Meral Akşener MHP’ye dönmek için Anayasa Mahkemesi’ne gitti

Meral Akşener MHP’den, Aylin Nazlıaka CHP’den ihraç edildi. Her iki isim de mahkemeye başvurup, ihraçların iptalini istedi. Ancak mahkemeler reddedince son çare Anayasa Mahkemesi (AYM) oldu.

Meral Akşener MHP'ye dönmek için Anayasa Mahkemesi'ne gitti

Meral Akşener önceki gün ihraç karannın iptali ve partiye dönmek için AYM’ye başvurdu. Bireysel başvuru hakkını kullanan Akşener, 6 sayfalık bir dilekçeyle ihraç kararının kaldırılmasını talep etti.

Akşener’in avukatı Feridun Bahşi tarafından verilen itiraz dilekçesinde “Anayasanın 38. maddesinde belirtilen adil yargılanma hakkı ve 36. maddesinde belirtilen savunma hakkımız hem mahkemece verilen hüküm doğrultusunda hem de MHP disiplin kurulunca ihlal edildiği kanaatinde olduğumuz için Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkımıza dayanarak işbu dilekçeyi sunuyoruz” dedi.


Nazlıaka da harekete geçti

Nazlıaka da CHP’ye dönüş için AYM’ye gidiyor. Sözcü’nün haberine göre, Nazlıaka, şunları söyledi: “Mahkeme sürecinde üç ayrı üniversiteden belirlenen üç öğretim üyesi, ‘CHP’den haksız şekilde ihraç edildiği ve bir an önce CHP’deki görevlerine dönmesi gerektiği’ yönünde bilirkişi raporu hazırladı. Buna rağmen mahkeme reddetti. Madem reddedecekti, neden bilirkişi raporu istendi? Anayasa Mahkemesi’ne başvuruyorum. CHP’ye olan bağım üyelik formuyla tanımlanmayacak kadar güçlüdür. Yakamda rozetimi, gönlümde 6 ok ilkelerine bağlığımı hep korudum, korumaya devam edeceğim.”


Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, geçtiğimiz hafta da Meclis Genel Kurulunda anayasa değişikliği görüşmeleri devam ederken kendisini kürsüdeki mikrofona kelepçelemişti.

Meral Akşener MHP'ye dönmek için Anayasa Mahkemesi'ne gittiAKP’li kadın milletvekilleri kelepçeyi açmaya çalıştığı sırada çıkan kavgada CHP’li Şafak Pavey ile HDP’li Meclis başkanvekili Pervin Buldan ve AKP’li Gökçen Erdoğan Enç yaralanmıştı. Aylin Nazlıaka, kendisine AKP’li Gökçen Erdoğan Enç ve AKP Grup Başkanvekili İlknur İnceöz’ün kendisini darp ettiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Meral Akşener MHP'ye dönmek için Anayasa Mahkemesi'ne gitti
Aylin Nazlıaka savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu (DHA/Arşiv)

AKP’li kadın milletvekillerinin tümünden şikayetçi olan Nazlıaka’nın savcılığa verdiği suç duyurusunda “Yapılan saldırı sonrası yaşanan arbedede, Anayasa değişikliğine muhalif olan farklı partilere üye kadın milletvekilinin de yaralanması, üzerime gelen kalabalığın amacının, kürsüdeki kelepçeyi çözmek ve eylemime son vermek değil, muhalif görüş ve fikirleri fiziksel şiddet kullanarak susturmaya çalışması olduğu çok açıktır. Bu saldırıya ilişkin CD görüntüleri ve TBMM tutanakları ekte sunulmaktadır” ifadeleri yer almıştı. (DHA)

Video: Meclis’te kadın milletvekilleri birbirine girdi

Meral Akşener: MHP tabanı başkanlığa hayır diyor


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.