TEOG’da portfolyo dönemi nasıl olacak?

TEOG’da portfolyo dönemi başlıyor. Öğrencilerin sanat ve spor başarıları değerlendirilecek. Peki portfolyo dönemi nasıl olacak?

TEOG'da portfolyo dönemi başlıyor. Öğrencilerin sanat ve spor başarıları değerlendirilecek. Peki portfolyo dönemi nasıl olacak?

7’inci Temel Eğitim Sempozyumunda konuşan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Dr. Muammer Yıldız, öğrencilerin sanat ve spor alanındaki başarılarının TEOG’a yansıtılmasına ilişkin çalışmalarında önemli bir aşamaya geldiklerini ve yakında kamuoyu ile paylaşacaklarını dile getirdi.

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları (İTÜ GVO) Özel Dr. Natuk Birkan İlkokulu ve Ortaokulu ev sahipliğinde, Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Okul Öncesi Eğitimi ve İlkokul Komisyonu üyelerinin desteği ile düzenlenen 7. Temel Eğitim Sempozyumunun açılışına Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Muammer Yıldız, İTÜ Rektörü ve İTÜ GVO Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ GVO Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Özeren, Türkiye Özel Okulları Derneği yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.


TEOG’da portfolyo dönemi: Öğrencilerin sanat ve spor başarıları değerlendirilecek

MEB Müsteşar Yardımcısı Dr. Muammer Yıldız: “Eğitimde iyi örnekler takdir ediyor, genelleşmesi için teşvikte bulunuyoruz”

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Muammer Yıldız, “Bakanlık olarak en kıymetli referans noktamız iyi örneklerdir. Bu anlamda kamu ya da özel okulları ayırmaksızın yapılan tüm iyi işleri, olumlu örnek davranışlarını kıymetli buluyor ve takdir ediyoruz” dedi.

teog da portfolyo dönemi

“Öğrencilerin spor ve sanat başarısı TEOG’da portfolyo olarak değerlendirilecek”

MEB Müsteşar Yardımcısı Dr. Muammer Yıldız konuşmasında şunları söyledi: “Bakanlık olarak eğitimin kalitesini ve kurumsal kapasitemizi artırma noktasında önemli çalışmalar yürütüyoruz. Merkezi sınavlarımız, yenilediğimiz, güncellediğimiz ve daha öğrenci merkezli, çocukların yaparak, yaşayarak süreç içerisinde kendi kendilerine öğrendikleri, öğretmenin rol model olduğu müfredatımız eğitimcilerimiz tarafından kabul gördü.

Uzun bir süredir bu uygulama ile ilerliyoruz. Elbette eksiklikler vardır ancak bizler bunun telafisi için çalışıyoruz. Bunun yanı sıra Eğitim Teknolojilerinin Fatih projesi kapsamında bütün okullarımıza fırsat eşitliği yaratması noktasında önemli bir gayretimiz var. Ancak tüm iyileştirmelere, geliştirmelere rağmen aslında adını bizim koymadığımız ama kamuoyunun TEOG diye adlandırdığı merkezi sınavımızı, dönem içerisine herhangi bir yazılıyı esas alarak yapıyoruz. Biz buna sınav bile demedik ama kamuoyu bunu TEOG sınavı diye adlandırdı.


Başlangıçta çok olumsuz yaklaşan arkadaşlarımız bile zaman içerisinde, bizim de eksikleri gidermemizle olumlu yönlerini görmeye başladı, bize olan inancı arttı. Bakanlık olarak kamuoyuna verdiğimiz bir sözümüz vardı. Biliyorsunuz müfredatımızda güncellemeler ve yeni düzenlemeler yapılacak. TEOG değerlendirmesi ile ilgili daha önce söz vermiş olduğumuz, öğrencilerimizin spor ve sanat başarılarının portfolyo olarak değerlendirilmesi noktasında çalışmaları belli bir düzeye getirdik. En kısa zamanda bununla ilgili haberleri de kamuoyu ile paylaşacağımızı umuyoruz.”

“Öğretmenler her yönüyle örnek birer rol modeldir”

İTÜ Rektörü ve İTÜ GVO Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Karaca konuşmasında, “Öğretmenler her yönüyle örnek birer rol modeldir. İyi bir eğitim yarınlarımıza bırakacağımız en kıymetli mirastır” dedi.

Öğrencilerin gelişiminde spor ve sanatın önemine de değinen Karaca şunları söyledi; “Spor öğrencilerin yaşam biçimi olsun çünkü spor fiziki gelişimlerinin yanı sıra mental olarak da öğrencilere çok şey kazandırır. Yenilgiyi öğrenirler, yenilmenin yaşamın doğal parçalarından biri olduğunu bilir, hatta yenilerek yenmeyi öğrenirler. Takım ruhunu, paylaşmayı hissederler… Hayata hazırlanırken en büyük hedeflerinden biri sporla iç içe yaşamak olsun. Yanı sıra sanat öğrencilerimizin hayatının ayrılmaz bir parçası olsun, bunun için kıymetli öğretmenlerimize büyük pay düşüyor. Sanat ve spor öğrencilerimizin farklı yönlerini keşfetmeleri için çok kıymetli.”

Müzeler bilgiyi üreten en büyük güçtür

Açılış konuşmalarının ardından sahneye çıkan Şair, Tiyatro Oyuncusu ve Müzeci Sunay Akın ise yaptığı sunum ile büyük beğeni topladı. Konuşmasında müzeciliğin eğitimdeki önemine değinen Sunay Akın, “Müzeler bilgiyi üreten en büyük güçtür. Toplumun hafızasıdır. Fabrika neyse müze de odur. Bilgi müzede üretilir” dedi.


“Eğitimde Olumlu Yaklaşım: Etkileri ve Önemi” temasıyla gerçekleştirilen ve çok sayıda panel ve çalıştayın gerçekleştirildiği 7. Temel Eğitim Sempozyumunda iletişim, farkındalık ve saygı, sınıf yönetimi ve çatışma çözümü, mizahın olumlu yaklaşımlardaki etkileri gibi konular ele alındı. 700’ün üzerinde yönetici ve eğitimcinin katıldığı sempozyum sonuç bildirgesinin okunmasıyla tamamlandı.

Gübretaş’tan burs: Tarımın geleceği için eğitime destek


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.