Yatay geçiş için tek hak var: Son başvuru 6 Şubat

Yatay geçiş, öğrenciler için önemli bir fırsat. Uzmanlar bu sürecin kısa bir tercih dönemi gibi düşünülüp avantaj olarak değerlendirilebileceği konusunda uyarıyor.

yatay geçiş

Tercih ettiği bölüm ve üniversitesinden memnun olmayanlar için bu dönemin bir fırsat olduğuna dikkat çeken Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş, bu sürecin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söylüyor. Tözeniş, her öğrencinin yatay geçiş için tek hakkı olduğunu da hatırlatıyor.

Üsküdar Üniversitesi’ne yatay geçiş yapan öğrencilerden kendi üniversitesinde herhangi bir burs veya indirimi olan öğrencilere ve devlet üniversitesinden yatay geçiş yapan öğrencilere %75′ e varan oranlarda burs desteği sağlanıyor.


Burslar Mütevelli Heyeti tarafından öğrencinin daha önceki burs durumu ve taban puanı dikkate alınarak belirleniyor. Ayrıca öğrencinin okulundaki ağırlıklı genel not ortalamasının 3,80-4,00 arasına olması durumunda belirlenmiş olan bursuna ilave % 10 burs desteği sağlanıyor.


Son başvuru 6 Şubat’ta

Son başvuru 6 Şubat!

Daha önce kendi okulunda önemli bilimsel çalışmalarda bulunmuş olan öğrenciler de durumlarını belgelendirmeleri ve Mütevelli Heyetin uygun görmesi şartıyla değişen oranlarda ilave destek bursları alabiliyor. Son başvuru tarihi ise 6 Şubat 2017 olarak belirlendi.

Yatay geçiş önemli bir fırsat

Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş, merkezi yerleşme ile sınavı ile yerleştirilen öğrencilerin yatay geçişle farklı bölüm ya da programlara geçiş yapabildiğini belirterek “Yatay geçişlerde yerleştirme puanları esas alınıyor. Yatay geçişin yapılmak istediği bölüm ya da programın taban puanının, öğrencinin okuduğu bölüm ya da programa girerken aldığı taban puanına eşit ya da yüksek olması gerekiyor. Bu durumda öğrenci istediği bölüm ya da programa geçiş yapabilir. Aslında bunu kısa bir tercih dönemi gibi düşünüp iyi bir avantaj olarak değerlendirilebilir. Mesleğini seçip bölümünde devam edenler ama memnun olmayanlar, değiştirmek isteyenler, şu anda okurken başka ilgi alanlarının olduğunu fark eden öğrenciler için bu aslında çok iyi bir fırsat. O yüzden bu fırsatı tıpkı tercih döneminde olduğu gibi iyi değerlendirmek gerekiyor” dedi.


Ece Tözeniş, her öğrencinin yatay geçiş için tek hakkı olduğunu belirterek yatay geçişle geçilen bölüm ya da programdan memnun kalınmadığında öğrencilerin yeni bir bölüm ya da programa değil, eski okullarına dönme imkanı olduğunu söyledi. Yatay geçiş ile öğrencilerin yeniden sınava hazırlanma ve sınava girme gibi aşamaları geçtiğini belirten Tözeniş, bunun da zaman kazanma açısından önemli bir avantaj sağladığını söyledi.

Karabük Üniversitesi robot yarışmasında dünya birincisi oldu


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.