Video: Ortaköy Reina güvenlik kamerası saldırı anı görüntüleri

İstanbul’un Ortaköy semtinde yeni yılın ilk saatlerinde Reina’da gerçekleştirilen silahlı terör saldırısında 39 kişi hayatını kaybedetti, 69 kişi yaralandı. Reina saldırı anı güvenlik kamerası görüntüleri…

İstanbul Ortaköy’deki ünlü eğlence mekanı Reina’ya uzun namlulu silahla ateş açarak içeri giren terörist yeni yılı kutlayanları taradı. Alçak saldırıda 39 kişi hayatını kaybetti, 4’ü ağır 69 kişi yaralandı.

Video: Başka bir işletmenin güvenlik kamerası görüntüleri

Yaklaşık 7 dakika sürdüğü belirtilen saldırının ardından üstünü değiştiren terörist kaçtı. Güvenlik güçleri teröristin yakalanması için geniş çaplı operasyon yürütüyor. Başbakan Binali Yıldırım’ın verdiği bilgiye göre terörist saldırı sonrası silahını bırakıp kargaşadan yararlanarak olay yerinden kaçmış.


Video: Reina saldırısında Anadolu yakasından silah sesleri

Olayın ardından trafiğe kapatılan Muallim Naci Caddesi, polis ekiplerinin incelemesinin tamamlanması ile araç ve yaya trafiğine açıldı. Cadde trafiğe açılırken gece kulübünün ise kapalı tutulduğu görüldü.

Caddenin trafiğe açılmasının ardından kulübün önüne gelen kişiler buraya karanfil bıraktı. Polis ekiplerinin çalışmasının ardından trafiğe açılan caddeye vinç yardımıyla dev Türk bayrakları asıldı.

Video: Görgü tanığı saldırı anınını anlattı

Hayatını kaybedenlerden 35 kişinin kimliği tespit edildi

Ortaköy’deki Reina’da düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden 39 kişiden 11’nin Türk vatandaşı, 24’nün yabancı uyruklu olduğu, 4’nün ise kimliğinin henüz belirlenmediği duyuruldu. DHA’nın geçtiği habere göre 11 Türk vatandaşın cenazesi yakınlarına teslim edildi. 28 cenazenin işlemleri ise devam ediyor. Hayatını kaybedenlerden yabancılardan 7’sinin Suudi Arabistan, 2’si Hindistan, 1’i Kanada, 1’i Suriye, 1’i İsrail, 2’si Tunus, 4’ü Irak ve 1’i Lübnan, 1’i Belçika uyruklu olduğu belirtildi. Hayatını kaybedenlerin 25’inin erkek 14’ünün ise kadın olduğu öğrenildi.


Başbakan Binali Yıldırım’dan açıklama

Başbakan Binali Yıldırım teröristin Noel Baba kılığında geldiği iddiasının doğru olmadığını açıkladı. Başbakan Yıldırım “Aslı astarı yok. Bildiğiniz silahlı bir terörist. Silahını çekerek kapıdaki korumaları ve bir polisimizi şehit ediyor ve ondan sonra da içeri girip rastgele kurşun yağdırmak suretiyle insanlarımızın ölümüne vesile oluyor. Silahını da olay yerinde bırakıp kargaşadan yararlanarak olay yerinden uzaklaşıyor ama polis, emniyet teşkilatımız meselenin üzerindedir. Bütün ihtimaller değerlendiriliyor. Çalışmalar büyük bir titizlikle sürdürülüyo” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’dan açıklama

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul’da 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından, tedavileri çeşitli hastanelerde süren vatandaşları ziyaret etti. Kaya, “(Saldırıda yaralananlar) Türk vatandaşlarımız da var yabancı vatandaşlarımız da var. Birçoğu birçok kez Türkiye’ye gelmiş. Buradakilerle özellikle sohbet ettik. Türkiye’ye defaatle gelmiş yabancılar var. Türkiyeyi tanıyorlar, biliyorlar. Yabancılar ve Türkler var ama ağırlıklı olarak yabancılar var.” ifadelerini kullandı. Yabancı uyrukluların milliyetlerine ilişkin soru üzerine de Kaya, “Farklı farklı milletlerden… Burada Suudi Arabistanlı, Faslı, Lübnanlı, Libyalı diğer hastanelerde farklı milletlerden vatandaşlar vardı.” dedi.

Görgü tanıkları Reina’daki vahşeti anlattı

Reina’nın güvenlik görevlisi Emrah Altun, yaşanan dehşet dolu anları anlattı. Saldırı sırasında içeride olduğunu söyleyen Altun, “Ben içerideydim, Noel Baba kıyafeti görmedim. Duyduğum sese göre makineli tüfek vardı elinde” dedi. Saldırgan kulübe girince ne yaptığı sorusu üzerine Altun, “Kaçtık ne yapalım, kaçtık. Şu anda biraz sıkıntılıyız, daha sonra arkadaşlar detaylı anlatır” yanıtını verdi. Altun, ceketinin arkadan boydan boya yırtılmasını sorulması üzerine müşterilerin saldırı sırasında kaçışması üzerine yırtılmış olabileceğini söyledi.

reina saldırısı ilk görüntüler

“Patlama olmadı, sadece taradı”


Şişli Hamidiye Etfal Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ne yaralı bir arkadaşını getiren gece kulübü çalışanı “Arkadaşımı getirdim. Panikle attık kendimizi biryere” dedi. “Patlama oldu mu? sorusuna , “Patlama olmadı sadece taradılar. İçeride çok yaralı var” dedi. Hastaneye getirilen bir başka yaralı da “Sağ olan herkese ateş edildiğini” söyledi. Saldırı sırasında gece klübünde bulunan bir kadın gözyaşları içinde anlattı: “Saate en son baktığımda 01.30 sıralarıydı. Ayıldığımda annemi aradım. ‘Bizi vurdular, eşim öldü’ dedim. Hiç konuşmuyordu. Sonra özel Harekat polisleri girdi içeri. O sırada telefon açıyorum çünkü yapacak hiçbir şey yok. Allahıma sığındım. İnsanlar üstümüze basarak geçtiler. O barut kokusunu hala alıyorum. Polis geldi ‘Elinizi başınızın üstüne koyun teslim olun’ dedi. Biz yerden kalkamadık polisler sağ olsun bizi yerden kaldırdı. Üst kata çıkıp oradan çıktık. Denize atlayanlar olmuş. Her gün televizyonda izliyoruz biz bunları ama başına gelince gerçekten çok kötü bir şeymiş. Nasıl yaşayacağız biz bu ülkede? Bombalar patlayacak, silahlar patlayacak” dedi. “Eşinizden haber aldınız mı?” sorusuna ise görgü tanığı kadın, “Röntgene götürmüşler. Konuşuyormuş” diye konuştu.

Ortaköy saldırısında hayatını kaybedenler


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.