Medikal Astroloji’de meme kanserini öngörmek mümkün mü?

Meme kanseri hakkında doğum haritasında medikal astrolojiye göre hangi göstergelere bakılır? Meme kanserine karşın ameliyat olan ünlü oyuncu Angelina Jolie’nin haritasında bu göstergeler nasıl? Hangi düşünce ve duygular bu hastalığa yol açar? Sağlık kontrolleri dışında neler yapmalı? Hangi enerji çalışması iyi gelir?

Astoloji: Facebook'taki meme kanseri önleme mesajı nedir?

Facebook’ta dolaşan mesajda bu haftanın “meme kanserini önleme haftası” olduğu belirtiliyor ve ”duvarınıza kalp koyun, biri size neden duvarınızda bu kadar kalp olduğunu sorarsa cevap vermeyin” yazıyor.  Açıkçası ben de sorgusuz sualsiz katılanlardanım.

Gerçekte ise Dünya Sağlık Örgütü’nün Meme Kanseri Farkındalık Ayı 1-31 Ekim tarihleri arasındadır. Simgesi de pembe kurdeledir. Ocak Ayının bu haftası ‘Beyaz Baston Körler Haftası’dır. İşin aslı şu ki “Meme kanserini önleme haftası” diye bir hafta yok.


Doğru veya yanlış bir şekilde meme kanseri farkındalığı için kalpler gönderdik birbirimize, bu konu sosyal medyada kalpler aracılığıyla kadınlar arasında gündeme geldi.

Meme kanseri hakkında doğum haritasında medikal astrolojiye göre hangi göstergelere bakılır? Hangi düşünce ve duygular bu hastalığa yol açar?

Facebook'taki meme kanseri önleme mesajı nedir?Astroloji haritasında Ay’a sert açılar ve Yengeç burcundaki malefikler yani kötücül gezegenler (Mars, Satürn) göğüs bölgesine zararlı etkilerin işaretidir. Elle kontrolün yanında bu konuda danışmanlık alarak haritanızı da kontrol edebilirsiniz.

Meme kanserine yakalanma riskini öğrenince göğüslerini aldıran dünyaca ünlü oyuncu Angelina Jolie’nin doğum haritasını incelediğimizde yükselen burcunun Yengeç olduğunu görüyoruz.

Bir haritada yükselen burcun yönetici gezegeni harita sahibini temsil eder

Yengeç burcunun yönetici gezegeni Ay’dır. Bu haritada Angelina Jolie Ay ile temsil edilir. Ay, Koç burcunda zarardadır. Koç burcunun yönetici gezegeni Mars ile kavuşan Ay bu açıdan da zarar görmektedir. Bu yerleşim harita sahibinin hem agresif yapısını, hem aksiyon filmleriyle tanınmasını anlatırken bunun yanında genel olarak sağlık sorunlarıyla uğraşacağını ve özellikle Ay bölgesinden (mide, göğüs, rahim) ameliyatlık rahatsızlıklara işaret eder.

Ay Jüpiter ile de kavuşmaktadır. Jüpiter dokunduğu gezegenin etkilerini büyütür ve yayılmasını sağlar, olası bir rahatsızlığın yayılma riskini ifade eder. Ay ayrıca sert karakterli Pluton gezegeninden de karşıt açı almaktadır. Pluton duygusal olarak manipülasyona, paranoyaya açık yapısını, Mars ile birlikte şiddet yanlısı olabileceğini ifade eder.

Pluton da göğüs bölgesindeki bir kanserden, krizli bir dönüşümden ve bundan duygusal olarak zorlanmasını açıklar. Haritada kronik rahatsızlıklar evi olan 12. evi de Yengeç burcu kesmektedir. Yengeç burcundaki Satürn de bu bölgedeki kötü huylu urlara, duygusal sorunlara, kronik psikolojik rahatsızlıklara ve bunların hastanede yatıracak kadar uzun dönemli rahatsızlıklar olabileceğini gösterir.

