Gazeteci Hüsnü Mahalli’ye tahliye kararı verildi

Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Hüsnü Mahalli hakkında hazırlanan iddianameyi kabul eden İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi, Mahalli’nin tahliyesine karar verdi.

Gazeteci Hüsnü Mahalli'ye tahliye kararı

Gazeteci Hüsnü Mahalli hakkında, ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ ve ‘Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret’ suçlarından 1 yıl 4 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

İstanbul’da 13 Aralık 2016 tarihinde gözaltına alınan gazeteci Hüsnü Mahalli 16 Aralık’ta çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Ciddi sağlık sorunları yaşayan 68 yaşındaki gazeteci 19 Aralık’ta hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

Savcılık iddianamesinde 1 ila 7 yıl arasında hapis cezası istemişti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından, Mahalli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, tutuklu şüpheli Hüsnü Mahalli hakkında Cumhurbaşkanına hakaret ve “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevinden dolayı hakaret” suçlarından 1 yıl 4 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti.

Mahalli’nin tutuklanma istemini içeren sevk yazısında şöyle denilmişti:

“Ulusal ölçekli yayın yapan televizyon kanallarında program sunan ve köşe yazarlığı yapan, bu şekilde hedef ve takipçi kitlesi bulunan şüphelinin, muhtelif tarihlerde zincirleme olarak sosyal medya hesabı paylaşımları, televizyon programları ve gazete röportajı yoluyla Cumhurbaşkanını kast ederek  mesnetsiz olarak tahkir edecek şekilde başta DEAŞ terör örgütü olmak üzere birçok terör örgütünü desteklediği, yardım ettiği şeklinde alenen söylemlerde bulunarak söz konusu makam ve kişilerin onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte bir fiil ve olgu isnat etmek suretiyle atılı suçu işlemiştir.”

“Hüsnü Mahalli felç olabilir”

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Hüsnü Mahalli’nin bağışıklık sisteminin çökme riskiyle karşı karşıya olduğu da görülmektedir. Bu risk, OTOİMMÜN denilen iltihaplanmaya sebep olmuştur. Bu iltihap, felç riskini de beraberinde getirmektedir” demişti.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP Medya Komisyonu Üyesi Barış Yarkadaş, “Türk polisi, enerjisini teröristleri yakalamak için harcamaya vakit bulabildiğinde başarılı olabiliyor. Öncek gece profesyonel bir katili yakalayarak, büyük bir iş başardılar. Ancak ne yazık ki; Türk polisinin enerjisi, sosyal medya takibinde harcanıyor” ifadesini kullanmıştı.

Selahattin Demirtaş’a örgüt propogandası davasında beraat


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.