Japon Kültür Festivali: Japon kültürü Kadıköy’e taşınıyor

Japon Kültür Festivali 25 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi ev sahipliğinde Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Japon Kültür Festivali: Japon kültürü Kadıköy'e taşınıyor

İsminizi Japonca yazmak, kimono giymek yada geleneksel çay seremonisi izlemek istiyorsanız Kadıköy’de bir hafta sürecek Japon Kültür Festivali’ne gidebilirsiniz.

Asya kıtasının iki ucunda bulunan Japonya ve Türkiye arasındaki dostluk, sanat ve kültür köprüsünü bu festivalle sağlamlaştırmak için yapılacak festivale Kadıköy Belediyesi ev sahipliği yapıyor.


Japonya İstanbul Başkonsolosluğu himayesinde 25 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) gerçekleştirilecek festivalde, Japon gelenekleri ve kültürü çeşitli yönleriyle tanıtılacak.

Oyuncak Bebek Bayramı

Japon Kültür Festivali

Festivalin zamanlaması, Japonya’da her yıl geleneksel olarak şubat sonundan mart başına kadar kutlanan “Hinamatsuri”ye (Oyuncak Bebek Bayramı) uygun olarak seçildi. Bu bayramda, özellikle kız çocuğu olan evlerde bahtının açık, kısmetinin bol olması için el yapımı oyuncak bebekler sergileniyor.

Festival kapsamında bu gelenek Kadıköy’e taşınarak; Japon bebekleri merdivenli kırmızı bir kaide üzerinde sergilenecek.

Festivalin teması da “Çocuk ve Hayal” olarak belirlendi, etkinlikler çocuklara ve çocuk olmayı unutmamış yetişkinlere yönelik olarak planlandı.

İlginç etkinlikler var

Bir hafta sürecek olan festival sadece Japon kültürünü Türkiye’de tanıtmayı amaçlamıyor, aynı zamanda iki kültür arasında karşılıklı etkileşimi de hedefliyor.

Japon ve Türk sanatçıları biraraya getiren “NİTTOTEN 6” resim sergilerinin bu yılki özel konuğu Japonya’nın en ünlü çocuk kitabı yazar ve çizerlerinden olan Kobayashi Yutaka olacak.

Festivalde ikebana (çiçek düzenleme sanatı), bonsai atölyeleri düzenlenecek; katılımcılara kimono giydirilecek ve fotoğraf çekimi olacak; sumie (mürekkep sanatı), shodo (Japon kaligrafisi), origami (kağıt katlama) dersleri verilecek; Japon çocuk oyunları atölyeleri olacak; Japon dansı ve kılıç sanatı (İaido) gösterileri yapılacak; geleneksel Japon çay töreni canlandırılacak; Japon oyunu ‘Go’ turnuvası olacak; Japon filmleri gösterilecek.


Festivaldeki pek çok etkinliğe katılım ücretsiz ancak önceden kayıt yaptırmak gerekiyor.

Neşe Baydar sergisi Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.