Üstelik bu Satürn Ay’a da kare açı yapmaktadır

Çoğu meme kanseri vakası rastlantısal olsa da meme kanseri teşhisi konan yaklaşık yüzde 5’lik bir kesim, BRCA1, BRCA2 veya TP53 olarak bilinen kalıtsal bozuk genler nedeniyle kansere yakalanıyor. Angelina Jolie’nin 4. evini Terazi burcu kesiyor. 4. ev genlerimizi de anlatır. Burcun yöneticisi Venüs sert karakterli gezegen Uranüs’ten kare açı alıyor. (Uranüs’ün sert kontakları ayrıca Venüs’ün temsil ettiği rahimden kopma yani rahmini aldırmasını da anlatıyor) Genleri anlatan 4. evin yücelme yöneticisi Satürn Yengeç burcunda olduğu için ve Yengeç burcu Angelina Jolie’nin bedenini, sağlığını ifade eden yükselen burcu olduğu için, harita sahibinin genetik olarak bozukluklarını ve bunun özellikle bu bölgeyi etkileyeceğini ifade eder. 4. evdeki Pluton’dan gelen Ay’ına gelen sert açı da genetik kusurunu anlatabilir. Pluton’un olduğu yerde yıkıp yeniden yaratım vardır. Göğüslerini aldırdıktan sonra implant yaptırmıştır.

Meme kanserinin duygu ve düşünce boyutu

Hastalıkların düşüncelerle bağlantısı üzerine uzun yıllar çalışan Louise Hay’e göre kadınlara ait sorunlar, kendini, dişiliğini, dişilik prensibini reddetmekle alakalıdır. Göğüsler anneliği ve şefkati temsil eder. Göğüsteki sorunlar, kistler, yumrular ve ağrılar, aşırı annelik, aşırı koruma, aşırı tahakküm sonucu ortaya çıkar ve yaşamdan beslenmeyi engellemekle bağlantılıdır. Kanser ise derin acı, uzun süre taşınan kırgınlık, sır ve hüznün bedeni kemirmesi ve nefreti içine gömmesi sonucu ortaya çıkar.

Angelina Jolie’nin hayatı

Facebook'taki meme kanseri önleme mesajı nedir?

Jolie’nin hayatını incelediğimizde 1 yaşındayken anne ve babası boşanır. Ay aileyi de ifade ettiği için bu durumun onun aidiyet hissini ve sağlığını ciddi anlamda zedelediğini görüyoruz. Güzel oyuncunun ergenliği zor geçer, model olmak isteyip başarısız olunca kendine zarar vermeye başlar.

Bir röportajında o döneme ilişkin “Bıçak biriktiriyordum ve kendimi kesip acıyı hissetmek benim için bir tür ritüel olmuştu. Bu benim için bir çeşit terapiydi, çünkü kendimi yaşıyor gibi hissediyordum.” diyor.

Bıçak Mars, hissetmek Ay, Satürn karesi cezalandırma ritüeli. Pluton karşıtı manipülatif bir algı, kendine zarar vererek varolma. Ay burada kendisi olduğu için yaşamsallığını ifadesi de irtibatta olduğu gezegenler niteliğinde oluyor.

Angelina Jolie’nin ilişkilerine, kadınlığını ifadesine, dişiliğini kabülüne göz attığımızda haritasındaki sert açılara çarpıcı birer örnek teşkil ediyor.

Angelina Jolie’nin evlilikleri

Angelina Jolie, ilk evliliğini 28 Mart 1996’da Jonny Lee Miller ile gerçekleştirdi. Düğününde siyah, deri bir pantolon ve üstüne de eşinin adını kendi kanıyla yazdığı beyaz bir tişört giydi.

Jolie, 1999’da Pushing Tin filmini yaparken aktör Billy Bob Thornton ile tanıştı ve onunla evlendi. Medyada büyük ilgi çeken bir çift oldular. Birbirleri hakkındaki sözleri genellikle vahşi ve şehvetliydi. Birbirlerinin kanlarını boyunlarında birer kolyede taşıyorlardı. Jolie kocasının kanını niye boynunda taşıdığı sorulduğunda The Boston Globe’a şöyle cevap verdi: “Bazı insanlar büyük bir mücevherin çok güzel olduğunu düşünüyor. Ama bana göre kocamın kanı dünyadaki en güzel şey.”

