Meclis hayvanlara yönelik şiddeti meşrulaştırıyor mu?

Meclis’te ‘Dikkat köpek giremez’ afişi tutan, ‘köpek’ kelimesini hakaret olarak kullanırsa hayvanlara yönelik şiddet haberlerinin sonu gelir mi?

Mecliste 'Dikkat köpek giremez' afişi tutanlar 'köpek' kelimesini hakaret olarak kullanırsa hayvanlara yönelik şiddetin sonu gelir mi?

Önce haberlere bakalım…

Yer: İzmir Balçova

Soğukta yemek bulmakta zorlanan sokak kedilerine mama koyan yaşlı adam pijamalarıyla dışarı çıkan bir kadının hakaretlerine maruz kaldı.

izmir balçova sokakta kedi besleme kavgası

Sokak kedilerinin sokağı pislettiğini iddia eden kadın yaşlı adama tüm öfkesini kusmakla yetinmeyerek yoldan aldığı kaldırım taşını yaşlı adamın üzerine fırlattı. Hızını alamayan “hayvan sevmez kadın” yaşlı adamın sokak kedileri için koyduğu mamaları tekmeledi ve sokak kedileri için kapılarının önlerine mama koyan çevredeki hayvan severlere tehditler yağdırdı.


Yer: İstanbul Üsküdar

İstanbul’da son günlerde yaşanan kar yağışlarının ardından hayvanlar için şartlar daha çetin hale geldi. Hayvan severler de şartları biraz olsun hafifletmek için mama ve su verip, kendi imkânlarıyla hazırladıkları minik evleri sokaklara bırakıyor. Sokağa kış günlerinde kedilerin sığınması için kutu bırakan gençlere mahallede ikamet eden bir grup saldırı girişiminde bulundu.

Yer: Ankara Mamak

Hayvan hakları savunucusu Volkan Koç önderliğinde kurulan Patiliköy Derneği tarafından yapılan sundurma yapılar kundaklanmış halde bulundu. Kimliği belirsiz kişiler tarafından çıkarılan yangında iki yavru köpek hayatını kaybetti.

Patiliköy köpek evleri yakıldı
Patiliköy köpek evleri yakıldı (Mamak, Ankara)

Yer: Kırklareli Babaeski

Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde yaşayan Gökçer Korkmaz, turizmcilik mesleğine ara vermesinin ardından kendisini sokakta yaşayan hayvanlara adadı. Annesi ile birlikte oturduğu bahçeli evini adeta hayvan barınağına çeviren Korkmaz, beş yüzden fazla sokak hayvanına sahip çıkarak, hayvan severlerin de desteğiyle onlara bakmaya başladı. Korkmaz’ın başvurusu üzerine Babaeski Belediyesi Filamingo Caddesi’nde Sokak hayvanları için geçici barınak oluşturdu. Gökçer Kokmaz, yaklaşık 70 hayvanın bulunduğu barınakta da gönüllü olarak, hayvanların bakımını üstlendi.

gökçer korkmaz
Gökçer Korkmaz (Fotoğraf: Barış Acarlı)

Hayvanların bulunduğu barınağa gece otomobille gelen Erdil A., üzerindeki silahla hayvanların üzerine ateş etti. Kurşunlar, şans eseri hayvanlara isabet etmezken, silah sesi üzerine bulunduğu odadan dışarı çıkan Korkmaz, ateş açan Erdil A.’nın yanına giderek, “Niye ateş ediyorsun?” diye tepki gösterdi. Korkmaz, saldırganın tabancayı doğrultarak kendisini tehdit ettiğini söyleyerek, bana ‘Fazla konuşma seni de vururum’ diyerek küfür ve hakaretler etti. Bir süre tartıştıktan sonra olay yerinden otomobiliyle kaçtı.

Yer: Kıbrıs Gazimağusa

Gazimağusa’da Yenişehir Bölgesi’nde bir hayvan sever tarafından beslenen iki adet sokak kedisi, cani ruhlu kişiler tarafından katledildi. Vahşice öldürülen kedilerin bir poşete konulup bu hayvan severin evinin kapısının önüne bırakıldı.

Kıbrıs Gazimağusa
Kıbrıs Gazimağusa

Yer: Ankara Çankaya

Orman alandaki elliye yakın başıboş hayvanı beslemeye çalışan Şükrü ve Kader Kıvanç, hayvanlar üşümesin diye kendi imkânları ile otuz adet hayvan barınağı yaptı. Ama hayvan sevmeyenler tarafından bu yaptıkları barınaklar son bir ay içerisinde üç kez tahrip edildi. Malzemeleri çalındı. Bölgeye gelen insanlar, hayvanları taş ve sopalarla yaraladı.

