Selahattin Demirtaş’a örgüt propogandası davasında beraat

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mardin’in Midyat ilçesinde yargılandığı örgüt propagandası davasından beraat etti.

Selahattin Demirtaş'a örgüt propogandası davasında beraat Hukuk kim için? Adaleti batan bir ülke...

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 4 Kasım’da tutuklanan ve 142 yıl hapis istemiyle hakkında iddianame hazırlanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün Edirne F Tipi Cezaevi’nden şimdiye kadar SEGBİS yoluyla savcılık ve mahkemelere toplam 30 saat ifade vermişti.

Mardin, Ankara, İstanbul, Adana ve Mersin’de hakkında açılan soruşturma ve davalar kapsamında ifade veren Demirtaş’ın, önümüzdeki 4 ay içerisinde 19 kesinleşmiş duruşmasının daha bulunduğu kaydetmişti.


Mardin davasından beraat

Demirtaş, Mardin’in Midyat ilçesinde yargılandığı örgüt propagandası davasından beraat etti.

HDP’den ilk açıklama


Konuya ilişkin açıklama HDP Genel Merkezi’nden geldi.  Açıklamada şöyle denildi: “Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, 9 Eylül 2015 tarihinde Cizre’de sokağa çıkma yasağının 6ncı gününde duruma dikkat çekmek üzere Midyat’ta yaptığı konuşma nedeniyle “terör örgütü propagandası” iddiasıyla hakkında açılan davanın Mardin Midyat Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasında beraat etmiştir.

Demirtaş’ın suçu neydi; neden tutuklandı?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.