Venüs sevgi alışverişimizi, kıymet verdiğimiz şeyleri anlatır, Yengeç burcundaki yerleşimi sevgisini korumacı, anaç bir şekilde gösterdiğini; ailesine dair şeylere kıymet verdiği şeklinde yorumlanabilir.

Yengeç’in yöneticisi Ay’ın Koç burcundaki yerleşimi ise sonrasında bu sevginin çatışmacı ifadesini anlatır. Ay’ın Mars ve Pluton ile kontağı kocasının kanını boynunda taşımasına neden olan sevgisinin şiddetini anlatabilir. Mars 7. evinin yücelme yöneticisidir yani eşini ifade eden göstergelerinden biridir.

Angelina Jolie’nin dövmeleri

Angelina Jolie’nin ilişkilerinin ve filmlerinin yanı sıra dövmeleri de her zaman ilgi çekti. Astrolojik olarak bunu bedenini ifade eden Ay’ın Mars ve Pluton kontağına bağlayabiliriz.

Facebook'taki meme kanseri önleme mesajı nedir?

(Mars kesici alet, kan, Pluton, dönüşüm) Oyuncunun dövmeleri de psikolojisine dair, Ay’ına yani nelerden beslendiğine dair ipuçları veriyor.

Karnının aşağı kısımlarında, Latince harflerle “Quod me nutrit, me destruit” (Beni besleyen şey, beni yok edecek) yazan bir dövmesi var.


Facebook'taki meme kanseri önleme mesajı nedir?

Belinin altlarında sildirdiği bir pencere dövmesini programcı James Lipton’un “neden pencere?” sorusu üzerine şöyle anlattı: “Her zaman kendimi içeride hissediyordum, ruhum kapana kısılmış gibiydi ve içimde hep dışarıya bakma arzusu vardı. Her zaman dışarıda olmak istiyordum. Setlerde, molalarda pencereden bakar, dalar giderdim. Bu dövmeyi sildirdim. Çünkü artık olmak istediğim yerde, dışarıdayım.” Kapana kısılma hissini Ay-Satürn karesi verebilir. Satürn irtibatta olduğu gezegeni sıkıştırır, engeller ki burada Ay Angelina Jolie’yi temsil ediyor.

Jolie’nin Ay-Mars kavuşumu ile Pluton karşıtı açısına köprü kuran gezegen ise Neptün. 5.ev cinselliği de anlatır, kendisi biseksüel olduğunu açıklamıştır, bir nevi cinsiyetinden vazgeçiren, flulaştıran bir etkisi de olmuş bu açının. Venüs-Uranüs kontağı da marjinal cinsellik olarak açıklanabilir.

Bu ev spekülasyonlara açık olduğumuz alandır aynı zamanda. Bu açıklaması da oldukça spekülatif. Aynı zamanda çocuk evi olan 5. evdeki Neptün, evlat edindiği çocukları şifalandırırken kendisini de şifalandırdığını anlatan bir gösterge.

Enerji Astrolojisine göre Angelina Jolie’nin analizi

Ay, kalp çakramızdır ve dengemiz bu çakraya bağlıdır. Doğum haritasında Ay, Yengeç burcundaki gezegenler ve dördüncü ev bu çakra ile ilgili bilgi verir. Ay enerji merkezi en hassas merkezdir çünkü… Ay tüm gezegenlerin enerjilerini bir ayna gibi yansıttığından, tüm gezegenlerin dengelenmesi için bir portal görevi üstlenir. Herhangi bir duygusal kayıp, aldatılma veya acı yaşamak kalp çakrasının tıkanmasına ve enerjinin alt çakralarda kalmasına neden olur. Angelina Jolie’nin anne ve babasının boşanması, babasının annesini aldatması onun kalp çakrasında ciddi tıkanıklık yaratmış olabilir.

Dördüncü evindeki hem yuvasını, ailesini hem de babasını temsil eden Pluton ve Uranüs’ün yerleşimi, Pluton’un Ay’ına sert kontakları, 12. evde Yengeç burcundaki Satürn’ün varlığı kalp çakrasının çok hassas ve hasarlı olduğunu gösteriyor.

