Astroloji: Güneş balık burcunda tüm burçları nasıl etkileyecek?

Güneş Balık burcuna geçti. Bir aylık süre içerisindeki bu yolculukta hedefimiz ne olacak? Haritalarımızın Balık alanı parlayacak. Burçlara ve yükselen burçlara göre etkiler nasıl?

Astroloji: Güneş balık burcunda tüm burçları nasıl etkileyecek?

koç burcu astroloji

Koç burcu

Koç burcunun arkasından işler çevrilebilir, bilinçaltı çalışmaları yapabilir. Çocuğu olan Koçlar, çocuğunun sağlığına dikkat etsin. Hamile olanlar sağlığına ekstra dikkat etsin, riskli durumlar olabilir. Aşkla ilgili de kayıplar, aldatmalar yaşayabilirler.

boğa burcu astroloji

Boğa burcu

Boğa, sosyal çevreden fayda sağlayabilir. İşten kazançları artabilir. İşten kazanç, aile ya da evle ilgili bir kayba gidebilir.


ikizler burcu astroloji

İkizler burcu

İkizler burçları, kariyerlerinde güzel bir döneme giriyorlar, iş arayanlar iş başlangıcı yapabilirler. Önemli iş anlaşmaları veya evlilik için imza atabilirler. Sosyal çevre ile iş yapabilirler.

yengeç burcu astroloji

Yengeç burcu

Yengeç burçları, seyahate çıkabilir, yüksek öğretimle ilgili şanslı bir dönemdeler. Mahkemesi olanlar avantajlı duruma geçebilir. Yurtdışı, yabancılarla ilgili işlerden para kazanabilir ya da bu alana para harcayabilir.

aslan burcu astroloji

Aslan burcu

Aslan burçları, kredi-miras konuları, eşin kazancı, ortak kazanç alanında şanslılar. Yurtdışı ile ortak iş yapanlar buradan para kazanabilir. Eğitim ya da seyahat için kredi başvurusunda bulunanlar otoriteden destek alabilir.

başak burcu astroloji

Başak burcu

Başak burçları, ikili ilişkiler, ortaklık ve evlilik konularında şanslılar. Ortak işlerden kazanç elde edebilirler ama çok dikkatli olmalılar. Spiritüel konularda danışmanlık verenler çeşitli işbirliklerine girebilir ya da danışmanlık alabilirler.

terazi burcu astroloji

Terazi burcu

Terazi burçları, çalışma ortamlarında otoriteden destek alabilirler. Eş, arkadaş ya da ortakları rahatsızlanabilir. Sağlık sorunu yaşayan teraziler iyileşebilir.

akrep burcu astroloji

Akrep burcu

Akrep burçları, işle ilgili sahnede olabilecekleri bir dönemdeler. Şans oyunlarından veya borsadan para kazanabilirler.

yay burcu astroloji

Yay burcu

Yay burçları, evle aile ile ilgili konularda daha fedakar olacakları ve aileden destek alacakları bir dönemdeler. Bebek düşünenler müjdeli haber alabilirler. Yurtdışından misafir gelebilir. Evden internet yayımcılığı ile ilgili bir iş yürütebilirler.

oğlak burcu astroloji

Oğlak burcu

Oğlak burçları, iletişim, eğitim konularında şanslılar. Ev kredisi alabilirler. Aile ile ilgili miras konusu varsa o netleşebilir.

kova burcu astroloji

Kova burcu

Kova burçları maddi konularda şanslılar. Yakın çevreden, eşten ya da ortaktan bu anlamda destek alabilirler. İletişim eğitim konularına para harcayabilirler.

balık burcu astroloji

Balık burcu

Balık burçları maddi konularda şanslılar. İş arayanlar iş bulabilir. Sağlıklarına dikkat etmeleri gerekiyor.

Güneş’in Balık burcu yerleşimi ne ifade eder? Balık burçları nasıldır?

Astrolojide #Güneş’i temsil eden canlılardan bir tanesi de #denizyıldızı dır. Bu durum #Güneş’in #Balık burcu yerleşimiyle çok uyumlu. Doğada balık zamanı kıştan bahara geçiş dönemidir, doğa yeniden canlanabilmek için tüm suyu, tohumları iyice içine çekmeye çalışır. Deniz yıldızının hareketi de böyledir.


Bu süreçte hava dengesizleşir, değişkenlik arz eder. Deniz yıldızlarının da yaşam döngüleri de karmaşıktır. Bu burcun insanları da değişken bir halet-i ruhiyeye sahiptir. Hem kışı bitirmek hem de bahara başlamak isterken ikisi arasında gidip gelir. Bu burcun insanlarına bir romantizm, bir Godot’yu bekleme, bir örümcek ağı içinde olma, bir sisli pusluluk, belirsizlik içinde kalma hissi ve durumlarını getirir.

Balık burcu sembolü

Sembolündeki yarım halkalardan biri insanın kısıtlı bilincini, diğeri ise sonsuz bilinci temsil eder, dünya üzerinde bu iki bilinci birleştirmeye çalışırlar. Bazı uzmanlara göre bu sembol bir Mısır hiyeroglifidir. İki balık sağ ve sol beyni ve ortadan geçen bağlantı ise psişik anlamda ‘üçüncü gözü’ temsil eder. Dünyaya ciddi adaptasyon sorunları vardır.

