Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şaşırtan anket açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa referandumu ile ilgili “Şu anda sağlıklı bir anket döneminde değiliz. Ben halkımızın henüz cumhurbaşkanlığı sistemini anlama konumuna geldiğine ihtimal vermiyorum” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şaşırtan anket açıklaması

Erdoğan’dan anket açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlık sistemiyle ilgili şunları söyledi:

“Şu anda sağlıklı bir anket döneminde değiliz. Anketler gelmiyor desek yalan olur. Asıl anketlerin bize akışı araziye çıkışla birlikte yoğunlaşacaktır. Ben halkımızın henüz cumhurbaşkanlığı sistemini anlama konumuna geldiğine ihtimal vermiyorum. Bunu iyice anlatmamız lazım. Bu konuda halkımızın hassasiyetine inanıyorum.


Şu anda araziye inilmemesine rağmen halkın birçoğu da kapmış, tabi ki evet diyor. Sıkıntıları halkımız da hakikaten neler olduğunu, işin ucunun nereye vardığını iyi biliyor. Bir tarafta bölücü terör örgütü var, bölücü terör örgütüyle hareket eden var. Bölücü terör örgütü hayır diyor.

“Hayır diyenlerin konumu, 15 Temmuz’un yanında yer almaktır”

Şu anda Kandil’de olanlarla hareket edenler, onların uzantılarıyla hareket edenler hayır diyor. Benim milletim o Kandil’dekilerle birlikte 248 şehidimi, 2 bin 193 gazimi; öldürenler yaralayanlar var, onlarla birlikte hareket etmeyecektir. 16 Nisan’da evet diyerek gereken cevabı verecektir. 16 Nisan 15 Temmuz’un bir cevabı olacaktır. Hayır diyenlerin konumu, 15 Temmuz’un yanında yer almaktır”

“El Bab kuşatılmış durumda”

Erdoğan Bahreyn ziyaretinden önce yaptığı basın toplantısında şunları söyledi:

“Şu anda El Bab gerek bizim gerekse ÖSO tarafından dört bir yandan kuşatılmış durumda. Güçlerimiz merkeze inmiş halde. En önemli nokta biliyorsunuz hastane tepesi. Orası alınmış durumda. Şu anda merkeze girilmiş vaziyette. Artık DEAŞ güçleri tamamiyle El Bab’ı terk etme sürecine girdi. Öyle sanıyorum ki bundan sonrası an meselesidir.”

Rusya’nın kazaen Türk askerini vurması

Rusya’nın yaptığı hava saldırısında Türk askerlerinin ölmesiyle ilgili olaraksa şöyle konuştu:

“Bu konuyla ilgili biliyorsunuz açıklamaları zaten yaptık. Bu açıklamalar noktasında benim tabii yapmış olduğum açıklama gerek silahlı kuvvetlerimizin gerekse MİT’in bana verdiği bilgiler çerçevesindedir. Bu çerçevede yaptığımız anlaşma karşılıklı yapılmıştır. Bu açıklamalar bu işin gerçek boyutudur.  Bunun dışındaki açıklamalar herhalde itibar edilecek açıklamalar değildir. Bu süreç içinde bizlerin işleri çok daha hassas, dikkatli biçimde götürme gayretlerimiz var. CIA Başkanı’nın gelişiyle, ABD Başkanı ile yaptığımız görüşme ve arzu edilmeyen olay sonrası Sayın Putin ile yaptığımız görüşme, genelkurmay başkanlarımızın yaptığı görüşmeler bu hassasiyetin nereden nereye varması noktasında önemli” şeklinde konuştu.


“Bölgeyi terörden arındırmaya çalışıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim buradaki hedefimiz nedir? Biz bu bölgeyi terörden arındırmaya çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte doğuya yönelik Mümbiç ve Rakka olayı vardır. Şu anda ABD yeni yönetimi ve CIA ile düşüncelerimizi paylaştık ve bu düşüncelerimizin takipçisi olacağız. Hedef burada 4-5 bin km’lik terörden arındırılmış bir bölgedir. Böylece bizim kamplarımızdaki insanları kendi topraklarına döndürmek.

Ben bu düşüncelerimi Sayın Trump ile de paylaştım. İkinci bir noktada burada uçuşa yasak bölge konusu. Bu bölgeyi uçuşa yasak bölge olarak ilan etmediğiniz sürece orada güvenlik tesis edilemeyecektir. En önemlisi de eğit donat meselesidir. ÖSO bu eğit donat kapsamında yetiştirilmiş bir ordudur. Onlar da orada oranın insanı olma hasebiyle şu ana kadar çok çok faydalı olmuşlardır. Çok da şehit vermişlerdir ama bu noktada ortaya koydukları çaba inkar edilemez.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bahreyn'de törenle karşılandı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bahreyn'de törenle karşılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bahreyn’de törenle karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak “TUR” ile saat 18.15’te (TSİ) Bahreyn’in başkenti Manama’ya geldi. Erdoğan burada resmi törenle karşılandı. Bahreyn Kralı Hamad Bin İsa El Halife ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ülkenin en önemli madalyası verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bahreyn'de törenle karşılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahreyn Sakhir Askeri Havaalanı’na gelişinde, Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife, Bahreyn Başbakanı Halife bin Salman Al Halife, Bahreyn Veliaht Prensi Salman bin Hamad Al Halife, Bahreyn Dışişleri Bakanı Khalid bin Ahmad Al Halife ile Türkiye’nin Manama Büyükelçisi Hatun Demirer ve büyükelçilik mensuplarınca karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bahreyn'de törenle karşılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da Manama’ya geldi. Erdoğan daha sonra Sakhir Sarayı’nda Bahreyn Kralı Hamad Bin İsa El Halife tarafından da resmi törenle karşılandı. Erdoğan ve Bahreyn Kralı daha sonra baş başa görüşmeye geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bahreyn'de törenle karşılandı

Ülkenin en önemli madalyası verildi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Bahreyn’de ülkenin en önemli madalyası verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı kısa konuşmada madalya için teşekkür ederken Müslümanları birlik beraberliğe davet etti. etti. Erdoğan “Müslümanlar bir binanın tuğlaları gibidir” dedi. Daha sonra iki ülkenin Dışişleri Bakanları tarafından karşılıklı işbirliği anlaşması imzalandı. (AA)

Ünlü falcıdan Cumhurbaşkanı Erdoğan için referandum kehaneti


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.