Türkiye’nin en kapsamlı oda müziği festivali

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Bisanthe Oda Müziği Festivali, 4 – 11 Şubat tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

Türkiye'nin en kapsamlı "oda müziği" festivali başlıyor!

Festivalin Sanat Yönetmeni Kemal Küçük, Türkiye’nin en önemli ve güçlü gruplarına yer veren bir program yaptıklarını belirterek, “Klasik müziği sevdirmek oda müziğinden geçiyor” dedi.

Türkiye’nin en kapsamlı oda müziği festivali özeliğini taşıyan 2.Bisanthe Oda Müziği Festivali, bu yıl da ülkemizin en seçkin oda müziği grupları ile yurtdışından gelen değerli müzisyenleri bir araya getiriyor.


Cihat Aşkın konseriyle başlayacak

Sanat Yönetmenliğini Kemal Küçük’ün yaptığı ve 4 – 11 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek festivalde her gün verilecek 8 konserle Tekirdağ, Oda Müziğinin merkezi olacak.

Son yıllarda hızla çoğalan oda müziği gruplarının yeterli konser imkânı bulamadığı ve bu nedenle uzun soluklu olamadığını belirten Sanat Yönetmeni Küçük, “Klasik müziğin özü olan oda müziği, tüm bestecilerin gerçek kişiliklerini göstermek için eser ürettikleri en önemli alandır. Biz bu türün önemini vurgularken, ülkemizin en önemli ve güçlü gruplarına dengeli şekilde yer veren bir program yaptık. Klasik müziği sevdirmek oda müziğinden geçiyor” diyerek festivalin amacını vurguluyor.

Festival 4 Şubat’ta Şef Oğuzhan Balcı yönetimindeki 22 kişilik Orkestra İstanbul eşliğinde uluslararası alanda ün yapan kemancımız Cihat Aşkın’ın konseri ile başlıyor. Likya Barok, Semplice Quartet, Quartist, Zürih MarimbaDuo, Halit Turgay ile MishaDacic ve TioBarcarol’un sahne alacağı 2. Bisanthe Oda Müziği Festivali, 11 Şubat Cumartesi akşamı Brassolist Konseri ile sona erecek.

Seçkin sanatçılar bir arada

"oda müziği" festivali

Cihat Aşkın: Günümüzün önde gelen keman virtüözlerinden ve Türk Keman Okulu’nun uluslararası temsilcilerinden Cihat Aşkın, kazandığı haklı ve sağlam ün ile kuşağının önde gelen sanatçılarından biri.

Uluslararası alanda Amerika, Asya, Avrupa ve Afrika’nın birçok yerinde konserler ve resitaller veren, radyo, TV ve CD kayıtları gerçekleştiren, sanatçı kurucusu olduğu İstanbul Oda Orkestrası ve Filarmonia İstanbul orkestralarının da yöneticiliğini yapıyor.

Halit Turgay: Türkiye’nin ilk flüt konçertosunu besteleyerek CD kaydını gerçekleştiren Halit Turgay, son yıllarda uluslararası alanda da tanınan flüt virtüözü.

Aberdeen Uluslararası Gençlik Festivali Yarışması’nda kazandığı birincilik (1990) ve Mimar Sinan üniversitesi VII. Ulusal Flüt Yarışması’nda kazandığı üçüncülük ödülleriyle parlayan Halit Turgay, 1991’de İngiliz Kültür Heyeti’nin verdiği bursla kabul edildiği Londra Kraliyet Müzik Akademisi’nde dünyaca ünlü flütçü William Bennett’in sınıfından mezun.


Misha Dacic: Orta ve Güney Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Japonya’da solo resitaller vermekte ve konuk solist olarak sahne alan Dacic’in, Franz Liszt’in 200. Yıl dönümünü kutlamak amacıyla, 2011 yılında piyasaya sürdüğü Liszt albümü dünya çapındaki eleştiri yayınlarında (Gramaphone, American Record Guide vb.) büyük beğeniyle karşılandı.

Dacic’e yön veren isimler arasında LazarBerman, Frank Cooper, Kemal Gekic ve Jorge Luis Prats yer alıyor.