Güneydüğüm balık yerleşimi geçmiş yaşamlarda çok fazla kendini aşkınlığa bırakıp, egosunu tamamen sıfırlamayı anlatır. O yüzden bu burcun insanı pasif direnir. Deniz yıldızlarının çoğu, savunma amaçlı olarak kollarını vücutlarından ayırabilirler. Bir su burcu olan Balık’ın bulunduğu ev karmanın evlerinden biridir.

astroloji balık burcu etkileri yükselen burçlar

Avustralya Aborjinlerinin anlattığı bir efsaneye göre bazı hayvanların okyanusu geçmek için kanoya ihtiyaçları olur ve balinadan isterler. Balina kanosunu ödünç vermeyi reddeder. Denizyıldızı balinaya masallar anlatarak ve balinanın parazitlerini temizleyerek onu oyalar ve diğer hayvanların kanoyu çalması için kendini feda eder. Efsanenin sonunda kandırıldığını anlayan balina denizyıldızını döver ve yamyassı bir hâle getirir ki denizyıldızları günümüzde hâlâ bu şekle sahiptir.

Balık burcu insanları da fedakarlığı abartıp yaşamları boyunca kurban-kurtarıcı rollerini üstlenir. Efsanedeki gibi yanıltma, kandırma becerisi de, yanılgıya ve hayal kırıklığına uğrama potansiyeli de yüksektir. Modern yöneticisi Neptün gibi.

Hep evrenle bütünleşme arzusu duyar ve eylemlerinde mistik bir idealizm, kendini adama isteği vardır.

Hikayeye göre Hemingway deniz kıyısında yürürken sahile vurmuş denizyıldızlarını birer birer denize atan bir gençle karşılaşır. Neden böyle yaptığı sorar. Genç gelgitle birlikte suyun çekilmesiyle güneş altında kalan denizyıldızlarının öleceğini belirtir. Hemingway gence kilometrelerce sahil ve binlerce denizyıldızı olduğunu ve bu çabanın ne farkettireceğini sorunca genç yere eğilip bir denizyıldızını daha denize doğru fırlatır ve “Bunun için fark etti.” der.

Bu burcun insanları da yüce iyilikler peşindedir. Ama bu süreç dengeli gitmez ve mutlaka abarttığı için ya kurban durumuna düşer ya da kurtarıcı durumunda kendini feda eder ve kendisine zarar verir. İyilikten maraz doğar. İlişkilerde sınırlarını bilmezler. Fazla hoşgörülüdür. Hiçlik bilincinden çıkmalı ve sağlıklı bir ego oluşturmalıdır. Onlar iyilikleriyle kırılgan yapılarını incinmekten koruyacaklarını düşünürler ve fakat her iyilikte kendi kendilerini oltalarlar.

Yaratılmamış Tanrılar

1900 yılında kaydedilen Hawaii’ye ait kralların yaradılış ile ilgili eski bir duasında “yaratılmamış tanrı”lar arasında mercan böceği ve yer solucanı ile birlikte denizyıldızı da anlatılır.

Bu burcun insanları da ‘tanrıcılık’ oynar, insanüstü davranışlarda bulunur ama dünyada insan olmanın gereğini yerine getirmesi, kendini düşünmeyi öğrenmesi gerekmektedir.
Yaratılmamış tanrılar ifadesi burcun yaratıcı özelliğini de açıklar. Ayakları yere basmayan balık burçları hayal güçleriyle kendi dünyalarında çok eğlenirler ve yaratıcı işlerde çok başarılıdırlar. Alice Harikalar Diyarında masalı da bir Neptünyen etki (uyuşturucu) ile yazılmıştır. Balık burçlarının gündüz düşleri meşhurdur.

Balık burcu ve sağlık

Medikal astrolojide balık burcu ayak bölgesinde oluşan ve psikolojik rahatsızları ifade eder. Bu dünyada ayaklarının yere basmayı beceremeyen burç için çok ironiktir. Bu dünyada karşıt burcu olan başak gibi bir rutin oluşturmalı, üretken, gerçekçi ve planlı olmayı öğrenmelidir.

Tüm balık burçlarının doğum günleri kutlu olsun. Süslü olsun gökyüzünüz.


Kaynakça: Astrolojide Temel Kavramlar, Öner Döşer ; Burçlar ve Olasılıklar, Susan Miller – Görsel: J. Malipu

Astroloji: Şubat ayı burç yorumları

2017 yıllık astroloji yorumları: Hangi burcu neler bekliyor?


Sibel Tosun
5 Nisan 1979 Bursa doğumluyum. Astrolojiye ilgim ortaokuldan beri popüler düzeyde vardı, ne zaman ki 2012 yılında bir arkadaşımdan astrolojik danışmanlık aldım, o zaman gökyüzünün hayatımdaki yansımasına, anlayamadıklarımı aydınlatmasına hayranlıkla tanık oldum ve eğitimini almaya karar verdim. 2012'den bu yana AstroArt Astroloji Okulu'nda Sevgili Hocam Öner Döşer'den eğitim alıp geçtiğimiz yaz başarıyla mezun oldum ve Uluslararası Profesyonel Astrologlar Derneği (APAI) üyeliğine hak kazandım. Üniversiteyi Eskişehir'de okudum. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema - Televizyon bölümü mezunuyum. Televizyon programcılığı, reklam ajansında müşteri temsilciliği, sosyal medya yöneticiliği gibi medya sektörü ağırlıklı işlerde görev aldım. Şimdi ise özgürce ve severek yaptığım astroloji danışmanlığıyla her danışmanlıkta gökyüzünün ve yeryüzünün eşzamanlılığına şahit olmanın mutluluğunu yaşıyorum. 2011 yılından beri reiki, nefes, mandala, sema, radyestezi gibi çeşitli şifa çalışmalarının atölyelerine, eğitimlerine katıldım. En çok Access'i sevdim, Access danışmanlığı da yapmaktayım. Astrolojinin rehberliğini ve Access'te soruların gücünü kullanarak hayatımda büyük farklar yarattım. Astroloji ile ilgili önemli gökyüzü olaylarını renkli bir dille yazmaya çalışacağım.