12. evde Yengeç burcundaki Satürn bu haritada ikili ilişkileri ve eşlerini de temsil ediyor ve bu yerleşim eşleri tarafından aldatılma olasılığını, ikili ilişkilerinde de baskı altında hissedip duygusal güvenceyi elde etmekte zorlandığını anlatıyor. Ay-Pluton karşıtlığı paranoyalara ve ilişkilerinde şiddet yanlısı yapısına, öldürürcesine, döverek sevmesine dair ipuçları veriyor.

Yükselen burcundaki Venüs’ün varlığı güzelliğini ifade ederken ilişkilerindeki anaç yapısını, yuva kurma arzusunu da gösteriyor. Haritada hem babasını, hem eşlerini, erkek ve otorite figürlerini anlatan Güneş’in Neptün’den karşıt açı alışı üçüncü çakrasının da babasından kaynaklı hasarlı olduğunu anlatıyor.

Angelina Jolie’nin haritasında Ay, Güneş, Merkür, Jüpiter, Mars, MC eril burçlarda bulunuyor.

Eril enerji puanı 10. Venüs, yükselen burç ve Satürn ise dişil burçlarda. Dişil enerji puanı 5.
Enerji Astrolojisi konusunda dünyaca tanınan Dr. Lea İmsiragic Enerji Astrolojisi kitabında şöyle diyor: eril enerjisi güçlü olan bir kişi üçüncü çakraya (Güneş çakrası) döner, gelecekte yaşanabilecek herhangi bir duygusal acıya karşı kalp çakrasına erişimi bloke ederek bir savunma mekanizması olarak manipülasyonu çözüm olarak kabul eder ve partnerleriyle ikinci çakra yani Venüs çakrası (karasevdaya tutulma, baştan çıkartma, cinsellik) yoluyla ilişki kurar.

Ancak kalp çakrasına erişim olmadığından sevdası geçici bir heves olarak kalır; sevgiye dönüşmez. İhtiyaç duyduğu kişileri sevdiğini zanneder. Bir ‘kız’ için bir kadın gibi sevebilmek kalp çakrasının açık olmasını gerektirir.

Bu nedenle dolunay yazımda belirttiğim gibi, kalp çakramız kapalı olduğunda koşulsuz sevgiyi deneyimleyemeyiz. Bunun için affetme çalışmaları faydalı olur. Affettikçe, bağışıklık sisteminizin güçlendiğini düşünürseniz, bu bilgi sizi motive edebilir.

Uzmanlar, kadınların genellikle yaşamları boyunca meme kanserine yakalanma risklerinin sekizde bir olduğunu belirtirken genetik faktörlerin bu riski artırdığının altını çiziyor.
Tekrar konumuza kansere dönecek olursak, kadınlarda erken teşhis ve sonrası yapılan tedaviler, kanserin gelişimini ciddi boyutta önlüyor.

Risk azaltma amacıyla mastektomi (meme aldırma) ameliyatı, kanser önleyici ilaç tedavisi, sağlıklı beslenme ve spor gibi yaşam tarzındaki değişiklikler de bu tedaviler arasında gösteriliyor.

Meme kanseri Ay ile ilgili olduğundan, kalp çakrası için beslenmenizde yeşil yapraklı sebzelere daha fazla yer verebilirsiniz.

Kalp çakrasına iyi gelen taşlardan kolye ucunu kalbiniz hizasında üzerinizde taşıyabilirsiniz. Bu taşlar şunlardır: Aventurin, Yeşil Kalsit, Kristal Kuvars, Krizokol, Krizopras, Kunzit, Malahit, Pembe Kuvars, Peridot (Zebercet), Rodokrosit, Rodonit, Yakut, Yeşim, Zümrüt

Meme kanseri ve deodorant kullanımı

10 yıldan uzun süredir deodorantlarla meme kanserleri arasında bir bağlantı kurulmaya çalışılıyor. Koltuk altında kullanılan bazı ürünlerin içerdiği paraben maddesinin, sık kullanılması halinde göğüs kanserine neden olabileceği açıklandı.

