Ortaköy Reina saldırısında hayatını kaybedenler

İstanbul Ortaköy’de eğlence mekanı Reina’ya düzenlenen silahlı terör saldırısında hayatını kaybeden 39 kişinin kimlikleri tespit edilmeye başlandı.

Ortaköy saldırısında hayatını kaybedenler

Mustafa Kaya

Mustafa Kaya

Mali Müşavir Mustafa Kaya, arkadaşları ile birlikte eğlenmek için Reina’ya gelenler arasındaydı. Vahşi terör saldırısında hayatını kaybeden Kaya’nın cenazesi Kastamonu’ya götürüldü.

Güvenlik Görevlisi Yunus Görmek

Yunus Görmek reina ortaköy terör saldırısı

Ortaköy’deki saldırıda şehit olan isimlerden biri de güvenlik görevlisi Yunus Görmek. Yunus Görmek’in cenazesi de yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu’ndan alındı.


Ayhan Arık

Ayhan Arık

Reina’daki yılbaşı eğlencesine yabancı uyruklu misafirleri getiren Turizm Şirketi çalışanı, Ayhan Arık kapıda beklerken teröristin ilk kurşunlarına hedef oldu. Eğlence mekanına turist getiren Arık’ın uzun yıllardır turizm şoförlüğü yaptığı öğrenildi.

Ulaş ve Anıl isimli iki erkek çocuk babası olan Arık’ın cenazesi, Küçükköy Merkez Camii’nden kaldırıldı. Törende Arık’ın babası Davut Arık, eşi Özlem Arık, kardeşi Faruk Arık ve 2 oğlu taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine Arık’ın ailesi, yakınları, iş arkadaşları ve komşuları katıldı. Ayakta durmakta zorlanan Ayhan Arık’ın eşi Özlem Arık komşuları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Tabutun başına gelen oğulları Ulaş, Anıl ve kardeşi Faruk Arık, birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Arık’ın küçük yeğeninin de amcasının tabutunu okşayıp asker selamı verdiği görüldü. Arık’ın cenazesi, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından tekbirler eşliğinde Yeşilyayla Mezarlığı’na defnedildi.

Iraklı genç üniversite öğrencisi Jalal Abbas

Iraklı genç üniversite öğrencisi Jalal Abbas

Kimliği tespit edilenler arasında Irak’tan Türkiye’ye üniversite okumak için gelen bir gencin de olduğu öğrenildi. Iraklı Jalal Abbas isimli gencin Kemerburgaz Üniversitesinde öğrenci olduğu ve yaşanan silahlı saldırıda hayatını kaybettiği tespit edildi.

Güvenlik Amiri Fatih Çakmak

Güvenlik Amiri Fatih Çakmak

Ortaköy’deki terör saldırısında şehit düşen güvenlik amiri Fatih Çakmak 35 yaşındaydı ve kendi ekibiyle birlikte çalışıyordu. 10 Aralık’ta düzenlenen bombalı saldırı sırasında Vodafone Arena’da görevli olan Fatih Çakmak ölümden kıl payı kurtulmuştu. Yılbaşı gecesinde ise daha önce defalarca görev yaptığı Reina’daydı. Teröristin kurşunlarıyla ilk hayatını kaybedenlerden oldu. Çakmak, ünlü futbolcu Zinedine Zidane ile hatıra fotoğrafı çektirmişti.

Güvenlik görevlisi Hatice Karcılar

Güvenlik görevlisi Hatice Karcılar

Reina’daki silahlı saldırıda özel güvenlik görevlisi Hatice Koç da şehit oldu. Koç’un cenazesi, ailesi ve yakınları tarafından Adli Tıp Kurumundan alınarak Erdek’e götürüldü. Hatice Koç’un kısa süre önce Beşiktaş Şehitler Tepesi’nde yaşanan bombalı saldırı sonrası sosyal medya hesabında, “Severek geldiğim, görmek için göreve gelmek için can attığım yerdin. Artık her gördüğümde acı vereceksin” notunu paylaştığı görüldü.

Reina çalışanı Kenan Kutluk

Reina çalışanı Kenan Kutluk

Ortaköy Reina’da düzenlenen terör saldırısında kulübün garsonlarından Kenan Kutluk da hayatını kaybetti. Evli ve 2 çocuğu olduğu öğrenilen Kutluk’tan geriye ise eşiyle ve gece kulübüne gelen ünlülerle çektirdiği fotoğraflar kaldı.


