Trump’tan Beyaz Saray muhabirlerine ambargo

Donald Trump, yalan haber yaptıktıları gerekçesiyle aralarında BBC, New York Times ve CNN’in de bulunduğu dünyaca ünlü medya kuruluşlarının Beyaz Saray muhabirlerine ambargo uyguladı.

Trump, yalan haber yaptıktıları gerekçesiyle BBC, New York Times ve CNN gibi dünyaca ünlü medya kuruluşlarına ambargo uyguladı.

Bugün düzenleneceği duyurulan Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer’ın olağan basın toplantısına giden bazı muhabirler, basın toplantısının yapılacağı salonun kapısından içeri alınmadı. Basın toplantısına alınmayan yayın organları arasında, CNN, New York Times, Politico, BBC, Los Angeles Times, Buzzfeed ve The Times da var.

Beyaz Saray’ın bu kararına tepki olarak, içeriye girmesine izin verilen bazı yayın organlarının temsilcileri, uygulamayı protesto etmek için toplantıya katılmadı. The Associated Press ve Time, karara tepki olarak basın toplantısına girmeyen yayın organları.


Beyaz Saray Muhabirleri Derneği Başkanı Jeff Mason yaptığı açıklamada, uygulamayı şiddetle kınadıklarını, özgür basın ve şeffaf yönetimin, ABD’nin vazgeçilmez ilkeleri olduğunu söyledi.

Seçim döneminde engelli bir gazeteci ile dalga geçtiği için eleştiren Trump, başkan olarak seçilmesinin ardından düzenlediği basın toplantılarında CNN gibi bazı medya kuruluşlarının muhabirlerinin sorularını yanıtlamamıştı.

CNN muhabirine soru sordurmamıştı

Donald Trump, seçimin ardından düzenlediği ilk basın toplantısında, hakkındaki istihbarat raporları ile ilgili soru yağmuruna tutulmuştu. Trump, toplantı esnasında medya kuruluşlarını parmak göstererek Buzzfeed ve CNN’i eleştirmiş, CNN muhabirinin soru sormasına izin vermemişti.


CNN muhabirine, “Sen uydurma habersin, kabalaşma” diyen Trump, basın toplantısı boyunca “uydurma haberler” konusundaki tepkilerini birkaç kez tekrarlamıştı. CNN temsilcisinin söz alma girişimlerini reddeden Donald Trump, gazetecinin “Burada bize yönelik birtakım iddialarda bulunuyor ancak bana söz vermiyorsunuz” sözleri üzerine “Sen uydurma habersin. Kabalaşma.” demişti.

Makam aracıyla en çok yol yapan 10 milletvekili


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.