Osman Müftüoğlu’nun konuyla ilgili yazısında deodorantların içeriklerinde kanserojen etkili maddelerden amonyak, formaldehit, quaternium-18, koku amaçlı BHT ve BHA, renklendirme amaçlı FDC blue-1, FDC yellow-5, FDC green-3, DC red-33, DC green-5, FD Cred-4, FDC yellow-6 maddeleri de bulunabiliyor. Eğer deodorant etiketinde metil, etil, propil, benzil, butil yazılıysa o ürünü almayın.

Sonuç olarak alacağınız deodorantın ya da anti-perspirantın etiketini mutlaka okuyun. Bitkisel gliserin, bioflavanoidler ve liken, otlar veya bitkisel özler, iyonize su ve distile su, yeşil çay, aleo vera ve kabartma tozu gibi doğal malzemeler içeren ürünleri tercih edin.

Konumuz bu olduğu için özellikle meme kanserine karşı kendi kendinize dolunayın bırakma enerjisinin etkisinde olduğumuz bugünlerde neler yapabilirsiniz?

Dua ve zikir

İnançlıysanız, sizi zorlayan konularda dua etmek, gözyaşlarınızla bu acıları temizlemek, Allah’ın şifa esması olan ‘Ya Şafi’ esmasını zikrederek şifa dileyebilirsiniz.

Mandala çalışması

Duygusal güvence arayışınızı korumak için size hizmet etmeyen, bırakamadığınız kişi ve olayları, bağımlılıklarınızı, hayatınızda hareketsizliğe yol açan güvensizliğe neden olan her şeyi, kendinizi sınırladığınız tüm korkuları, şimdiki andan kaçınmak için geçmişi kullanmanıza neden olan şeyleri düşünerek bir mandala çizebilir ve onları gerçekten bıraktığınızı düşünerek bu mandalayı yakabilirsiniz.

Yazı çalışması

Mandala çizmek yerine başka bir şifa ritüeli yapmak istiyorsanız, bu olumsuzluklara neden olan herşeyi bir kağıda yazın. En sonunda ‘bu kişileri sevgiyle affediyorum ve tüm bunların hepsini sevgiyle bırakıyorum’ yazın ve yine bıraktığınızı imgeleyerek yakın.


Kaynak: Gösterge Tespiti, Öner Döşer,  Enerji Astrolojisi, Dr. Lea İmsiragic, Düşünce Gücüyle Tedavi, Louise Hay

Astroloji: Yılın ilk dolunayı burçları ve ülkemizi nasıl etkiliyor?

Rüyalarımızı yönetmek mümkün mü?


Sibel Tosun
5 Nisan 1979 Bursa doğumluyum. Astrolojiye ilgim ortaokuldan beri popüler düzeyde vardı, ne zaman ki 2012 yılında bir arkadaşımdan astrolojik danışmanlık aldım, o zaman gökyüzünün hayatımdaki yansımasına, anlayamadıklarımı aydınlatmasına hayranlıkla tanık oldum ve eğitimini almaya karar verdim. 2012'den bu yana AstroArt Astroloji Okulu'nda Sevgili Hocam Öner Döşer'den eğitim alıp geçtiğimiz yaz başarıyla mezun oldum ve Uluslararası Profesyonel Astrologlar Derneği (APAI) üyeliğine hak kazandım. Üniversiteyi Eskişehir'de okudum. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema - Televizyon bölümü mezunuyum. Televizyon programcılığı, reklam ajansında müşteri temsilciliği, sosyal medya yöneticiliği gibi medya sektörü ağırlıklı işlerde görev aldım. Şimdi ise özgürce ve severek yaptığım astroloji danışmanlığıyla her danışmanlıkta gökyüzünün ve yeryüzünün eşzamanlılığına şahit olmanın mutluluğunu yaşıyorum. 2011 yılından beri reiki, nefes, mandala, sema, radyestezi gibi çeşitli şifa çalışmalarının atölyelerine, eğitimlerine katıldım. En çok Access'i sevdim, Access danışmanlığı da yapmaktayım. Astrolojinin rehberliğini ve Access'te soruların gücünü kullanarak hayatımda büyük farklar yarattım. Astroloji ile ilgili önemli gökyüzü olaylarını renkli bir dille yazmaya çalışacağım.