New York Times Türkiye’deki muhabirlerinin isimlerini gizledi

New York Times, Türkiye’de muhabirlerinin isimlerini gizleme kararı aldı. Sebep güvenlik riski ve ciddi tehdit endişesi.

New York Times Türkiye'deki muhabirlerinin isimlerini gizledi

ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times (NYT), Afganistan ve Suriye’de başvurduğu korunma yöntemini Türkiye için de uygulamaya koydu. Dünyanın en etkili gazetelerinden biri olan ‘New York Times’ güvenliklerini sağlamak amacıyla Türkiye’deki muhabirlerinin kimliğini gizleme kararı aldı.

Sputnik’te yer alan habere göre; ‘New York Times’ gazetesi Türkiye’den geçtiği haberlerde muhabir adını vermek yerine “New York Times çalışanı” ifadesini kullanmaya başladı. ABD’nin en prestjli gazetelerinden biri olan New York Times’ın kararını CNN de duyurdu.


İstanbul’un Ortaköy semtinde ünlü gece kulübü Reina’ya düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili haberde de aynı ifadeyi kullanan gazete, muhabir isimlerini duruma bağlı olarak anonim olarak bırakıyor.


‘New York Times’, gazetecilerin sahadaki güvenliğini sağlamak amacıyla Suriye ve Afganistan’dan geçtiği haberlerde de muhabirlerin isimlerini gizliyor. Son dönemde Türkiye’de yabancı gazetecilere yönelik baskı da artmış durumda. Bazı yabancı gazeteciler gözaltına alınırken, bazıları da Türkiye’yi terk etmeyi tercih etti.

Reina saldırısının korkunç detayları ve otopsi sonuçları

Video: Ortaköy Reina güvenlik kamerası saldırı anı görüntüleri


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.