Şükrü ve Kader Kıvanç (Bademli, Çankaya, Ankara)
Şükrü ve Kader Kıvanç (Bademli, Çankaya, Ankara)

Yer: İstanbul Sarıyer

Sokaklarda kış şartlarına direnen sevimli arkadaşlarımızın barınağı ateşe verildi ve silah atıldı. Hayvan severlerin Sarıyer Uskumruköy’deki ormanlık alanda sokak hayvanları için kurduğu, 95 köpeğin bulunduğu barınak, köpekleri burada istemeyen bir grup tarafından ateşe verildi.


uskumruköy sarıyer sokak hayvanları köpek barınakları yakıldı

Yer: Tekirdağ Çorlu

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde 55 yaşındaki M.V. isimli şahıs otomobilin arkasına bağladığı köpeği metrelerce sürükleyerek götürdü.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde 55 yaşındaki M.V. isimli şahıs otomobilin arkasına bağladığı köpeği metrelerce sürükleyerek götürdü.

Yer: Muğla Marmaris

Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün hayvan severler tarafından trafik kazası şüphesiyle veterinere getirilen 2 yaşındaki dişi sokak kedisine, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin nitelikli cinsel saldırısına uğradığı ortaya çıktı. Veteriner kliniğinde tedaviye alınan kedi bu sabah öldü.

marmaris kediye tecavüz
Marmaris’te kediye tecavüz

Yer: İstanbul Kadıköy

İstanbul Kadıköy’deki Moda’da kedi evi yüzünden cinayet işlendi. 49 yaşındaki psikolog Alper Engeler, oturduğu apartmanın yakınındaki Ağabey Sokak’ta kaldırıma tahtadan kedi evi yaparken komşusuyla tartışmaya başladı daha sonra tartışma kavgaya dönüştü. Engeler tartıştığı kişi tarafından bıçaklandı. Çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan Alper Engeler yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Yer: Isparta Zafer Mahallesi

Hasan Kuzu ve Neşet Yaman isimli iki kişi bir köpeği bağlayarak kulaklarını kesti ve görüntüleri sosyal medyada açık bir şekilde paylaştı.

Hasan Kuzu ve Neşet Yaman isimli iki kişi bir köpeği bağlayarak kulaklarını kesti ve görüntüleri sosyal medyada açık bir şekilde paylaştı.

Yer: Kırıkkale Hüseyin Kahya Parkı

Yüzlerce güvercin, zehirli yem verilerek, telef edildi…

Yer: Kırıkkale Hüseyin Kahya Parkı Yüzlerce güvercin, zehirli yem verilerek, telef edildi...

Meclis’te ne olmuştu?

TBMM’de anayasa teklifi görüşmeleri sırasında CHP’lilerin kürsü işgal etme eyleminden sonra kavga kopmuş, birçok vekil yaralanmıştı. Yaralanan vekillerden AK Parti’li Muhammet Balta’nın ayağındaki yaranın CHP’li bir vekilin ısırması sonucu oluştuğu öne sürülmüş olayın ardından AK Parti İstanbul milletvekili Mihrimah Belma Satır ve Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, ‘Dikkat köpek giremez’ afişi tutmuştu.

Devletin organlarından birileri çıkar da köpek kelimesini bir hakaret sıfatı olarak kullanırsa bu haberlerin ne yazık ki sonu gelmez. Tıpkı kadın cinayetleri haberlerinin sonu gelmediği gibi… Tıpkı çocuk tecavüz haberlerinin sonu gelmediği gibi…

Niye mi? Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çeşitli yapı ve organlarında bu konuları savunan psikopatlar vardır ne yazık ki…  


Unutmadan! AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır’a sormak istediğim bir şey var! “Hayvan fobim var özellikle köpek. Meclis’te köpek istemiyorum” diyen Satır, benim de Mihrimah Belma Satır fobim var! Ne yapmalıyım!

Sapanca’da katliam var: Hayvanlar zehirlendi!


Görkem Barındık
1993 yılında Ankara’da doğdu. Süleyman Demirel Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünde ön lisans; Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Akabinde Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Ana Bilim Dalı'nda “Dijitalleşen Medya ve Yarattığı Yeni Şiddet Alanı: Dijital Şiddet” başlıklı tezini tamamlayarak yüksek lisans programından mezun oldu. Şu an hâlihazırda doktora eğitimi için hazırlanmaktadır.