Likya Barok: Likya Barok; barok müzik enstrümanları ile konserlerini gerçekleştirerek, ülkemizde Barok müzik kültürünü geliştirmek ve seyirci kitlesini arttırmak hedefiyle; keman sanatçısı Demet Emen öncülüğünde, orkestra şefi Ömer Yöndem’in Sanat Yönetmenliğinde kuruldu. Topluluk Antalya Devlet Opera ve Balesi ve Antalya Devlet Senfoni Orkestrasında görev yapan, barok müzik alanında eğitimli profesyonel solist ve orkestra sanatçılarından oluşuyor.

Orkestra İstanbul: 2005 yılında besteci ve orkestra şefi Oğuzhan BALCI tarafından kurulan Orkestra İstanbul, ülkemizdeki çoksesli ulusal müziğe, ulusal müzikçilere hizmet etmeyi hedefliyor. Orkestra İstanbul, verdiği konserlerin yanı sıra Türk sineması için önemli olan bazı film müziklerinin ve çok sayıda reklam müziğinin kayıtlarını gerçekleştirdi.

Quartist: Damla Tunçer, Başak Ersöz ve Melin Molla’dan oluşan QUARTIST, 2007 yılından beri çeşitli aralıklarla duo – trio ve kuartet çalışmalarına devam ediyor. Grubun flüt Sanatçısı Başak Ersöz İ.Ü Devlet Konservatuarı’nda doçent; obua sanatçısı Damla Tunçer, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın obua sanatçısı; klarnet sanatçısı Odysseas Karydi, Selanik Senfoni Orkestrasının klarinet sanatçısı; piyanist Melin Molla MSGSÜ Devlet Konservatuarında doçenttir.

Semplice Quartet: Murat Anıl Erginol, Yaren Budat, Pınar Dinçer ve Burak Ayrancı’dan oluşan ve henüz kariyerinin başında Brüksel Kraliyet Akademisi’nde verdiği konserle adından söz ettiren topluluk, 2015 yılında 43. İstanbul Müzik Festivali’ne davet edilerek Sabancı Müzesi’nde bir konser verdi; İKSV’nin referansıyla Fransa’da Aix – en – Provence Festivali’nden teklif alarak Universitatfür Musik und Darstellende Kunst Wien’de Oda Müziği Bölüm Başkanı Prof. JohannesMeissl ile çalışma ve konserler verme şansı buldu.

Trio Barcarol: Solist kariyerleri yanında oda müziğine olan tutkularıyla Trio Barcarol’de bir araya gelen 3 kadın müzisyen, piyanolu trio literatürünün en önemli eserlerini seslendirmeyi sürdürüyor. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Çello Grup Şef Yardımcısı Julia Krepak, Bilkent Senfoni Orkestrası Baş Kemancısı İrina Nikotina ve D.Ü Devlet Konservatuarı öğretim üyesi Aslı Tuncay’dan oluşan üçlü, programlarında romantik döneme ağırlık veriyor.

Zürih Marimba Düo: Ülkemizin son yıllarda parlayan marimba ve perküsyon solisti Lerzan Tuncer, 2012 yılında İsviçre’de Jeannine ve Morgan Maddox ile oluşturdukları “Three FriendsDrumming” trio ile verdiği konserler büyük ilgi çekti.

Raphael Christen: İsviçre’nin en önde gelen Marimba sanatçısı Raphael Christen´in kusursuz tekniği ve yüreğe işleyen müzikalitesi onu dünya çapında bir Marimba sanatçısı yapıyor ve günümüzde bu enstrümanın en başarılı ustalarından biri olarak kabul ediliyor.


Üyesi olduğu Qua Drums Percussion Quartet ve Lerzan Tuncer ile oluşturdukları ZurihMarimbaDuo konserlerine ek olarak pek çok müzik topluluğu ile de konuk solist sanatçı olarak sahneye çıkıyor.

Süleymanpaşa Belediyesi 2. Bisanthe Oda Müziği Festivali programı

  • 4 Şubat Cumartesi: Cihat Aşkın /Orkestra İstanbul
  • 5 Şubat Pazar: Likya Barok Ensemble
  • 6 Şubat Pazartesi: Semplİce Quartet
  • 7 Şubat Salı: Quartis
  • 8 Şubat Çarşamba: Zürih Marimba Duo
  • 9 Şubat Perşembe: Halit Turgay&Misha Dacic
  • 10 Şubat Cuma: Trio Barcarol
  • 11 Şubat Cumartesi: Brassolist

Fotoğraf sergisi: Bir İstanbul Nostaljisi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.