Tuba Önder Demircioğlu’nun heykel sergisi: Tutunma

‘Varolduğumuz andan beri ağaçlar hayatımızın merkezi olmuş, yeryüzü ve gökyüzünün birleştiricisi kabul edilmiştir.’ Tuba Önder Demircioğlu

Tuba Önder Demircioğlu'nun heykel ve duvar çalışmaları sergisi: Tutunma

Tuba Önder Demircioğlu’nun “yapıtlarında tamamen insanla ve onun manevi dünyası ile bütünleşerek sembolik anlatımlarla yeniden yorumladığı Tuba Ağacı’nı her yere, her şeye ‘Tutunma’ mızı sağlayan köklerimiz ve dallarımız” ile buluşturduğu yeni sergisi Galeri Diani’de

‘Tutunma’ adlı heykel ve duvar çalışmaları sergisi

Tutunma

Galeri Diani, 4 Mart-25 Mart 2017 tarihleri arasında seramik ve heykel sanatçısı Tuba Önder Demircioğlu’nun ‘Tutunma’ adlı heykel ve duvar çalışmaları sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının bu yeni sergisinde porselen ve stoneware den heykel ve duvar çalışmalarının yanı sıra pentür de olmak üzere sürpriz tekniklerde sanatseverlere sunuluyor.


heykel sergisi

Varolduğumuz andan itibaren ağaçlar hayatımızın merkezi olmuş, yeryüzü ve gökyüzünün birleştiricisi kabul edilmiştir diyen sanatçı; bir çok inanışta, Dede Korkut masalların da, Ötüken Ormanın da, Osmanlı’da, Orhan Veli şiirlerinde saygı duyulan ağaçları, yapıtlarında ve her zaman, insanın yaratılışları ve kaderleri ile yakından ilişkilendiriyor.

Tuba ağacı

Bu anlamda, cennet ya da öteki dünya ile bağlantılarımızı sembolize eden kozmik, aynı zamanda manevi bir ağaç olan “Tuba Ağacı” Tuba Önder Demircioğlu’nun yeni eserlerinde tamamen insanla ve onun manevi dünyası ile bütünleşerek sembolik anlatımlarla yeniden yorumlayarak, her yere ve her şeye Tutunma’mızı sağlayan köklerimiz ve dallarımız sayesinde hayat buluyor.

Tuba Önder Demircioğlu Kimdir?

Tuba Önder Demircioğlu

1991 yılında Eskişehir A. Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Anasanat Dalından lisansını tamamlayan sanatçı, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Anasanat Dalında Prof. Erdinç Bakla danışmanlığında 1993 te Yüksek Lisansını 1998 de Sanatta Yeterliliğini tamamladıktan sonra yurtiçi ve yurdışında birçok seminer, sempozyum, çalıştay ve sanat fuarlarına katıldı.


8 adet kişisel sergisi olan sanatçının birçok karma sergiye katılmanın yanı sıra ödülleri de bulunmaktadır. Yapıtları Sabancı Müzesi, Eczacıbaşı ve İmoga gibi birçok önemli koleksiyonda bulunmakta.

Fotoğraf sergisi: Bir İstanbul Nostaljisi


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.