milletvekilliği yaptı.

“Kafkas İslam Ordusu 1918” ve “Kut’ül Amare Kardeşlik Cephesi” belgesellerinin yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlenen ve aynı zamanda “Fotogen” üyesi olan Gündüz, yurt içinde ve yurt dışında birçok fotoğraf sergisi açtı.

Süleyman Gündüz, Yeryüzü Doktorları sözcüsü, Yeni Şafak Gazetesi yazarı, Küresel Isınma ve İklim Değişikliği İzleme Komitesi Başkanı olarak çalışmalarına devam ediyor.

Eserleri:

Süleyman Gündüz fotoğraf sergisi


Ağıtlar ve Anıtlar – 2005 (kitap ve sergi), Kaybolan Yüzler – 2007 (sergi), Apocalypto – 2008 (sergi), Tanrı Şehri Kudüs – 2008 (ki – tap ve sergi), Sonsuzluk Çekimleri – Hattat Mehmet Şefik Bey – 2009 (kitap ve sergi), Çizginin Esrarı – 2010 (sergi), Süleyman Gündüz & Uğur Günyüz Retrospektif Sergisi – 2012

Fotoğraf sergisi: Işık ve Gölge 2016 Seçkisi


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.