Mustafa Sezgin Seymen

Mustafa Sezgin Seymen

Yeni yıla nişanlısıyla birlikte giren Seymen’den geriye nişan fotoğrafları kaldı. Beşiktaş Ortaköy’de gece kulübüne düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenlerden Mustafa Sezgin Seymen’in 21 Mayıs’ta nişanlandığı öğrenildi. Gece kulübüne düğün hazırlığı yaptığı nişanlısıyla birlikte gittiği belirtilen Seymen’den geriye nişan fotoğrafları kaldı. Saldırıda Seymen’in nişanlısının ise yaralandığı iddia edildi. Mustafa Sezgin Seymen’in nişanlısı Instagram’da şunu notu paylaştı:

Mustafa Sezgin Seymen sezen arseven

Yılbaşında eğlenmek için Reina’ya giden Seymen’in nişanlısı Sezen Arseven de Ortaköy terör saldırısında yaralandı.

Polis Memuru Burak Yıldız

Ortaköy'de şehit olan Burak Yıldız'ın son paylaşımı

İstanbul’un ünlü gece kulübü Reina’da yılbaşı eğlencesi sırasında düzenlenen terör saldırısında polis memuru 21 yaşındaki Burak Yıldız da şehit oldu. Burak Yıldız, Ortaköy saldırısında vurularak şehit olan ilk kişi oldu.

Polis Meslek Yüksekokulu’ndan 1.5 yıl önce mezun olan şehit polis Burak Yıldız’ın, 10 Aralık’ta Beşiktaş Vodafone Arena’da terör saldırısında şehit olan meslektaşları için Instagramda, “Yere düştü kaskınız, annenizin öpmeye kıyamadığı alnınızı koruyan. Bir sedyeye konuldu hayalleriniz, kim bilir kaçtı yaşınız. 20-21-22 ? Yaşınızla ölçülebilir mi ki yiğitliğiniz? Şimdi ardınızdan gözlerimizde yaş, yüreğimizde yangın kaldı. Kinimiz diri kalacak” paylaşmıştı.

Sabah saatlerinde şehit Burak Yıldız’ın merkez Toroslar İlçesi Atakent Mahallesi Cumhuriyet Evleri Konutları’nda bulunan Yıldız ailesinin evine giden Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, acı haberi verdi. Şehit Yıldız’ın babasının bir süre önce vefat ettiği belirtilirken acı haberi alan anne Aslı Yıldız sinir krizleri geçirdi. Şehit annesi Aslı Yıldız’a, sağlık görevlileri müdahale etti. Haberi alan Burak Yıldız’ın yakınlarının akın ettiği eve bayrak asıldı.Bekar olan şehit polis Burak Yıldız’ın ağabeyi Murat Yıldız’ın da İstanbul’da polis memuru olarak görev yaptığı belirtildi.

İsrailli genç Leanne Nasser 19 yaşındaydı

İsrailli genç Leanne Nasser 19 yaşındaydı

Ortaköy’deki terör saldırısının ardından İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, olay sırasında Reina’da olan İsrailli bir genç kadının öldüğü belirtildi. Saldırıda hayatını kaybeden İsrailli kadının adının Leanne Nasser olduğu açıklandı. Reuters, İsrailli Arap Nasser’in 19 yaşında olduğunu bildirdi. Nasser’in yanındaki üç arkadaşından biri olan Ruaa Mansour’un ise saldırıda yaralandığı bildirildi.

ortaköy reina terör saldırısı Belçika, Suudi Arabistan, Tunus, Ürdün ve Lübnan vatandaşları da hayatını kaybetti

Belçika, Suudi Arabistan, Tunus, Ürdün ve Lübnan vatandaşları da hayatını kaybetti


Belçika Dışişleri Bakanlığı, saldırıda hayatını kaybedenler arasında Türk asıllı bir Belçika vatandaşı da olduğunu duyurdu. Suudi basını, saldırıda beş Suudi Arabistan vatandaşının öldüğünü bildirdi. Ürdün Dışişleri Bakanlığı üç, Tunus Dışişleri ise iki vatandaşının hayatını kaybettiğini açıkladı.Saldırıda ayrıca iki Lübnan vatandaşı hayatını kaybetti. Ölen Lübnanlılardan birinin adının Elias Wardini olduğu bildirildi.

Görgü tanıkları Reina terör saldırısını anlattı

1 Ocak 2017 ‘Ortaköy terör saldırısı’ Hükumet ne yapıyor?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.