Video: Vodafone Arena’da patlama sonrası silah sesleri

Beşiktaş’ta Vodafone Arena yakınında meydana gelen patlama sonrasında silah sesleri amatör kameraya yansıdı. Silah seslerinin polis tarafından önleme amaçlı yapılan atışlar olduğu tahmin ediliyor.

SON DAKİKA

İçişleri Bakanı: İki patlama oldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada iki patlama olduğunu söyledi. Soylu, “Bir tanesi Süzer Plaza tarafında, diğeri ise Maçka Parkı tarafında gerçekleşti” dedi. Şehit sayısıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

15 şehit iddiası

İstanbul Beşiktaş’ta Vodafone Arena yakınında çevik kuvvet polislerine bombalı araçla saldırıda Al Jazeera’nin verdiği bilgiye göre en az 15 polisin şehit olduğu belirtiliyor.


Beşiktaş’ta Vodafone Arena Stadı yakınlarında 22.30 sıralarında iki ayrı patlama meydana geldi.  Al Jazeera’nin edindiği bilgiler, saldırıda en az 15 şehit olduğunu gösteriyor. Bu sayının artabileceği bildiriliyor.

Video: Beşiktaş’ta 2. patlama Marmara otelinden amatör kamera

Video: Vodafone Arena’da patlama amatör kamerada

İstanbul Vodafone Arena'da patlama amatör kamerada

Patlama sesiyle stadın çevresinde görevli polisler havaya ateş açtı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu  “Saldırının, taraftar dağıldıktan sonra çevik kuvvet polisi noktasına bombalı araçla gerçekleştirildiği değerlendiriliyor. 20’ye yakın polis yaralandı. Şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını umuyoruz.” açıklamasında bulundu.

Süper Toto Süper Lig’de Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan maçın bitiminin ardından stadın yakınında meydana gelen patlamada, maçta görevli bazı polislerin yaralandığı öğrenildi. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı polisler, ambulanslarla bölgedeki hastanelere gönderildi.

Bursaspor kulübünden yapılan açıklamada “Taraftar gruplarımız ile iletişime geçilmiştir. Taraftarlarımızdan yaralı bulunmamaktadır.Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz.” denildi.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, olay yerinde inceleme yaptı.


Patlama Taksim, Nişantaşı, Kabataş, Beşiktaş ve Anadolu yakasında Üsküdar, Beylerbeyi, hatta Kadıköy ve Maltepe’den de duyuldu.

Video: Beşiktaş’ta 2. patlama Marmara otelinden amatör kamera

Video: Vodafone Arena’da patlama amatör kamerada


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.