Paris Louvre Müzesi’ne saldırı girişimi

Paris’teki dünyaca ünlü Louvre Müzesi’ne girmeye çalışan bıçaklı bir kişi vurularak durduruldu. Ağır yaralanan saldırganın üzerindeki sırt çantalarından patlayıcı çıkmadığı açıklandı. Müze ve yakınlarındaki metro istasyonu tahliye edildi.

Reuters’ın haberine göre; bir Fransız askeri, elinde bavulla Louvre Müzesi’ne girmeye çalışan bıçaklı bir saldırganı, beş el ateş ederek durdurdu. Bıçaklı kişinin bir başka askere saldırdıktan sonra vurulduğu ve ağır yaralı olduğu açıklandı.

Paris Emniyet Müdürü Michel Cadot, saldırganın söylediklerinden, bir terör saldırısı gerçekleştirmek isteği içinde olduğunun anlaşıldığını belirtti.


Paris Louvre Müzesi'ne saldırı girişimi

Saldırı sırasında müzede yaklaşık 250 kişinin olduğu ifade edildi. Olayın ardından müzedeki ziyaretçilerin tahliye edildiği ve müzenin güvenlik koridoruna alındığı bildirildi. Müze yakınlarındaki metro istasyonunun da kapatıldığı bilgisi paylaşıldı.

Paris Louvre Müzesi'ne saldırı girişimi

Çantalardan patlayıcı çıkmadı

Polis, saldırganın üzerinden çıkan iki sırt çantasında da patlayıcı bulunmadığını belirtti. Paris Emniyet Müdürü Cadot, saldırganın “Allahu ekber” diye bağırdığını söyledi.

Cadot, “Şüpheli davranan ikinci bir kişi daha vardı. O da gözaltına alındı. Ancak şu an için bu kişiyle saldırı arasında bir bağlantı yok gibi duruyor” dedi. Cadot, saldırıya uğrayan askerin yarasının ağır olmadığını açıkladı.

Paris Louvre Müzesi'ne saldırı girişimi

Fransa Başbakanı Bernard Cazeneuve ise yaptığı açıklamada, “Saldırı girişimi açıkça terör niteliği taşıyor” dedi.

Fransa’da 2015 ve 2016’da gerçekleşen terör saldırılarının ardından Paris’in en çok turist çeken noktalarından olan Louvre Müzesi’nde güvenlik önlemleri artırılmıştı.

Paris Louvre Müzesi'ne saldırı girişimi


Dünyanın en çok ziyaret edilen müzesi olan Louvre’u 2015 yılında 8 milyon 600 bin kişi gezmişti.

Paris Louvre Müzesi'ne saldırı girişimi

Paris Louvre Müzesi'ne saldırı girişimi

Paris Louvre Müzesi'ne saldırı girişimi

Paris Louvre Müzesi'ne saldırı girişimi

Paris’te ziyaret edilebilecek ünlü kafeler


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.