Müzede Barış İçin Müzik: Genç bir konser serisi

Pera Müzesi, Barış İçin Müzik Vakfı iş birliğiyle, Müzede Barış için Müzik! adlı yeni bir konser serisi düzenliyor.

Genç bir konser serisi: "Müzede Barış İçin Müzik!"

Genç sanatçıların barışın sesini müzikle duyurduğu konserler, 25 Ocak- 24 Mayıs 2017 tarihleri arasında her ay bir “Genç Çarşamba” günü  müzikseverlerle buluşuyor.

Pera Müzesi’nin Müzede Barış için Müzik! adlı yeni klasik müzik konser serisi, bugüne dek 6.000 çocuk ve genci müzikle buluşturan Barış İçin Müzik Vakfı iş birliğiyle düzenleniyor.


Sanatın her çocuk için erişilebilir olması fikrinden yola çıkan program, geleceğin müzisyenlerine ağırlık veriyor. Pera Müzesi’nin “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar” koleksiyon sergisi katında izlenebilecek konserler, Mayıs ayına dek ayda bir kere, “Genç Çarşamba” günü düzenlenecek.

Game of Thrones, Harry Potter, Amélie gibi ünlü film müziklerinin yaylılar eşliğinde yorumlandığı ilk konser “Film Müzikleri Yaylılarda!”, 25 Ocak Çarşamba günü saat19:30’da başlıyor.

Her ay belirlenen bir Genç Çarşamba günü düzenlenen konser serisi kapsamında müzikseverler Haydn, Tchaikovsky, Shostakovich ve Gardel’in eserlerini içeren “Dört Yaylıdan Klasikler”in yanı sıra Pachelbel, Tchaikovsky ve Grieg’in eserlerine yer veren “Baroktan Romantizme” ve Vivaldi’nin eserlerinin sunulacağı “Armonik Esintiler” konserleriyle klasik müziğe doyuyor.

22 Şubat, 19:30’da “Dört Yaylıdan Klasikler”in seslendirilmesinin ardından, 29 Mart’ta”Baroktan Romantizme” bir seçki sunuluyor.


26 Nisan’da “Armonik Esintiler”le geçecek bir günün ardından Müze’de Barış için Müzik! serisi, 24 Mayıs Çarşamba günü saat 19.30’daki Barış için Senfoni konseriyle son buluyor. 7-20 yaş aralığındaki çocuklardan oluşan orkestra, Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Saint-Georges ve Johann Strauss II’tan eserler seslendiriyor.

20 TL olan biletler sadece Biletix’ten temin edilebilir. Pera Müzesi Dostları biletlerini %50 indirimli olarak ve önceden rezervasyon yaptırarak müzeden alabilir. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir. Konser başladıktan sonra içeri izleyici alınmayacaktır.

Müzede Barış için Müzik Vakfı hakkında

Barış için Müzik Vakfı, İstanbul’un dezavantajlı bölgelerinden biri olan Edirnekapı’da, imkanları sınırlı çocuk ve gençlere ücretsiz müzik eğitimi veriyor.

Mimar Mehmet Selim Baki’nin gençlik hayali olarak 2005 yılında temelleri atılan Barış için Müzik oluşumu, 2011 yılında Barış için Müzik Vakfı adını aldı. Vakfın oluşturduğu programa katılan 7-20 yaş arasındaki çocuk ve gençler burada kendilerine sağlanan enstrüman ve eğitmenlerle çok sesli evrensel müzik eğitimi alıyor.

Her çocuğun sanata katılım hakkı olduğuna ve bu hakka erişimin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğine inanan Mehmet Selim Baki ve eşi Dr. Yeliz Baki’nin özverili çalışmalarıyla bugüne kadar yaklaşık 6.000 çocuk ve genç müzikle buluştu.


Müziğin iyileştirici, mucizevi gücüyle tanışan çocuklar kendi yaşamlarının değişimine şahit oldu. Müziği daha çok çocuğa ulaştırma ve barışın sesini müzikle duyurma ilkesiyle on iki yıl önce yola çıkan Barış için Müzik Vakfı, Edirnekapı’daki merkez binasında çalışmalarını sürdürmenin yanı sıra bu eğitim modelinin ülkeye yayılması için İstanbul dışında benzer projelerin başlamasına öncülük ediyor.

Ocak – Mayıs 2017 Konser Programı

  • Film Müzikleri Yaylılarda: 25 Ocak 2017, 19:30
  • Dört Yaylıdan Klasikler: 22 Şubat 2017, 19:30
  • Baroktan Romantizme: 29 Mart 2017, 19:30
  • Armonik Esintiler: 26 Nisan 2017, 19:30
  • Barış İçin Senfoni: 24 Mayıs 2017, 19:30

Yarıyıl tatili Pera Müzesi etkinlikleri


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.